Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku KISS - Unmasked


Kiss - Jirka Pokorný

To Zoran: My se právě držíme tématu a zdobíme to tady osobními životnímy příběhy. Ty nevymyslíš, musíš je prožít. A my toho pořád ještě jsme součástí.

24. 07. 2021 14:46

To Zoran - Desmond

Zdravím Liberec. Tak to je gól !! Nenapadlo mě, že na sebe narazíme tady. Škoda, že jsi to zabalil, ale teď už by ses z toho musel zákonitě zbláznit v tom objemu jak jsi to dělal.

23. 07. 2021 16:42

To Jirka Pokorný - Zoran

Na ESP jsem samozřejmě taky byl, jakož i na Bruceovi v Berlíně, Aceovi v Londýně a Markovi v Holandsku :-) Inžu z Kladna samozřejmě znám, je z něj teď pan motorkář... Něco jsme spolu zažili! Co kdybys mi Jirko raději napsal na bloody.fox@volny.cz, ať to tady nezasíráme těma našima Kissáckýma historkama? Přece jen to mělo být fórum k tématu UNMASKED :-)

23. 07. 2021 16:19

Kiss - Jirka Pokorný

To Desmond/Zoran: Já jsem Zoranovo jméno slyšel, bylo v našich kruzích známé. Několikrát jej zmiňoval můj kamarád Jirka Š. z Kladna. Zoran by měl vědět, myslím, že se znají, protože Jirka na tom byl podobně, jako v té době on – všechno a ze všech koutů zeměkoule. I jemu jsem za mnohé vděčný, měl jsem od něj spousty nahrávek a nikdy nebyl neochotný se o ně podělit. Byla to dobrá doba setkávání a objevování. A odbočím…, napadá mě ze školních let historka s překlady. Já samozřejmě uměl jen rusky, tak jsem si jednou přinesl k soudružce učitelce k překladu obrázek Geneho z Brava, plivajícího oheň. Zasvěcení budou vědět – Gene bez kytary, z období Destroyeru, stojící před černým závěsem. Soudružka mi text přeložila, podala obrázek zpět a důrazně pronesla: "Jirko, tohle už do školy nikdy nenos!"

23. 07. 2021 14:35

Kiss - Jirka Pokorný

To Zoran: A na Singerovi v Rock Café, byls? :-)

23. 07. 2021 14:27

Kissography - Zoran

Čus Zlíňáku! Dobrá nostalgická diskuze!! Já v tom Doningtonu samozřejmě byl, stejně tak i na Crissovi :-) Těch CD jsem nakonec, než jsem to celé zabalil, v té svojí "kissography" nasbíral přes 1200, vše na originálech... Jo a TALK TO ME je super, stejně tak jako celá tato deska - i když je to popina!

23. 07. 2021 10:36

To Jirka Pokorný - Desmond

Ty demo cd Strutter jsem neměl, ale myslím, že je určitě měl další můj známý z té doby Zoran Liška, s kterým jsem byl taky ve styku. Postupně budoval jednu z největších sbírek Kiss u nás a to včetně všech hostování, produkcí, psaní skladeb, cover verzí atd. U něj už se ty cd počítaly na stovky. V Doningtonu 96 jsem nebyl, ale zato 14 a 15 prosince 96 jsem byl naražený v první lajně na zábradlí ve Sportovní hale v Praze na prvních dvou koncertech Kiss u nás. A od té doby pokaždé co u nás hráli. Vždy pod podiem. Ovšem to stání před halou, stadionem od rána taky stálo za to. Zvlášť tehdy v tom prosinci. Škoda, že ty koncerty z vhs jsou na Kissology v osekané podobě a některé skladby byly vynechány. Jenom doufám, že snad někdy vyjde ještě ten slibovaný čtvrtý díl, zřejmě s ním čekají až na konec kariéry. Tommy už před x lety prohlásil, že má tak 80% materiálu, který by měla Kissology 4 obsahovat pohromadě. Jasně, prvotní informace byly z Brava atd, víceméně o ničem, ale coby dítě jsem to hltal přeložené z němčiny. Desky z různých burz, obaly klasických lp jsem dokázal prohlížet nevím jak dlouho. Ano, to jsou už dneska nepřenosné zážitky a kdo to nezažil, těžko to pochopí.

22. 07. 2021 20:22

Kiss - Jirka Pokorný

To Desmond: Je to, jako bych četl přes kopírák vlastní slova. Na srazu jsme spolu byli, na Criss Kiss Convention taky (já nechal podepsat ípíčko Criss 93), tak z té doby už jen zbývá, abychom spolu jeli v devadesátém šestém na výlet do Doningtonu a máme to komplet. Strike mám doma jen jeden, ten výroční z roku 93. Ale mám k němu bonus – kompletní překlad. Pamatuješ taky na edici mini cédéček Strutter, vydaných v Rakousku? Měl jsem je komplet, ale v mezidobí jsem je věnoval kamarádovi… Michalův osud je neveselý, nevěděl jsem o tom, že zemřel. A vzpomínané VHS, vidíš, to mi úplně vypadlo. Ale určitě se shodneme v tom, že už tehdy jsme měli doma (i když v kvalitě 5-) základy pro budoucí edice Kissology – Anaheim 76, Houston 77, Largo 79, atd. Byl jsem za tu možnost rád a hltal každou novinku. Víš určitě sám, jak dobře šlo všechno v době totality sehnat. Informace - jen útržky (Bravo, Pop Rocky), nebo elpíčka za ohromný peníze, který v mládí nemáš, takže já osobně jsem byl vždycky šťastný a nadšený z jakékoli drobnosti. Dneska už to nikdo nezažije - klikneš, koupíš všechno a postrádá to punc jedinečnosti, něčeho navíc. Snižuje to pak celkový prožitek.

