RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



bulvární koutek

Comeback roku nebo začátek agonie?

Čekalo se, že zpráva o tom, že Ladislav Křížek je zpět v Citronu, vzbudí nějaké reakce. Od těch nadšených, přes spokojené až po ty negativní. Ta bomba vlastně vybuchla v den, kdy předplatitelům dorazil Spark a tam rozhovor s Křížkem a Radimem Pařízkem. Potud je to samozřejmě v pořádku, ovšem od té doby se k tomu sice obě strany (jedna zastoupená Křížkem a Pařízkem, druhá ostatními muzikanty Citronu, tedy Jaroslavem Bartoněm, Václavem Vlasákem, Jiřím Šperlem a Fanym Michalíkem) vyjádřily na facebooku a oficiálních stránkách, ale jejich prohlášení spíše jen prohloubila otázky, proč k tomu došlo, než aby dala uspokojivé odpovědi. A muzikanti stále mlčí. Vypadá to, že za odpadlou čtveřici si vzal na svá bedra roli tiskového mluvčího Bartoňův syn, za současný Citron píše administrátor jejich facebookové stránky.
Jenže co se člověk dozví? Bývalí muzikanti stále hořekují svého konce v kapele, jednou prohlásí, že žádnou demisi (!) nepodali, pak je zase všechno zmatené. Současný Citron zase pouze odráží útoky některých zhrzených fanoušků, kteří ve spojení Křížek-Pařízek vidí jen lépe se plnící bankovní konta. Moc bych ale nedal za to, že se jedná o ty samé, kteří nemohli Citronu přijít na jméno před pětadvaceti lety, kdy Křížek kapelu opustil a pak nadávali tomu samému Michalíkovi za zprasenou desku „Vypusťte psy!“. Nehledě na to, že právě Křížek si může přivlastňovat titul nejdůležitějšího zpěváka Citronu (jistě, jistě zesnulý Stanislav Hranický si jej za léta zásluh zaslouží rovněž), protože ten „Radegast“ skutečně byla jejich nejlepší a přelomová deska. Nejhorší pak ale na celé současné situaci je, když se oba tábory začnou ohánět mrtvými se slovy, že by je Stanislav Hranický (v obou případech) a Jindřich Kvita (v jednom případě) určitě podporovali. To už opravdu hraničí s něčím ošklivým.
Uvidíme, jak celá věc dopadne. Citron, jak jej fanoušci znali dosud, už samozřejmě končí. Možná vyrostou dvě kvalitní formace a česká scéna bude zase o něco bohatší. A přál bych jí na druhou stranu, aby byla chudší o ty žabomyší války na facebookových fórech a urážky těch, se kterými se ještě nedávno plácali po ramenou.

Pepsi Stone, 8. 9. 2015

Jan Skala             



Vydáno: 08.09.2015
Přečteno: 2354x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10274 sekund.