CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Ve své době jsem spor " o Citron" dost sledoval a...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
ale predmetem svaru nebylo kdo ma nebo registraci...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To nerozporuju, ale pořád se bavíme jen o nějakém...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Parizek celou dobu kapelu tahnul a smeroval,...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...

ACCEPT - Humanoid
Já chápu, že to každý má trochu jinak, ale aby...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku KAMELOT – Silverthorn


Lehce nadprůměrná deska. - lukáš

Sitverthorn je lehce nadprůměrná deska . Nejde o nového zpěváka, ale spíše o nápady. A těch je tady oproti Epice, Karmě o hodně hodně méně. 6,5 z 10 možných .

14. 01. 2013 10:41

- vn

Samozrejme chaapu,taky bych si mohl poskladat svoji Topku,ale Kamelot by tam nebyli.. =) Jinak velmi dobry vyber Top 100 pripravuje tento web : http://rateyourmusic.com/list/ZEEZEEDawson/the_best_metal_albums_of_2012__all_styles_ Je to prurez vsemi styly a celkem s tim souhlasim,i kdyz nektere tituly neznam..

8. 01. 2013 13:14

- Tominko

Ray: Lepšie sa to ani napísať nedalo. Vn: Áno je to subjektívny názor. Ale načo potom robia stránky ako Metalstorm album roka alebo časopis Spark album mesiaca nezáležiac na tom či je to hard rock alebo power metal? A odporúčam ti vypočuť si ten Kamelot viackrát. Lebo jedno počutie ti nič nedá.

8. 01. 2013 11:57

- Ray

vn: Kategorie "album roku" není nic jiného, než čistě subjektivní názor z pohledu daného posluchače, jinak to vnímat nejde. Není v lidských silách, aby slyšel všechno, co vyšlo, nedej bože objektivně srovnával s žánry, které mu nesedí. Bilancovat by se mělo a dle mého čistě podle svých preferencí. U alb roku jde veškerá objektivita stranou a člověk to samozřejmě nikomu nevnucuje jako ultimátní pravdu ;)

7. 01. 2013 20:42

Album roku??! - vn

Nechapu jak nekdo muze psat o nejake desce,ze to je album roku??Jako v jake kategorii,nebo v jakem zanru??Nehlede na to,ze Kamelot presahuji hned nekolik zanru.. Zatim jsem to sjel jen jednou a proste normalni prumer s ambici,nevim.. Mozna tak top 100 desek pro rok 2012 tam by se to mohlo vejit.. =) Do druhe 50 =) Nevim jestli to chci znovu poslouchat!Posledni Son of Season se mi libilo xkraaat vice!

7. 01. 2013 16:43

Seventh Wonder - b.wolf

mám ve velké oblibě a příjemně mě překvapilo, že Kamelot si vybrali po Khanovi jejich frontmana T. Karevika. Ovšem loňské album je parádní. Souhlas s recenzí, poctivá a dobrá nahrávka, které do špičky chybí velmi málo.

5. 01. 2013 12:43

Album roka 9,5/10 - Tominko

Stručne - jeden z najlepších albumov poslednej doby. Najlepší album Kamelot a album roka 2012. Vyvážený album plný geniálnych skladieb ako Torn, Song for Jolee, My Confession a Prodigal son. Slabá skladba nie je žiadna. Tommy sa do tohto albumu hodí geniálne. To, že spieva tak nízko a podobne Royovi mi vôbec nevadí lebo si to vyžaduje atmosféra albumu a tak trošku aj trend kapely. Ale gestá v klipe ma dosť prekvapili. Ale to je vedľajšie. Američania prekvapili tak ako minulý rok Fíni z Kitee :)

4. 01. 2013 17:13

- Mike

Souhlasím se spoustou věcí, co tady byla napsána, ale jen k té Torn: já zrovna patřím mezi ty, kteří ji považují za jednu z nejlepších skladeb na desce. V refrénu trochu připomíná Farewell... v bridgi trochu nádech Falconer, jak už bylo zmíněno. Pecka.

4. 01. 2013 15:51

- Supermartonátor

Zpočátku mi byla ta podobnost s Royem i dost protivná, ale nakonec je to v pohodě a Tommy ukázal, že má ve svém repertoáru mnohem pestřejší hlasový rejstřík. Deska je to výborná i když mě úplně nesmetla. Nicméně otvírák, Ashes to ashes a Veritas jsou pecky!