20. 07. 2021 13:11

To Jirka Pokorný - Desmond

Přesně jak říkáš. Já byl taky na jednom, tuším cca 1992 - 93, kde jsem si od tehdejšího předsedy, dnes už nebožtíka Michala Růžka kupoval piráty Out of control & Let me rock you od Petera Crisse. Do té doby jsem je měl jen na lp, oficiálně na cd vyšly poprvé až v roce 1997. Pak jsem ještě navštívil jím pořádaný Kiss convention v srpnu 1994 kde byl Peter Criss hostem a já viděl konečně naživo svého prvního kissáka a dal mu podepsat všechny jeho cd a lp, co jsem měl (sólo - 78, ep Criss - 93, Cat # 1 - 94 a ty dvě lp) S Michalem jsem si tehdy hodně dopisoval, znal jsem ho přes svého kamaráda ještě před tím, než fan klub založil. Od něj byla v té době ta prvotní fůra koncertů na vhs, demo snímků na kazetách, sice mnohdy nedívatelných a neposlouchatelných, ale člověk byl za to tehdy rád. On mi taky tehdy zprostředkoval od tehdejšího vedoucího italského fan klubu Nicoly Ciccaroneho odebírání kissáckého čtvrtletníku STRIKE. Po utichnutí činnosti klubu a kdy už si každý začal vše shánět na vlastní pěst se mi ztratil z očí. O jeho tragické smrti v roce 1999 (autonehoda) jsem se dověděl náhodně ze stránek Jelle Jensena, jednoho z nějvětších Kiss sběratelů. Na článek v Melodii pamatuji, myslím, že tam byla fotka Erica Carra ve vaně a k tomu popiska že se členové Kiss polidštili, shodili válečný make up a chtějí být na vystoupení čistí. Bylo to nějak v období Lick it up nebo Animalize, to už nevím přesně. Jak už jsem psal, web spíše jen čtu, recenze, či seriály o kapelách které mě zajímají si přečtu s chutí a to i tehdy, i když už dopředu třeba vím, že se s recenzí, či pohledem na ně nebudu ztotožňovat.

19. 07. 2021 18:02

Kiss - Jirka Pokorný

To Desmond: Fanklub samozřejmě pamatuji, nakupoval jsem od provozovatelů jak muziku, tak od Pavla Hromady i tiskoviny, nebo třeba texty s překlady. Audiokazety s červenočernými xeroxovými obaly, kvalitu nahrávek raději nehodnotím, později obdobně na CD. Poklady to na tu dobu byly neslýchané, ale čas letí, a dnes jsou už dostupné volně. Je pravda, že se činnost fanklubu postupem let nějak vytratila. Myslím, že je to tak, že v současnosti by nikoho ani nebavilo se scházet, každý si sedíme sám za sebe doma u monitoru a taky si vše, chceme-li investovat, pořídíme. Sraz fanklubu si vybavuji jen jeden. Vsadil bych ho někam do roku 1992, přivezl jsem si z něj mimo jiné piráta The Punishers, tak moc jsem chtěl nějaký koncert v nové sestavě. Stál mě v té době pěkných 1200,- Kč. V porevolučních letech to bylo jiné, nové. My, dříve zakazovaní příznivci "fašistické" (zaručeně, protože mají ve znaku logo jednotek SS a na pódiu děsí lidi tankem) skupiny (pamatuješ článek z Melodie?), jsme ji najednou mohli bez obav propagovat a pyšnit se svými idoly. I když pocit rebelantství z doby minulé taky nebyl marný a přiznávám - u mě přetrvává dodnes. (Z učňovských let mám v kladenském kanálu před bývalým Esem krásnou placku Lick It Up, jež jsem tam musel vhodit z rozmaru dvou blbečků, kteří si tím krátili dlouhou chvíli ve službě. To je jen jeden příklad, bylo to samozřejmě víckrát). Mám také rád recenze a plodné diskuse. Učím se, vždy se rád dozvím něco nového a třeba mě to i nasměruje k poslechu. I tady je několik čtenářů, co se vyznají, to se dá za roky chodu webu vypozorovat. Co mi naopak vadí v diskuzích, jsou výkřiky odborníků do tmy, ale jsou i tací, na které se vyloženě těším. Oceňuji práci recenzentů, protože není snadné nastudovat materiál, věnovat čas a energii recenzím, s očekáváním, že je někdo okamžitě začne hatovat. Taková je holt doba a my národ nespokojených a nepřejících zaprděnců. Přesto - díky těm (recenzentům nejen zde), kteří to pro nás zdarma dělají.

