RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku KABÁT - Země plná trpaslíků


... - Dvojirakri

Vojtek se někde zmínil že tohle bylo jeho nejhorší nahrávání. A ono je celkově znát že to nebylo ono.

17. 02. 2024 15:05

Deska ne, hitů hodně. - lukáš

Kabát beru jako kapelu, která má opravdu hodně hitů. Skvělé texty špalka. Já poslouchám progresivní muziku, takže je na mě Kabát trochu teď jednoduchá muzika. Přesto mají mé sympatie. Ale Tak teda pojď je super píseň.

25. 05. 2022 23:14

Vzpomínka - Domy

Úplně jsem si vybavil jak jsme tenkrát tohle album poprvé poslouchali. A musím přiznat, že tohle jsme Kabátům ještě sežrali i s navijákem. Já mám dokonce tohle album raději než Colorado, který mi přišlo prostě moc měkký. Bylo to takový UFF - jo Kabáti zas hrajou tvrdě. My vlastně tenkrát měli jen 2 kategorie :) Metal / Nemetal :) Co pro nás nebyl Metal jsme neposlouchali. Colorado se vešlo jen těsně a tohle byl pro nás návrat. V týhle době jsme Kabát ještě milovali bez výhrad.

25. 05. 2022 7:35

- Guns

Deska Země plná trpaslíků je pro mě stále dobrá. (Jak jsem psal u první desky mám rád všechny desky) Neříkám nic, asi je o trošku slabší, ale není to tak špatné jako třeba Alkehol - Na zdraví, kde dokáži poslouchat tak tři věci. Hodně se změnilo celkové nazvučení než u předešlých nahrávek. Výraz kapely je opět Hard rockový, ale častěji jsou tu písně ve středním tempu. Ovšem jsou tu i rychlé a poměrně tvrdé. Vždycky jsem měl hrozně rád a i doteď mám dvojici písní Jen jsem ztratil směr a Zasněte světla. Líbí se mi na nich, že jsou poměrně tvrdé a hlavně mají takovou temnou atmosféru. Sice u první jmenované to jemně kazí text, který na mě trochu působí úsměvně. Ne že by byl špatný, ale tím o čem vlastně je. To druhá je o ničem úplně jiném :) Další podařený kousky jsou určitě Dávno už vim - Zde se mi hodně líbí ten hlavní riff, dobré sólíčko a pravdivý text. Zasypat to vápnem je zase dobrá pro svoji rychlost a celkem podařený text, který je tématem trochu podobný písni Zasněte světla. Jinak trochu nechápu co se recenzentovi na této skladbě zdá tvrdé? To daleko tvrdší je následující Silnej jako vůl, ale to je fuk. Takhle věc je teky celkem dobrá i když ten text je trochu slabší, ale funguje to. Všude tu jsou, Už mě bijou, Země plná trpaslíků a Václav je na plech mají dobrou hudbu. Dobré sólíčka a celkem i texty. Poslední jmenovaná má hodně chytlavý refrén. Divím se že je kapela živě skoro vůbec nehraje. Piju já piju rád není špatná věc, ale přijde mi celkem nevýrazná. Tak teda pojď je je pohodová a dobrá věc. Láďa i když je to celkem blbina, tak se dobře poslouchá a vlastně proti ní nic nemám. Přísně vzato je takhle deska dle mého pořád dobrá a dal bych ji 8/10.

23. 05. 2022 22:20

- Aldus

Další výborná deska KABÁTů, možná pocitově slabší než tři předcházející, ale pořád 9/10! Nejlepší, resp. mé nejoblíbenější songy: Dávám Ti jeden den + Tak teda pojdˇ + Zhasněte světla.

23. 05. 2022 18:38

- themooncrow.217

Dodnes je ve mně hluboko usazený pocit z prvního poslechu: Je to studený jak psí čumák. Mezi kapelou, nosičem a mnou neproběhlo téměř nic, malé záchvěvy a kmitance tam byly, ale oproti minulé desce? Ta nahrávka je laboratorně sterilní, bez jakýchkoliv emocí, nálady, touhy naservírovat fanouškům to nejlepší, celý tolik obdivovaný "kabátworld" se záhadně vytratil, vyvanul. Hlavní chybou byla Hacienda, Dodova maximální zvuková profesionalita, působí na mě až moc profesorky, nepřitahuje. Žádná pozitivní infekce mě nenakazila, a když tak jen okrajově, aniž by to můj imunitní systém vnímal, celé si to vyslechnete, ale kde je nějaký záchytný bod, vyjímečný moment či dokonce celá pasáž (skladba?), který vás nutkavě přinutí pustit si desku znova? Za mě se to prostě nesešlo, ta předešlá perfektně namýchaná chemie zůstala někde za dveřmi studia, a nebo nepřišla vůbec. Působí to na mě dojmem, prostě něco nahrajeme, firma a management na to tlačí, únava ze sáhodlouhého koncertování, pozornost médií (věčné rozhovory, focení atd.), kdo by měl chuť ještě lozit do zkušebny, a čas na skládání? Proboha, kdy?!!! Jakoby tahle deska do sebe nacucala všechny negativa jejich popularity. A obal? Pokud jím kapela chtěla upozornit na narůstající vlnu kýče a nevkusu, poukázat na debilitu tohoto trapně colorovaného tovaru či výrobcům znechutit jeho silniční stánkový prodej... budiž, chvála. Ale co ta Sněhurka? I na tu dobu, řekněme...no...nevtipné. Jak říkám, nesešlo se to.

