DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




THE FOREIGN RESORT, PROUZA - 11.9.2015 - PRAHA, BASEMENT BAR

Dánská postpunková trojice „The Foreign Resort“ v České republice nikdy v minulosti nekoncertovala, o to větší tak byla radost fanoušků ze zjištění, že se kapela chystá do Prahy přivést svou novou desku „New Frontiers“. Krátce po deváté se na pódium pražského Basement Baru vyhoupli dánští kralevici a v tlumeném rudém světle, doplněném kouřem, rozezvučeli kytary prvním songem „Dead End Roads“. Kapela měla výborně nazvučeno a ať již z předních řad nebo ze zadních částí klubu byl perfektně slyšet zpěv i nástroje. Po úvodní „Dead End Road“ se prostor před pódiem rychle zaplnil a fanoušci začali tančit a hlasitě povzbuzovat, což si později v průběhu večera zpěvák Mikkel několikrát pochvaloval. Po „Breaking Apart“ kapela mírně zvolnila ostré tempo a na řadu přišla hypnotická „Alone“. Melancholické melodie, elektronika i poctivý kytarový zvuk a úchvatně atmosférické skladby střídaly jedna druhou, Mikkel s basákem Steffanem si v průběhu večera dvakrát prostřídali nástroje a po „Coleen“ se Mikkel publiku svěřil, že do Prahy cestovali v dodávce celých dvanáct hodin. Podle jeho slov však cesta stála za každou minutu. Atmosféra byla velmi příjemná i přes to, že kapela musela vynechat jeden song z plánovaného setlistu. Mikkel fanoušky vybídl, aby se rozhodli, jestli má kapela zachovat živější nebo spíše pomalejší song, což se z publika setkalo s jednohlasnou reakcí o akčnější večer. Kapela tak nasadila „The New Blood“ a před koncem vystoupení se dokonce rozhodla představit v Česku svůj zbrusu nový song, „Suburban Depression“.
Playlist: Dead End Roads, Breaking Apart, Alone, Flushed, Take a Walk, Colleen, New Frontiers, Under Bright Neon Stars, The New Blood, Orange Glow, Suburban Depression, Landslide, Onto Us

Po Dánech nastoupila česká kapela Prouza z frýdecko-místecka, která je stálicí české klubové scény. Je velká škoda, že řada fanoušků koncert opustila krátce poté, co Dánové dohráli, protože i Prouza měla svým posluchačům co nabídnout. Přesto, že atmosféra i velikost publika byly poměrně řidší, kapela hrála dobře a příjemně. Komornější set začínal „Cestou domů“ a v průběhu večera zazněly starší hity jako „Na venku“ i novější písně „Mártyho píseň“ nebo „Šach Mat“ z posledního alba „Ve starém městě“. Kapela se s vysoko nastavenou laťkou po odchodu Dánů poprala o svém a dokázala koncert zakončit se ctí, což byl jistě úkol nelehký.
Playlist: Cestou domů, Chyby, Ve dne v noci, Tak tak, Všechno je jen jako, Šach Mat, Tam a Tady, Dokola, Krok po kroku, Černou barvou, Až na to přijdu, Mártyho píseň, Jéé, Na venku, Schválně, Tady je to místo

V ikonické 11. září se v Praze z Basement baru odehrál skvělý koncert dvou velmi příjemných kapel, a tak nezbývá, než doufat, že se Dánové opět brzy vrátí potěšit fanoušky dalším atmosférickým představením.

Míša Merglová             


Fotogalerie


THE FOREIGN RESORTS



PROUZA


foto:
Míša Merglová


Vydáno: 24.09.2015
Přečteno: 2415x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10357 sekund.