19. 07. 2021 14:30

Kolíku, - Zdeněk

mám na věc podobný názor, akorát bych řekl, že i průměrná alba Kiss jsou podstatně silnější, než ta Van Halen. Na takovém Creatures jsou jen tři slabší položky - o kterém albu VH se dá říct totéž? Creatures je určitě špičková deska stejně jako Crazy Nights.

19. 07. 2021 12:26

To Jirka Pokorný - Desmond

Kiss byli vlastně naprosto první rocková kapela, kterou jsem ve svém dětství slyšel a možná právě proto mi, jak sám píšeš, taktéž zůstali na celý život a stáli mě už fůru peněz. To je právě něco, co pochopí jen opravdový "hardcore" fanoušek a těžko polemizovat s běžným, náhodným posluchačem. Zkrátka jak praví moto Kiss : Můžeš nás nenávidět, v pořádku, můžeš nás milovat, taky v pořádku, ale stojíš-li někde uprostřed, jdi domů. Ano, tahle kapela budí hodně rozporuplných reakcí, zvláště u nás, ale je třeba se nad to povznést. Podiskutovat víceméně není kde, snad jediný fan klub u nás co vím, už dávno nefunguje a slovenský facebook kapely je naprosto tragický co se diskutérů týká. Divím se, že ten člověk, který ho provozuje a občas se snaží dát k dobru nějakou novinku ze světa Kiss a dle mě je hodně fundovaný, s tím má trpělivost. Sám tady příspěvky (recenze) víceméně jen pročítám a to jak u kapel, které jsou mi blízké a i u některých, které třeba neposlouchám, ale zajímá mě pohled recenzenta, následná diskuze, která ale obyčejně chybí.

17. 07. 2021 15:07

Souhlas s Kolíkem - Deny

Ještě dodám, že je dobré neopomenout živá alba. Mně nejvíce sedí Alive III a Unplugged MTV. Jinak většina řadovek je vážně celkově docela slabých. Miluju snad jen Crazy Nights a Creatures, kde i relativně slabší songy drží s těmi parádními pohromadě celková atmosféra.

17. 07. 2021 11:24

I když mám KISS rád... - Kolík

...přiznejme si, že většina jejich řadových alb, podobně jako třeba u Van Halen, obsahuje dvě tři výborné skladby a zbytek jsou spíše průměrné songy nebo až vycpávky na celkově spíše velmi krátké stopáži. Tahle charakteristika je bohužel typická i pro jinak recenzenty vysoce hodnocená alba, jako jsou Creatures of the Night, Lick It Up nebo Dynasty. Výjimka je snad jen jedna. Je to Crazy Nights, která se dá v pohodě poslouchat od začátku do konce a rozhodně nenudí. Z 90. let je docela slušná Revenge, i když tam už to trochu skřípe, a z těch klasických 70. let je nejlépe pustit si kompilaci Double Platinum, popř. z 80. let Smashes, Trashes and Hits.

17. 07. 2021 10:35

Kiss - Jirka Pokorný

To Desmond: Já to napsal jako okamžitou reakci na Tvůj příspěvek, protože zhruba stejná slova mi skákala do hlavy ve čtvrtek ráno při čtení recenze, a zvlášť stati o Crissových skladatelských výkonech. Než jsem se k příspěvku dostal, napsal to tam člověk, u kterého je vidět, že ví. Toho si cením, narozdíl od některých diskusních blábolů. Jinak to mám zhruba stejně jako Ty. Začal jsem možná o rok později, někdy ve čtvrté, páté třídě. A mají mě na celý život.

17. 07. 2021 10:10

- V.

Souhlas s Desmondem, přijde mi, že na albu nic nevybočuje. A pokud přece jen, tak je to Naked City, která má výraznější riff...

16. 07. 2021 14:52

Přiznání - Domy

Občas s kapelou KISS koketuji a nějaké to jejich album zkusím. Jelikož jsem startoval v hard n heavy v druhé půlovině osmdesátých let je asi logické, že preferuji tohle období plus samozřejmě největší hity z let předchozích. Tohle album mě opravdu nebavilo. Jsem zvědav na recenzi následujích dvou - protože ty jsem ještě nezkusil. Od Lick it Up už samozřejmě naskakuji.

16. 07. 2021 14:46

To b.wolf - Desmond

Zajímalo by mě, v čem se Talk to me liší od zbytku desky. A to myslím, i kdyby cd vydala jakákoliv jiná kapela, abych nebyl podezříván ze zaujatosti. Dle mě je celé album naprosto v jedné linii.

16. 07. 2021 12:00

to Jirka Pokorný - Desmond

Díky za kompliment. Kiss jsou má srdcová záležitost od šesté třídy cca 1977. A to v jakémkoliv období a jakékoliv sestavě.

16. 07. 2021 11:29

Kromě - b.wolf

Frehleyho "Talk to me" mainstreamova sracka...

15. 07. 2021 13:51

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08111 sekund.