RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10

MONTROSE - Montrose
Montrose je fenomenální kytarista, jeho kytara...

SONATA ARCTICA - Clear Cold Beyond
Oproti předešlému zápisu "Talviö" jde samozřejmě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DOKKEN - Broken Bones

Jak už to tak vypadá, „Broken Bones“ bude pravděpodobně poslední deska Dokken. Principál Don totiž prohlásil, že už jej hudba jeho mateřské kapely neuspokojuje a chce se věnovat jinému stylu, který reprezentují Machine Head, Tool nebo The Newlydeads. Robb Flynn se možná chytá už smíchy za břicho, ale budiž, když to Donovi bude vyhovovat... Dokken už ať tak nebo tak jsou za svým zenitem a už pětadvacet let nenatočili desku, která by měla mateirál stejně kvalitní a dosáhla srovnatelného úspěchu jako „Under Lock And Key“ nebo „Back For The Attack“.

Dokken vlastně od konce osmdesátých let tápou. Tehdy si opět do vlasů vjel Dokken se svým kytaristou Georgem Lynchem a kapela se dočasně rozpadla. Velkohubý comeback s alby „Dysfunctional“ a „Shadowlife“ vyhořel, nejen po stránce komerční, ale i kvalitativní. Nato se opět poroučel Lynch a krátkodechá etapa s Rebem Beachem (Winger, Whitesnake) skončila dříve, než se stačila pořádně rozběhnout. Podobně to bylo i s Johnem Norumem (Europe), který kvůli hádkám s Dokkenem dal přednost comebacku své mateřské kapely. Kytarový post pak už nadobro obsadil Jon Levin, což nebyla vůbec špatná volba. Levin je totiž střelec lynchovského ražení a fakt, že do kapely zapadl, potvrdila i předchozí velmi dobrá deska „Lignting Strikes Again“.

Právě na ní Dokken ukázali, že ještě všechny své ostré patrony nevystříleli a album se dalo s mírným přimhouřením oka považovat za nástupce „Back For The Attack“. Jak je na tom novinka „Broken Bones“? Hned ze začátku si řekněme, že o poznání hůře. Kapele jako by po úvodní výtečné dvojici skladeb „Empire“ a „Broken Bones“ došly nápady. Se třetí „Best Of Me“ se deska začne utápět ve střednětempých až pomalých polohách (nejedná se však o balady), kdy Levinova kytara jede dokonce po vzorů hrdinů grunge. Současnou skladatelskou impotenci navíc Dokken dokazují v zoufalé „Blind“, kde Dokkenův refrén až příliš evokuje Alice In Chains.

Blýskne se na časy. Baladická „Today“ nemá samozřejmě takový půvab jako „Slippin´ Away“ (z „Under Lock And Key“) nebo „Goodbye My Friend“ (z „Long Way Home“), ale v současné situace jí člověk vezme rád za vděk. Na konci jako by se kapela snažila napravit si reputaci ze zoufalého prostředku desky, a proto jsou zde i vcelku dobré skladby jako „For The Last Time“ a „Fade Away“, které v sobě mají všechny atributy klasické tvorby Dokken a navíc nejsou jen bezpohlavním vývarem. Závěrečná „Tonight“ se snaží dosáhnout kvalit třeba „Tooth And Nail“ nebo „Til The Livin´ End“, jenže zde se znovu projeví fakt, že takové věci už Don a jeho parta těžko někdy složí.

Pokud tedy má být „Broken Bones“ skutečně poslední deskou Dokken, loučení to zrovna důstojné není. Stylová rozháranost desce spíše ubližuje, než aby se dalo mluvit o pestrosti, navíc kvalita skladeb má silně kolísavou tendenci. Asi nejvíce ze všech alb Dokken mi novinka evokuje „Dysfunctional“, což nevím jestli je tohle zrovna kompliment. Který by navíc přišel skoro o dvacet let později.

Jan Skala             


www.dokkencentral.com

Seznam skladeb:
1. Empire
2. Broken Bones
3. Best Of Me
4. Blind
5. Waterfall
6. The Victim Of The Crime
7. Burning Tears
8. Today
9. For The Last Time
10. Fade Away
11. Tonight

Sestava:
Don Dokken – zpěv
Jon Levin - kytara
Sean McNabb - baskytara
"Wild" Mick Brown - bicí

Rok vydání: 2012
Čas: 45:08
Label: Frontiers
Země: USA
Žánr: hard rock, hair metal

Diskografie:
1982 - Breaking The Chains
1984 - Tooth And Nail
1985 - Under Lock And Key
1987 - Back For The Attack
1995 - Dysfunctional
1997 - Shadowlife
1999 - Erase The Slate
2002 - Long Way Home
2004 - Hell To Pay
2008 - Lightning Strikes Again
2012 – Broken Bones


Vydáno: 31.10.2012
Přečteno: 4519x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Back in the streetsMateriál na Back...26. 10. 2020 7:24 BFTA
https://www.discogs....23. 07. 2017 16:27 Guns
Asi jsem to...23. 07. 2017 16:19 Guns
Co vím, tak tohle...23. 07. 2017 14:27 Pepsi Stone
Nevíš jak to asi...23. 07. 2017 14:08 Guns


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09021 sekund.