ACCEPT - Humanoid
Accept mám rád, včetně éry s Tornillem. Bohužel...

MOTÖRHEAD - Kiss Of Death
Dobrá deska, 5 výborných skladeb, zbytek průměr...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : situace mezi ex. cleny Citronu (...

ACCEPT - Humanoid
Posledný kvalitný počin tejto kapely bol Blind...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Já si jen dovolím vyjádřit se k Palu Drapákovi....

ACCEPT - Humanoid
Kdykoliv o sobě dá tato německá legenda vědět, je...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku NIRVANA - Nevermind


Nirvana - Jan Tleskač

Desku Nevermind mám dodnes spojenou s přelomem mezi základní a střední školou, v 15-16 letech jsem patřil mezi zapřísáhlé fanoušky Kurta, tenkrát se na to docela dobře daly balit holky :-) dnes už z grunge preferuju jednoznačně Pearl Jam, Nirvana má sice pořád kouzlo, ale asi je potřeba se k ní dostat v nějakém věkovém a mentálním rozpoložení. Unplugged koncert je ovšem pořád fantastický. Moc díky za tenhle seriál, i negativní hlasy ukazují, že Nirvana a celý grunge byl zkrátka fenomén, který dodnes budí emoce a má cenu se o něm bavit. Dodnes jsem mu vděčný za to, že utnul tu bizarní hairmetalovou éru a muziku zase vrátil zpátky na zem.

14. 12. 2021 9:47

wtf... - Demonick

ARX: ty si druhý Lukáš? :-) Ďalšieho priblblého spamera tento web určite nepotrebuje... AC/DC budú asi tiež sračka, keďže vo svojich skladbách nemajú progresívne postupy, symfonicky orchester či 16minútové sóla... facepalm

13. 12. 2021 14:08

- JonathanGray

Arxi, jestli sem placnes vedle Nirvany Vaie, tak seš odtrženej od reality a to docela slušně. Nechceš sem rovnou poslst Karajana s londýnským symfonickým orchestrem Nebo jinak. Máš pocit, že třeba Venom byli nějací virtuozové? Nebo Sex Pistols? A co říkáš na dnešní muzikanty, kteří nejsou bez strihu schopni zahrát naživo song? To ber jako lehkou nadsázku, tim jsem chtěl říct, že virtuoz je dycky lepší než patlal, ale ono to neni jen o tom. Jak říkal ředitel prvniho vydavatelství Eltona Johna: Napište kurva písničku, kterou si budou pískat i šedesátiletý báby na ulici.

13. 12. 2021 9:54

JonathanGray - Arx

Není třeba nic rozpitvávat, stačí poslouchat. Dva příklady - https://www.youtube.com/watch?v=dA-_g_KAIm8&list=PLuCYrkvQnOx7Top9MOcnz2tivP3oM6rWi&index=3&ab_channel=Dionysus-Topic, https://www.youtube.com/watch?v=Yw74sDWPH7U&ab_channel=SteveVaiHimself

13. 12. 2021 9:11

- JonathanGray

Všichni hejtři podívat na video. Kdo neumi jazyk zapnout automaticky český preklad (funguje jen na pc) a pak se zamyslete, zda fakt neumeli hrát a skládat. https://youtu.be/l1ZnWc-sFd0

12. 12. 2021 23:26

V. - Arx

Každá muzika, kde se prolínají zajímavé harmonické a melodické postupy s nápaditým rytmickým základem tak, že ti přeběhne mráz po zádech. Není to primárně o žánrech, ale o kvalitě hudby jako takové. Jsou samozřejmě i hudební žánry, kde hudební sluch koncového uživatele a mnohdy i tvůrce není třeba, ale to pro mě potom není hudba.

12. 12. 2021 22:29

- ToPi

Nirvanu jsme měli nahranou na kazetě, brácha tím obohatil naši sbírku, ostatně měli jsme vše významné, kde rachotily kytary. Dvakrát jsem poslechl, odložil zpátky do police. Za nějakou dobu probleskla zpráva o té sebevraždě. Řekl jsem si, že týpka je škoda, i když už jsem si moc nevybavoval, co jeho kapela hrála. O nějakou dobu později poslouchal celý internát místo DJ Boba a Twenty 4 Seven Nirvanu. Do té doby se kytarový náhul ozýval jen ode mě a od o 3 roky starších kluků z Masturbace, co byli na stejném intru. Takže jsem byl za Nirvanu rád. Koukali jsme i v klubovně na nějaký sestřih videoklipů a líbilo se mi to, i když nevím, jestli jsem někdy slyšel Nevermind dvakrát po sobě.