4. 01. 2013 12:31

- Tass

Ani já nevěřil, že je Roy nahraditelný. Tommy ukázal, že když se chce, všechno jde. Téměř dokonalá kopie Khana -> jak hlasově, tak vzhledově. Honda má samozřejmě pravdu ve spoustě věcí, zejména v tom, že Tommyho stylizace do pozice "zpěváka kamelot" je trochu moc násilná, ale osobně si myslím, že výběr v podstatě identického zpěváka je obecně mnohem vhodnější. Už nikdy, nikdy bych nechtěl slyšet někoho jako Fabia zpívat Karmu.. brr! Co se alba týče, je skvělé. Sacrimony je konečně po dlouhé době pořádná palba na start, srovnatelná s takovou Center of the universe a cca až do vynikající My confession album jede bez většího zakolísání. S následnými dvěma skladbami mám ale problém -> titulní věc mě moc nebaví a Falling like the farenheit je největší nuda alba. Závěrečný opus je moc povedený a výborná je i speedovka Solitaire, ačkoliv tady si musím rýpnout -> vždyť stejný název má i instrumentálka v úvodu Ghost opery, proč..? A ještě jedna věc. Co vím, tak většině lidí se strašně líbí Torn /kamelot ji dokonce tlačí živě na aktuálním turné/, já moc nechápu proč. Nepřipadá mi ničím výjimečná, refrén je takový nijaký.. Wings of despair byla lepší. Nejlepší skladby? Sacrimony, Veritas, Song for Jolee, Solitaire a absolutní top My confession. Celkový dojem z alba je veskrze pozitivní, jakoby se kapela vracela v čase někam k Epice.. a to je rozhodně dobře. I když, ještě jednu výtku si neodpustím. Ten "úžasný příběh" je v textech prezentován neuvěřitelně špatným způsobem, jako obrovská spousta abstraktních nesmyslů. Kdyby mi někdo neřekl, že je to album koncepční, nevšiml bych si toho. Opět se mi potvrzuje, že jediný, kdo opravdu umí koncepty, je nepřekonatelný King diamond. Ale navzdory všem mínusům je Silverthorn tak překvapivé a našlapané album, že si poctivou devítku rozhodně zaslouží!.)

4. 01. 2013 11:04

- Soichiro Honda

a ešte jedna vec, neuvažujete o lepšej ochrane proti spamu? lebo aj napriek vkladaniu názvu dnešného dna sa tu poslednú dobu spamy veľmi často objavujú. A ešte možno upravit vzory komentárov, aby sa dali používat odseky.. inak super stránka s kvalitnými recenziami (len to som chcel dodat, TENTO MOJ KOMENT MOŽTE POTOM VYMAZAT)

4. 01. 2013 0:47

9,5/10 - Soichiro Honda

veľmi dobrý album, jeden z najlepších minulého roku (2012).. okolnosti nejdem spomínat, tie každý pozná, hodím iba pár dojmov. Po prvé Karevik; na jednej strane plus, živá voda oproti Khanovým odchádzajúcim hlasivkám ale zároven.. no skúsim to povedať takto, Thomas mohol zvoliť dve možnosti; buď vybrať speváka diametrálne odlišného od Khana, tak ako to svojho času urobili Helloween s Derisom, alebo Nightwish s Anette.. je tam istá možnost posunutia sa dopredu s novou tvárou/hlasom, ale zase veľké riziko že oldschool fans to nepoberú (Deris je v Helloweene 19 rokov a mnohí ho ešte neprijali za svojho).. alebo mal druhú možnosť zvoliť ten istý typ, ale zase s dalším rizikom nekonečného porovnavania. Zvolil si druhú možnosť a tú dotiahol do extrému par excelence. Karevik je perfektný spevák, albumy Seventh Wonder sú niečo úžasné, no jeho štylizácia do roly speváka Kamelotu je trochu divná a neprirodzená. Čierna košela, kozia briadka, prstene a to nevravím o gestách, pohyboch v klipe Sacrimony. Čistý Khan. A to nevravím o prispôsobenom hlase, ktorý znie oproti Seventh Wonderu.. ako to povedať.. no Khanovsky proste. Čo je však najmrzutejšie, že Royovi som to veril a všetky jeho pohyby som mu žral aj s udicou, tak Karevikovi proste neverím ani nos medzi očami. Vôbec to nie je potrebné, vyzerá to tak, že kamelot miesto náhrady zobrali Klon.. inak nemám výhrady, spevácky top, ale tá snaha presvedčiť poslucháčov (a zrejme aj samých seba), že sa nič nezmenilo je očividná a neviem či zrovna na mieste.. z Karevikovho výkonu som dosť rozčarovaný ale ide iba o tú neprirodzenú štylizáciu či už hlasovo drtí Khana (Sacrimony) alebo pripomenie Mathiasa Blada (Torn).. spevácky ale top.. ku skladbám, kapela opustila od formátu minulého albumu a vydala najpesničkovejší album od dôb Karmy. Fakt sa dá povedať že hit strieda hit, minimum vaty, možno je tá celková atmosféra až moc optimistická, ale Karevik sa svojím veselším hlasom nikdy nepriblíži Khanovej stvárnenej temnote aj keby spieval neviemako nízko. Ďalšia vec čo mi dosť píli nervy je produkcia,- sterilná, nudná, mdlá.. časy kedy Paeth a Miro boli špičkovými producentami sú ta tam, keď si zoberiem, že najlepšie nazvučený album histórie Puritanical Euphoric Misanthropia má už 12 rokov, tak sa čudujem za čo všetci producenti berú peniaze.. ale v dnešnej dobe je to asi štandart, respektívne nájst nahrávku s dobrým zvukom je dnes umenie.. takže celkové zhrnutie asi takto; Karevik ok, ale zdvihnutý prst do budúcna, hudba vynikajúca a vrámci powermetalovej ligy jedna z vedúcich kapiel, zvuk nič moc, ale v dnešnej dobe štandart.. tretí najlepší album minulého roku, a jeden z najlepších albumov kamelotu

4. 01. 2013 0:29

- Aldys

hezky napsané a souhlasím do puntíku :) měl pochybnosti nad Karevikem, nijak mě jeho předchozí kapela nebavila, ale po koncertě na MORu mě přesvědčil a po vydání Silverthorn ujistil, že dokáže být i mnohem lepším zpěvákem než samotný Roy ( i když ho mám rád taky ) s ním, se kapela může posunout zase o kousek dál ,-)

3. 01. 2013 17:41

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09266 sekund.