NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




TOM KEIFER - The Way Life Goes

Cinderella byla jedna z mnoha kapel, které v první polovině devadesátých let smetla mohutná vlna grunge. Přestože v roce 1994 vydala kapela pravděpodobně své nejlepší a nejdospělejší album "Still Climbling", znamenalo to pro ni stopku. Předchozí tři alba "Night Songs", "Long Cold Winter" a "Heartbreak Station" pokryla platina, "Still Climbling" to nedotáhla ani na zlaté ocenění. Cinderellu to zničilo. Nebyla jediná. Mötley Crüe se ale vzpamatovali z neúspěchu bezejmenného alba, jenž nazpíval John Corabi a dnes jsou zase na koni. Warrant se od desky "Dog Eat Dog" až do nedávna plácali ve sračkách. L.A. Guns hledali deset let svou vlastní identitu a Poison skoro položila nevydaná deska "Crack A Smile". Jenže Cinderella to vzdala a dveře studia za sebou zabouchla nadobro. Přestože kapela stále aktivně koncertuje, nového materiálu se posluchači asi už nikdy nedočkají.

O to překvapivější je skutečnost, že se na trhu objevuje, v relativní tichosti, sólová prvotina frontmana Cinderelly Toma Keifera. Překvapivá ta skutečnost je proto, že Keifer byl vždy výhradním autorem skladeb Cinderelly. Že by tedy něco shnilého v Popelčině hnízdě? Ale zanechme spekulací, proč "The Way Life Goes" vychází pod hlavičkou hlavního protagonisty a ne celé kapely a pojďme se na tohle dílo podívat detailněji.

Pro fanoušky Cinderelly je pochopitelně možnost po skoro dvaceti letech slyšet Keiferův hlas z nové desky obrovská událost. Už jen proto, že Keifer vždy disponoval nezaměnitelným chraplákem, který v klidnějších polohách střídal s čistým hlasem. Navíc jako kytarista má rovněž svůj snadno rozpoznatelný rukopis, zejména díky hojnému využívání slide kytary. Tou startuje i úvodní kousek a zároveň pilotní singl desky "Solid Ground". Slušně šlapající rock n´roll, který evokuje "The More Things Change" z "Heartbreak Station". Prostě Cinderella jako vyšitá. Ona celkově celá deska má k feelingu Cinderelly hodně blízko.

Dvojka "A Different Light" hraje na baladickou strunu a přestože refrén má v sobě trochu klišé, je to přesně to, co si Keifer ještě může dovolit. "It´s Not Enough" a "Cold Day In Hell" jsou opět šťavnaté rock n´rollové kousky. Zejména první z dvojice nezapře hitové ambice svým stadiónovým refrénem. Druhá zase připomene díky hojnému využití foukací harmoniky atmosféru rozpálených amerických plání. Když už mluvíme o Keiferovi, není možné nezmínit nezbytnou složku jeho hudebního inventáře a tou je blues. To je samozřejmě na "The Way Life Goes" hojně zastoupeno. Zejména ve skladbách "Thick And Thin", "Ask Me Yestreday" nebo "The Flower Song" jej Keifer odhalí až na morek kosti. V "Ask Me Yestreday" jej spojí s popově znějícím piánem, v "The Flower Song" zase s countryově zabarvenými kytarami. Právě všechny tyto atributy dělají jeho prvotinu barvitou, vzdušnou a celkově... hodně zajímavou. Obzvláště když na druhém protipólu stojí ostrá "Mood Elevator" nebo moderně pojatá "Welcome To My Mind". Zajímavě zní také titulní věc, která začíná klasickým černým blues, ale v refrénu vybuchuje dechová sekce a výrazná melodická linka pumpuje do posluchačových uši příděl pořádného kusu rock n´rollu, což v podstatě pokračuje i v závěrečné "Babylon", která má opět silný stadiónový refrén. Obě skladby mají hodně blízko k někdejšímu hitu "Shelter Me".

Možná trochu překvapí, že Keifer svůj klasický chraplák využívá méně, než by se od něho čekalo a spíše se zaměřuje na civilní projev. I přesto je stále rozpoznatelný a po kompoziční stránce nebývale jistý v kramflecích. Vytvořil sevřenou čtrnáctiskladbovou kolekci, která, kdyby vyšla pod hlavičkou Cinderelly, rozhodně by patřila do zlatého fondu této legendy. I takhle je to prostě výjimečná deska od výjimečného umělce.

Jan Skala             


www.tomkeifer.com

You Tube ukázka -Solid Ground

Seznam skladeb:
1. Solid Ground
2. A Different Light
3. It’s Not Enough
4. Cold Day In Hell
5. Thick And Thin
6. Ask Me Yesterday
7. Fools Paradise
8. The Flower Song
9. Mood Elevator
10. Welcome To My Mind
11. You Showed Me
12. Ain’t That A Bitch
13. The Way Life Goes
14. Babylon

Sestava:
Tom Keifer – zpěv, kytary, klávesy
Michael Rhodes - baskytara
Tony Harrell - piáno
Greg Morrow - bicí

Rok vydání: 2013
Čas: 51:36
Label: Merovee Records Země: USA
Žánr: blues/hard rock

Diskografie:
2013 – The Way Life Goes

se Cinderellou:
1986 - Night Songs
1988 - Long Cold Winter
1990 - Heartbreak Station
1994 - Still Climbling

Foto: archiv kapely


Vydáno: 17.05.2013
Přečteno: 4005x




počet příspěvků: 13

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Jonathan...21. 06. 2013 11:28 Serpi
Still Climbling...12. 06. 2013 21:24 Pepsi Stone
Still Climbing......je zcela...12. 06. 2013 20:43 Kolík
Kdyby dneska vydala...12. 06. 2013 9:05 Pepsi Stone
Tak tuhlenahrávku určitě...12. 06. 2013 9:03 b.wolf


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11934 sekund.