12. 12. 2021 17:03

- V.

Není nad borce, co odpálí celý žánr a jeho fanoušky slovy, že je pro jedince bez hudebního sluchu :-) Jen pro doplnění - který žánr je pro lidi s hudebním sluchem?

12. 12. 2021 15:07

- adrian

Arx: Podepisuji v plnem rozsahu!

12. 12. 2021 11:31

Grunge - Arx

Šance pro „muzikanty“, kteří neumějí na nic hrát, ale mají potřebu se za každou cenu umělecky vyjádřit a spotřební materiál pro jedince bez hudebního sluchu. Logicky časem přijde frustrace a z ní pramenící důsledky. Dodnes jsem nepochopil, proč měl Cobain stovky kytar, když ani na jednu z nich neuměl hrát. Nirvana - jednoznačně a nepochopitelně nejpřeceňovanější skupina v dějinách hudby a to samé Cobain, coby autor. Ještě že to trvalo jen čtyři roky...

12. 12. 2021 9:27

... - Petr

Kdysi, hodně dávno asi tři roky po srmti Cobnaina tam měli nějek rozhovor s kapelou co taky hrála grunge a že začínaj hledat nové cesty. Když se jich zeptal jestli to souvisí se smrtí Cobaina tak odpověděli: "Určitě, když stratíš krále najednou není království".

12. 12. 2021 4:32

Taky tenkrát mi bylo nějakých - Petr

Do dneška mám jejich alba rád a Reeding live - tam bych chtěl být.

12. 12. 2021 4:27

... - Petr

Tohle byla scéna kluké co sli za tím ze brzo umřou. To se jim povbedlo. Grunge skončil, ale jak jsem psal - byt to v té době kalyzátor.

12. 12. 2021 4:21

92 - J.A.N.

Jasné máš pravdu, ja som nedávno čítal článok o Dirt a nejak som si to zafixoval, že väčšina (Layne a Starr) to má už za sebou, po tej platni som ich už nesledoval. BTW Inez tam došiel od Ozzyho že?

11. 12. 2021 19:05

- Pepsi Stone

Dovolím si tě opravit. Z původních Alice In Chains žijí samozřejmě dva členové. Jerry Cantrell a Sean Kinney. Pokud budeme brát sestavu z devadesátých let, tak tam určitě musime počítat i basistu Mikea Ineze a ten žije taky.

11. 12. 2021 11:51

NRVANA - J.A.N.

Považujem grunge za obdobný punk, z tých depresívno narušených jedincov jediná kapela, kt. stála za to boli Alice in Chains, z nich tiež žije už len jeden. Nirvane som nikdy neprišiel na chuť, ale klobúk dole, že Kurt 27r po smrti vzbudzuje vášne, rešpekt... a čo sa týka hair metalu zaslúžil si facanu, nič nežije večne, tak to malo proste byť. Vývoj nezastavíš :) Predsa nikto nečakal, že mladí v 90´ budú počúvať Dokken :D

11. 12. 2021 11:40

odpad - The Keeper XIV.

Z této desky se metalová scéna prakticky nevzpamatovala dodnes. A nešlo jen o americký hair metal, ale obdobně vlastně dopadla velká část dalších a metal se vlastně prodadl do undergroundu. Já původně vnímal Nirvanu jako jen dalš větev tvrdé hudby, ale firmy jej postavily jako popření té hair metalové scény. Tu jsem zrovna v té době paradoxně objevoval a stal se pak i jejím fanouškem, což bylo vlastně nemoderní, když jsem nepřijal generační hudbu - grunge.

10. 12. 2021 21:51

- htaedas

Stydět se za poslech metalových kapel, protože Nirvana byla IN? Jak se tomu říká? Pokrytectví? V tom případě chvála Manowar, že v té době vydali Triumph od Steel!

10. 12. 2021 21:04

Desmond - Petr

Určitě. Já si tehdy jel svůj death metal a nějaký King Diamond a za některé metalové kapely jsem se skoro styděl. Nirvana byla takový katalyzátor.

10. 12. 2021 20:04

Desmond - Petr

Ten balík ze Seatlu to tam dobře dokurvil.

10. 12. 2021 15:57

1 2 3 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07997 sekund.