ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku MANOWAR - Hail To England


- minstrell

Třetí album je úplně jiná káva než předchůdce. Tady ono pověstné pravidlo o třetí desce platí do posledního puntíku. Přiznám se, že první éru kapely nemusím, a dostal se k ní zpětně někdy v polovině devadesátek, kdy jsem se odvážil do těchto vod vplout. Tehdy jsem narazil na Into Glory Ride a Battle Hymns, a moc mi to upřímně nešmakovalo a vybral jsem sotva pár skladeb do výběrovky. A když jsem se pak dostal k Hail to England, tak jsem nakonec krom nechutné Black Arrows nahrál celou desku. Kazetu jsem, pravda, nakonec moc neposlouchal, protože jsem zrovna měl jedno ze svých progresivních období. Když jsem si před nedávnem tuto placku po více jak 20-ti letech znovu poslechl na YT, tak to bylo jako setkání se starým známým. Album působí téměř jako monolit a skladby opravdu dobře navazují, a zároveň se nijak nebijí (s jedinou výjimkou instrumentálky) Co se zvuku týče, tak se u HTE celkem povedlo namíchat metalový zvuk, který konečně kouše, řeže a seká na kusy.

15. 12. 2021 17:54

- htaedas

Zde stojí za zmínku hlavně zkritizovat DeMaiovu basovou onanii, kdy se díky použitému zkreslení nakonec ani nedá bavit o basovém sólu. Jedná se jen o nesnesitelné skřípání. Na debutu to ještě jakž takž šlo, i když i toho Williama Tella jsem tam horkotěžko hledal. Na zbytku alba jsou však naštěstí Manowar zpět se svým šlapavým bojovým heavíkem.

29. 11. 2021 15:16

8/10 - kovalmetal

Nejvíce se mi od Manowar líbí Sign of the hammer - 10/10, ale Blood of my enemies je super !

17. 11. 2021 18:57

- Ferda

jo, Molochu, nezáleží na tom, kolikrát si to slyšel, abys to začal teď vnímat ne podle sebe, ale podle ostatních je opakovaný poslech rozhodně nezbytnej :-)

16. 11. 2021 9:23

To Moloch - Kolík

Omluva určitě není třeba, ale zamyšlení se, diskuse, a popř. opakovaný poslech jsou na místě. Jinak (i přesto) díky za recenze.

16. 11. 2021 8:44

To Moloch: - htaedas

Nikomu tu nedlužíš nějaký vysvětlování, ne-li skoro omluvy za své názory v recenzích. Myslím, že ve svých textech sis ohodnocení dostatečně odůvodnil. Ortodoxním vyznavačům se nikdy nezavděčíš. Já jsem se s Manowar taky seznámil až na albu Fighting the World a nemám předchozí alba jako nedotknutelné klenoty.

15. 11. 2021 9:25

- Moloch

Díky, thorpey!

14. 11. 2021 23:50

- thorpey

Hlavně je nutné poděkovat Molochovi za odvahu do tohohle seriálu jít...myslím, že se o to v redakci nikdo zrovna nerval :-) Manowar jsou takový extrém v přístupu k jejich tvorbě, no stačí se podívat na debatu níže. Berme to tak, že se můžeme projít historií kapely a na jednotlivá alba si udělat názor sami. Takže Molochu díky, ať už se v bodování shodneme nebo ne.

14. 11. 2021 14:05

- Moloch

V první řadě děkuji všem za ohlasy. Jsem rád, že se seriál Manowar těší takovému zájmu. Na tvorbě celého seriálu bylo nejtěžší právě udělování bodového hodnocení recenzovaným deskám, protože rozdíl v kvalitě jednotlivých alb kapely je velmi malý a v podstatě všechny mají kultovní status, ale dát všem deskám automaticky desítku jsem nechtěl. Jaký by to mělo smysl? Proto prosím hodnocení berte trochu s rezervou. Vypovídá jedině o tom, jak si v mém osobním žebříčku daná deska v rámci diskografie Manowar stojí. Zrovna u Hail To England jsem finální hodnocení před vydáním recenze několikrát změnil a nakonec se rozhodl pro tu přísnější variantu, protože ač má tři skvělé skladby, které se dočkaly mnoha předělávek od jiných interpretů, má též i slabší okamžiky, které prostě nejde ignorovat, proto ji v rámci diskografie kapely řadím níž než jiné alba. Oblibu tohoto počinu ale chápu. Pro mnohé to byla první deska Manowar, kterou slyšeli (častokrát už v době vydání) a na první lásku se prostě nezapomíná. Já bohužel tuto výhodu (nebo handicap chcete-li) nemám, takže posuzuji alba Manowar z pohledu člověka, který se k jejich osmdesátkové tvorbě dostával až zpětně.

14. 11. 2021 12:10

b.wolf - Greg

netreba miešať hrušky s jablkami, metal má mnoho podskupín a Manowar je podskupina sama o sebe a či chceš, alebo nie, prvých 5 albumov patrí k tomu najlepšiemu čo môžeme na tejto planéte počuť ... a to píšem ako človek, ktorý počúva všetky žénre, od dychovky až po experimentálny cyber-noise-grind-math core ... maj z hudby radosť, nie traumu

14. 11. 2021 2:29

To B.wolf. - lukáš

To B.wolf : chápu, že se ti nemusí Manowar líbit. " Bohužel " je to také skupina , která má hity. Hity , které neztratily na síle. Má kultovní desky. Dodnes v heavy metalu tyto desky nikdo nepřekonal. Dokážu vyjmenovat 20 a více songů, na které by fandové tleskali na koncertě.

14. 11. 2021 0:27

Greg: - b.wolf

Black Sabbath, Saxon, Iron Maiden, Judas Priest, Accept, Helloween, Blind Guardian a desítky dalších. I text na zadní straně obalu těchto skupin je oproti pozerum manowar top dílo.

13. 11. 2021 23:16

10/10 - kelkor

I pro mne nejlepší album Manowar

13. 11. 2021 19:09

- xyz

Najlepšie sú tie bicie v Kill with power

13. 11. 2021 12:29

b.wolf - Greg

no daj tých svojich klasikov ... som zvedavý

13. 11. 2021 10:20

Zdeněk: - b.wolf

chlapče, nenech se vysmát, metalová klasika je úplně jiný level než tihle tragédii...

12. 11. 2021 22:13

to b.wolf - Zdeněk

Než budeš příště zkoušet hejtovat cokoliv z metalové klasiky, vytáhni si nejdřív mozek ze skleničky na nočním stolku. Abys nepůsobil tak trapně.

12. 11. 2021 18:51

Ó, to je odvaha! - b.wolf

Recenzent si dovolil této smečce trapných pozérů dát celých 7,5/10? Z celé "tvorby metal kings" stojí za zmínku a poslech Fighting the world, a i to tak s bídou na těch 7/10 dosáhne. Zbytek včetně této "oslavy Anglie" je podprůměr, který sesmolí kdejaká hospodská banda.

12. 11. 2021 12:49

- sanntrik

Tak som si to pustil po niekoľkích rokoch a zistil som ze tento album ma len jednu chybu a to je skladba Black Arrows keď sa to dá nazvať skladbou.Ináč je album výborný, všetky skladby bavia.9/10

12. 11. 2021 6:41

10! - Honza

tohle je jedna z desek co utvářely moje vnímání heavy metalu, prostě 10 a hotovo. :) Ale zase mě recenze přimněla si ji znova pustit, a pořád dobrý!

11. 11. 2021 22:24

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0777 sekund.