TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SLAYER - Divine Intervention

První půlka devadesátých let ve své podstatě onen čirý thrash metal, jaký se formoval na počátku 80. let, doslova zabila. MTV, grunge, groove, alternative metal a spousta dalších faktorů vystrnadilo přední thrashové sestavy někam na okraj mediálního řetězce. Někteří se rychle přizpůsobili či dokonce diktovali nově nasazený směr (Metallica, Megadeth) a někteří zase na změnu okolí vůbec nereagovali a zkrátka a dobře nahrávali další alba. V tom druhém případě se jednalo i o Slayer.

Nová posila na bubenické stoličce jménem Paul Bostaph dostala nelehký úkol, a to vklouznout do mistrovských Lombardových bot a vynasnažit se udržet nastolené tempo. Až na „Angel of Death“ se mu to prý dle tehdejších reakcí ostatních členů dařilo obstojně. Lombardo patřil mezi bubeníky, kterých si Bostaph vážil a byl mezi jeho idoly. Tento fakt se zřejmě významně odrazil na stylu „Divine Intervention“ a vlastně celém téměř desetiletém angažmá. Zatímco Dave Lombardo vymýšlel své party, Paul Bostaph je kopíroval a zahrál to, co mu Kerry King nařídil či doporučil. Ono nějaké velké volnomyšlenkářství a prosazování vlastního názoru je vzhledem k (i nedávné) historii kapely asi solidní tabu a Bostaph byl jeden z těch, který zkrátka „držel hubu a krok“, což se náramně hodilo všem ostatním členům do krámu.

Přitom jiná tvář na bubenickém postu není jedinou změnou. Kapela změnila nahrávací proces a veškeré kytary nahrával pouze Kerry King, který se podepsal i pod drtivou většinou písní na albu. Otvírák „Killing Fields“ se očividně snaží posluchačům namluvit, že angažování Bostapha byla ta nejlepší možná volba a dává mu v prvních vteřinách prostor vykouzlit rychlé beaty, podpořené dunivou dvojšlapkou. A ono to chvíli funguje, ale album se začne rychle oposlouchávat a snad jen v pořadí čtvrtá „Dittohead“ (s vynikajícím tappingovým sólem a záživnou mezihrou) dává svou nekompromisností vzpomenout na zlaté časy druhé půlky 80. let. Slayer se ale snaží dál a od páté písně zase cílí na svůj druhý trademark – melodičnost, dvojhlasy a zlověstné vyhrávky. Obecně vzato ale zaujmou pouze dílčí části songů, jako např. začátek v titulní písni, mezihra v „Circle of Beliefs“, druhá polovina „SS-3“ nebo mrazivý úvod k „213“. Kapela se snaží šokovat texty a semlít posluchače svým ukotveným stylem, ale jedná se spíše o mlácení prázdné slámy a snahu tzv. uplést z ho*na bič.

Můžeme si o hudebních producentech myslet cokoliv, ale v jednom měli na údajné schůzce s kapelou ohledně alba pravdu – na desce chybí hity. Jasně, osobnost typu Kerryho Kinga tento fakt zřejmě přešla s nějakým hrubým dovětkem a tvrzením, že za svou tvorbou si stojí. Samozřejmě, uznat pravdu papalášům je těžká prohra, ale oni tu podstatu problému vystihli naprosto přesně. Slayer si zkrátka vybrali slabší chvilku a svůj rukopis nikam nerozvinuli. Naopak se jedná spíš o pastiš dřívější tvorby, a i když je škoda, že se na koncertech zpravidla nehraje žádná písnička z tohoto alba, rozhodnutí (ať už kapely či managementu) je to zcela pochopitelné. K průměrnosti táhne album (vzhledem k roku vydání) i poměrně slabá produkce a nevyvážený zvuk, ke kterému se i sám King vyjádřil, že by snesl ještě dodatečnou mixáž. Kapela se začala točit v kruhu a ať už si každý myslí o kvalitách Paula Bostapha cokoliv, za rozporuplné přijetí této desky může nakonec nejméně právě on.

Radek Neuman             


www.slayer.net

YouTube ukázka - Dittohead

Seznam skladeb:
1. Killing Fields
2. Sex. Muder. Art.
3. Fictional Reality
4. Dittohead
5. Divine Intervention
6. Circle of Beliefs
7. SS-3
8. Serenity in Murder
9. 213
10. Mind Control

Sestava:
Tom Araya – zpěv, baskytara
Jeff Hanneman - kytara
Kerry King - kytara
Paul Bostaph - bicí

Rok vydání: 1994
Čas: 36:33
Label: American
Země: USA
Žánr: thrash metal

Diskografie:
1983 - Show No Mercy
1985 - Hell Awaits
1986 - Reign In Blood
1988 - South Of Heaven
1990 - Seasons In The Abyss
1994 - Divine Intervention
1998 - Diabolus In Musica
2001 - God Hates Us All
2006 - Christ Illusion
2009 - World Painted Blood
2015 - Repentless

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 10.12.2015
Přečteno: 4286x




počet příspěvků: 9

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Přesně tak!...18. 01. 2020 13:22 mr.deadhead
A poslední s...18. 01. 2020 11:12 orre
DISouhlas, DI je...18. 01. 2020 11:02 rumcajs
Opet na môj vkus...18. 01. 2020 9:29 sanntrik
Tak tak..skutocne...11. 12. 2015 8:29 Demonick


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.13522 sekund.