DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ARAKAIN, SECOND END - 15.4.2006, KD Stod

Další zastávkou české metalové legendy Arakain na turné k nové desce „Labyrint“ se stal kulturní dům ve Stodě na jižním Plzeňsku. I přes mé obavy nakonec dorazilo, na místní poměry, docela velké množství metaluchtivých diváků. Jak už je u Arakainu poslední dobou zvykem, tak se opět rozšířila nabídka různých reklamních předmětů s logem kapely, takže hned u vchodu jste měli možnost nakoupit všechno možné, od podložky pod myš až po dámská tanga. Většina návštěvníků ovšem dala přednost kelímkovému pivu nevalné chuti za „lidových“ 20 Kč.



Celá akce začala zhruba ve čtvrt na deset, kdy se na scéně objevila Hodonínská heavy metalová banda Second End. Tahle kapela pro mě byla velkou neznámou, takže jsem byl docela zvědavý, co předvede. Jejich set byl postaven většinou na věcech z aktuálního alba „Dobrá rána“, takže nemohly chybět skladby jako „Nejde s tím hnout“ nebo „Tady není ráj“ ze starších nahrávek zazněla ještě například pecka „Schizofrenik“. Melodický heavy metal v podání Second Endu přilákal před pódium první hrstku příchozích, ze které se pomalu začal utvářet „kotel“ a řada z nich si domů odešla s nejnovější deskou kapely.



Po úpravě pódia už nic nebránilo nástupu hlavních hvězd večera. Vystoupení Arakainu odstartovala úvodní skladba z nové desky „Vir“. Playlist byl poskládán většinou ze skladeb z posledních tří alb. Proto nemohla chybět hitovka „Prázdnej kout“, ve které Hoza Toužimský opět dokázal, že není přirovnáván k Petru Kolářovi jen tak pro nic za nic. Z „pobrichtovské“ éry zazněly ještě pecky „Vnitřní hlas“, „DNA“, „Jesus Business“, „Strom života“, „Zpátky jít“, „Tah jezdcem“, „Černý koně“ nebo „Slávou opilý“, do které se bubeník Lukáš „Doxa“ Doksanský opřel tak, že to jeden z jeho kopáků nevydržel. Nový počin „Labyrint“ reprezentovaly celkem čtyři skladby, kromě otvíráku „Vir“ ještě hitovka „Démon“, „Vinen“ a hlavně pecka „Ďábelská hra“, která dostala naživo doslova pekelný náboj a Honza Toužimský předvedl, že je to opravdu „pan zpěvák“. Pozadu ovšem nezůstal ani zbytek kapely. Kytarový génius Mirek Mach ukázal proč právě on získal v anketě Černá vrána 2005 titul kytarista roku, Jiří Urban ho svou drtivou hrou dokonale doplňoval, ale nejvýraznější osobou byl jednoznačně Lukáš Doksanský, který celý koncert jel naplno a hlavně jeho „sólíčko“ nenechalo nikoho napochybách, že právě Doxa je jeden z nejlepších českých bubeníků. Překvapením večera bylo pro ty, kteří se nezúčastnili předchozích zastávek turné, jednoznačně zařazení starých pecek z počátků kapely, třeba „Šeherezád“ z legendární desky „Trash the Trash“, která navíc dostala zpěvem Honzy Toužimského úplně jiný rozměr, nebo „baladu“ „Kamenej anděl“ z nářezu „Schizofrenie“, čekal asi málokdo. Dostalo se také na album „Black Jack“ ze kterého zazněly dvě skladby, balada „Zapomeň“ a „Kolonie termitů“, která nemůže chybět na žádném koncertu Arakainu. Další překvapení přišlo během přídavků, které si kotel vyřval klasickým „co je, co je…“, na což kapela reagovala nářezem „Proč“ po němž přišla jedna z nejrychlejších pecek od „Áček“ „Strážci času“, ale bohužel právě tady bylo nejvíce poznat proč je Aleš Brichta tak nepostradatelný. Koncert ukončila, jak už je několik let zvykem, hymna „Apage Satanas“.


Frantic             


foto: www.arakain.cz
www.arakain.cz
www.secondend.com


Vydáno: 18.04.2006
Přečteno: 5342x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20073 sekund.