RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




FOREIGNER - Can´t Slow Down

Foreigner se vrací. Jen tahle věta stačí fanouškovi AOR (Adult Oriented Rock – rock pro dospělé), aby se mu rozklepala kolena. Nic naplat, ono totiž stále platí, že kdo umí, ten umí a kdo neumí, ten hraje black metal.

Dávno, dávno tomu, co Foreigner vydali minulé album "Mr. Moonlight". A tolik věcí se za tu dobu změnilo. Kromě kytaristů Micka Jonese a Thoma Gimbela už totiž v kapele nehraje žádný ze členů, kteří se na "Mr. Moonlight" podíleli. Nejzásadnější změna proběhla na postu vokalisty. Silný rockový hlas a poznávací znamení kapely, pěvec Lou Gramm dal přednost své sólové kariéře. Jeho místo proto obsadil o více než deset let mladší Kelly Hansen (ex-Hurricane, Unruly Child). Ten disponuje podobným vokálem jako Gramm a už první singl, který s kapelou vydal (loňský bonus "Too Late" k výběrovému albu) dával na vědomí, že Foreigner jsou zpátky v plné síle. Devadesátá léta, kdy doba podobné hudbě nepřála, prožili v ústraní, aniž by se stačili zdiskreditovat módě poplatnými deskami, jako někteří z jejich vrstevníků. Navíc v současné době ve své sestavě hýčkají takové borce jako je basista Jeff Pilson (ex-Dokken, Dio) a bubeník Brian Tichy (ex-Ozzy Osbourne, Billy Idol, Slash´s Snakepit).

A novinková deska "Can´t Slow Down", fakt, že Foreigner jsou při chuti, jen potvrzuje. Desku startuje svižná titulní věc. Hansen jako kdyby se na novém místě zatím jen rozkoukával. Místy se snaží trošku křečovitě dostat do Grammovy polohy, ovšem brzy na to rezignuje a zpívá, jak mu zobák narostl. Druhá v pořadí "In Pieces" zase hraje na trošku romantičtější strunu, kde prim s Hansenovým zpěvem hraje funkční Jonesova kytara. Ostatně jako na celé ploše desky, kde se střídají svižnější skladby ("Ready", "Living In A Dream", "Lonely") s pomalejšími. Ovšem největší hit tentokráte není balada, jak bylo u Foreigner zvykem. Jako pilotní singl z desky totiž Jonesova parta nasadila střednětempou "When It Comes To Love", ze které sálá na míle daleko radostná nálada, podporovaná neobyčejně silným refrénem. Skladba odkazuje na bohatou minulost, kdy stojí nejblíže takovým věcem, jako "That Was Yesterday", "Say You Will" nebo "Urgent".

Když už jsem zmínil balady, samozřejmě na ty došlo také. Je jasné, že druhý megahit, jako byl "I Don´t Wanna Know What Love Is", už asi Foreigner nikdy nenapíší, přesto balady, které na albu najdete se dají označit jakkoliv, jen ne kýčovité. Ať už si vezmete klavírní kousek "I Can´t Give Up" nebo "As Long As I Live", kterou uvozuje neobyčejně nápaditá kytarová linka a ve které podává vynikající výkon především Hansen.

A ještě jedno překvapení deska skrývá (když pominu bonusový disk s remixy největších hitů a další DVD nosič). Na samotném závěru alba totiž stojí skladba "Fool For You Anyway". Milovníkům Foreigner je tento název dostatečně známý. Jedná se totiž o baladu z dvaatřicet let starého debutu. Zkuste si schválně postavit obě verze proti sobě. Zjistíte jediné. A to, že Foreigner skutečně tvoří nadčasovou muziku. Dala se poslouchat v sedmdesátých letech a nejinak je tomu i teď. To je také důvod, proč této desce uděluji plný počet bodů. Zaslouží si to. Pro mě osobně je to rozhodně deska roku.

Jan Skala             


www.foreigneronline.com

Seznam skladeb:
1. Can´t Slow Down
2. In Pieces
3. When It Comes To Love
4. Living In A Dream
5. I Can´t Give Up
6. Ready
7. Give Me A Sign
8. I´ll Be Home Tonight
9. Too Late
10. Lonely
11. As Long As I Live
12. Angel Tonight
13. Fool For You Anyway

Sestava:
Kelly Hansen - zpěv
Mick Jones- kytara
Thom Gimbel - kytara
Jeff Pilson - baskytara
Michael Bluestein - klávesy
Brian Tichy - bicí

Rok vydání: 2009
Čas: 50:00
Label: Rhino Records
Země: USA

Diskografie:
1977 - Foreigner
1978 - Double Vision
1979 - Head Games
1981 - 4
1984 - Agent Provocateur
1987 - Inside Information
1991 - Unusual Heat
1994 - Mr. Moonlight
2009 - Can´t Slow Down


Vydáno: 05.11.2009
Přečteno: 4951x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Ano, Foreigner by...15. 01. 2020 15:55 Pepsi Stone
Foreigner bude v...15. 01. 2020 7:47 Eduard
Letos ne, ale už o...17. 06. 2018 6:46 Pepsi Stone
Nevypadá to na...16. 06. 2018 20:43 JonathanGray
Skvela doska, ale...6. 11. 2009 11:17 Marc - Janesession


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.46639 sekund.