22. 05. 2022 11:30

- Martin

Pro mě trpaslíci lepší než Colorado a to kvůli sociálně kritickým textům s jistou dávkou rezignace, že jiné už to nebude ( songy 6-12 ). Kde Špalek ukázal, že to jde i bez humoru :-).

21. 05. 2022 17:39

- xyz

Aj podla mna je Davam ti jeden den velmi otravna skladba, podobne neznasam aj "hitovku" Colorado z predchadzajuceho albumu. Naopak málo chválena Silnej jako vůl je výborna.

21. 05. 2022 15:11

hm - Petr

Tak teda pojď patří do top 5 Kabátu.

20. 05. 2022 19:30

- Chroust

Mimochodem, neskutečně odporný obal. Nejde ani tak o ty hnusné trpaslíky, ale i veškeré ty barvy a font názvu. Nemohu si pomoci, ale fakt hnus.

20. 05. 2022 18:39

- minstrell

Kapela na minulém Coloradu našla svůj styl. Definitivně se zbavila thrashe, ale také se zbavila určité frackovitosti z prvních dvou alb. Právě ta (z)dravá frackovitost, ta touha nastavovat zrcadlo společnosti ale dělala z Kabátu něco víc. Minule prošli díky tomu, že album působilo dospěle, opravdu hitově, celistvě, ale přitom neuvěřitelně pestře. Také se na něm nenašly úplně klasické jednoduché ožralo-bibíťárny, a kapela zněla místy až „světově“. Na trpaslících přichází k určité de-evoluci. Bohužel k té, kterou se vrací k bigbítu, jednoduchým skladbám, namísto toho, aby občas hodili lehkou výhybku k debutovému (s)thrash-ení. Já osobně na albu cítím a slyším jedinou opravdu silnou skladbu a tou je možná lehce opomíjená Tak teda pojď. Ta se opravdu povedla, od pomaloučkého emotivního začátku, přes svižný rozjezd, až po nezvykle melodické sólíčko. Ostatní upřímně nic moc. Piju já, piju rád je návrat do hospody a i když si drží určitý standard, tak mě už to tolik nebralo. Mustr Agrometalu, co vlastně nikdy ani moc metalem nebyl.Toto je přesně ten typ skladby, kterou se učily všechny lokální bigbítové kapely, aby je mohly odprezentovat na nejbližší akci. A tohle byla doba, kdy už i bigbíty začaly stát za hovno. Ale ono bylo jednodušší se za stejný čas naučit ze dvě až třikabátovky, než se rozčilovat třeba s jedněma mejdnama. Beztak na to lidi budou pařit víc než na např. Run to thehills, že. A platí to dodnes, kdy všechny lokální bigbíťácké kapely mají v repertoáru hromady kabátovek. No nic, pláču sice hezky, ale na špatném hrobě. Další takovou, sice chytlavou, ale pro mě téměř neposlouchatelnou skladbou je Dávám ti jeden den. Ale tady mám spíš problém s textovou složkou. Strašné triviální, ba až stupidní rýmování ve slokách, tohle opravdu není hodno TOHO Špalka. Všechno potom završí refrén s dlouhýmaáčkama, pomalu jak pro Karla Gotta, takového, že by se toho mohli chytit markeťáci jistého nejmenovaného a nechvalně známého prodejce s ojetými auty. Jedna z mála skladeb, která má naopak vcelku zajímavý text, je právě titulka. Hudebně by mohlo být i líp, ale tady jdou konečně poznat zbytky těch rebelů, co vytvořili „porcelánový prasata“. Další skladbou, která mě připomene staré časy je Zasypat to vápnem. Sice to není hit jak prase, ale pěkně odsýpá a celkem baví. A co taková „jistota“, jakou je megahit Láďa? Ne, děkuji, raději knihou (po hlavě).

20. 05. 2022 7:38

- Avram

Poslední album od Kabátů, které jsem poslouchal ještě intenzivně. Bylo znát, že už to není úplně ono, ale pořád se dalo opakovaně poslouchat od začátku do konce, a to jsem i dělal.

19. 05. 2022 17:51

- JT

Tak mně se album líbí hlavně díky songům Jen jsem ztratil směr, Zasypat to vápnem a Zhasněte světla. Ostatní songy .... jde to. Do tohoto alba jsem si Kabáty rád poslechnul, pak už ne e.

19. 05. 2022 9:17

Trpaslíci jsou fajn ale - David Svoboda

Tradičně kvalitní deska Teplických, ale za mě asi nejslabší z jejich nejlepší (rozuměj devadesátkové) tvorby. Nikdy mě nezaujala a nebavila tak jako první tři a vlastně všechny následující desky. Až na otvírák desky, Dávno už vim a Tak teda pojď mě tahle deska nechává celkem chladnou. Prostě standartní Kabát. Nicméně Čerti a teplické močení na patníky už se naštěstí blíží..... Za mě taky 7/10.

19. 05. 2022 8:56

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08282 sekund.