TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




RAVEN - 4. 10. 2015 - Praha, Nová Chmelnice

Britská kapela Raven toho za svého působení stačila již nemálo – jako jedna ze sestav nové vlny britského heavy metalu zvládla od roku 1974 vydat třináct alb a projet Evropu křížem krážem. O to překvapivější je, že v našem hlavním městě dosud nebyl žádný koncert této legendy. O změnu se proto postarala agentura Pragokoncert, která Brity přivezla do Nové Chmelnice v neděli 4. října.

Raven neměli v nové Chmelnici žádné předskokany, což bylo jen dobře – kapele velmi seděl prostor klubu a fanoušci si mohli v klidu užívat své oblíbence, na které se přišli podívat. Trojice bratři Gallagherové a bubeník Joe Hasselvander vyběhla na pódium krátce po deváté, aby v Praze představila své nové album "ExtermiNation", které vyšlo v dubnu a sklidilo po světě velmi dobré recenze. A není divu – trojice muzikantů uvedla svůj setlist prvním songem alba, „Destroy All Monsters“ s velmi energickým refrénem „Exterminate“, na který brzy pařil celý klub. Ačkoliv Nová Chmelnice nepraskala ve švech, prázdno v ní rozhodně nebylo a před pódiem to žilo. Fanoušci si své hvězdy fotili a přesto, že spíše než zběsilých ovací se Raven dočkali spíše uznalého pokyvování a potlesku, rozhodně se nezdálo, že by to kapele vadilo. Oba Gallagherové na pódiu předváděli neuvěřitelné kusy, v přestávkách mezi jednotlivými songy rozdávali úsměvy i pochvaly a zpěvák John dokonce v jedné chvíli seskočil z podia a prošel se mezi lidmi, aby je poplácal po zádech, potřásl si s nimi rukama a celkově ukázal, že si svých fanoušků váží.

Velmi příjemné bylo prokládání nových songů starými šlágry, jako „Hard Ride“ nebo „All For One“. Hardcore fanoušky pak potěšila i „Rock Until You Drop“, při které se před pódiem nadšeně skandovalo a hrozilo. Skvělé pak bylo slyšet také „Into The Jaws Of Death“ ze sedmého alba „Nothing Ecxeeds Like Excess“, na kterou si řada fanoušků zpívala „Falling into the jaws, into the jaws of death“.

Mark i John si v průběhu večera oba střihli povedená kytarová sóla a před desátou všichni v klubu ztichli, když si John vyměnil basu a pořádně ji potrápil. Vřískající a úpící nástroj řadu lidí vyhnal od pódia, protože ze zvuku občas praskaly ušní bubínky, kdo však vydržel, mohl se těšit na parádní zakončení, když se muzikanti nedlouho před půl jedenáctou, s úsměvem na tvářích a přátelským potřesením rukou rozloučili se všemi fanoušky.

Koncert měl celkově vyváženou atmosférou a na obou stranách pódia byla cítit pohoda a čistá radost z muziky. Kapela odehrála svůj set hudebně čistě, bez jakýchkoliv problémů se zvukem a své představení si očividně hodně užívala. Nejednoho návštěvníka proto zamrzelo, že se nekonal žádný přídavek, který by dav ještě trochu udržel ve varu. Nedělní večer v Nové Chmelnici byl i tak skvělou poctou britské heavy metalové vlně a nezbývá, než doufat, že se Britové opět brzy navrátí do našich končin s novou náloží pořádné muziky.

Míša Merglová             


Fotogalerie


RAVEN


foto:
Míša Merglová


Vydáno: 14.10.2015
Přečteno: 2532x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09772 sekund.