RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SLAYER - God Hates Us All

Když se na sklonku starého milénia sešli Rick Rubin s kapelou, obě strany věděly, že potřebují zažehnout jiskru s někým jiným. Světoznámý producent doporučil spolupráci s Mattem Hydem, který na zkoušku zapracoval na songu „Bloodline“. Kapela byla nadšená a najala Hyda, ať produkuje rovnou celé jejich album. A bylo to to nejlepší rozhodnutí za poslední léta. Slayer totiž dostal do vínku moderní našlapaný zvuk a vstoupil do třetího tisíciletí jako znovuzrozený, což se doslova potvrdilo datem vydání. V pořadí osmá deska (nepočítaje „Undisputed Attitude“) s prozaickým názvem „God Hates Us All“ dorazila mezi fanoušky 11. září 2001.

Bylo to jako zmrtvýchvstání, když zazněl úvod k „Disciple“. Nadupaná skladba jede od začátku ve slayerovském tempu a ve svém průběhu opět zaujme zajímavými kytarovými ozdobami i Tomem Arayou, který ze sebe chrlí zlobu a zášť. Najednou je experimentování na konci 90. let zapomenuto a vše stvrzuje i další silný kousek – „God Send Death“. Pak už se jedná spíše o one man show Kerryho Kinga a jeho evidentní oblibu v HC. Těžkotonážní riffy se však často poslouchají velmi příjemně a pouze v pár případech se songy slévají do jednoho nekonkrétního chumlu, z něhož nevybočuje žádný atraktivní moment („Cast Down“, „Seven Faces“). Ty si krade pro sebe Jeff Hanneman, a tak potěší třeba atmosférická „Deviance“ nebo rychlovka „Threshold“, která dává (v dobrém) vzpomenout na nu-metalový feeling z minulé placky. Samozřejmě hlavními trumfy alba jsou již zmíněný otvírák „Disciple“ a notoricky známá „Bloodline“ i s povedeným videoklipem.

Ruku v ruce s kvalitní produkcí Slayer nezahálí a nadále experimentuje se zvukem, když poprvé sahá k sedmistrunným kytarám („War Zone“ a „Here Comes The Pain“). Zatímco první zmíněná skladba je solidním náhulem (Bostaph!), druhá se spíše krčí vzadu a na ploše téměř pěti minut stačí několikrát nudit. Nejmenovaný zbytek alba se nese v podobném „kingovském“ duchu, který má tah na branku a zajímavá místa, ale možná až příliš pohlcuje většinu stopáže. Ať tak či onak, „Exile“, „Payback“ nebo „New Faith“ jsou nadprůměrné kusy a nedělají zbytku osazenstva žádnou ostudu. Přece jen je však „God Hates Us All“ až přespříliš jednotně zaměřeným albem, kterému by slušelo více variabilních Hannemanových songů s komplexnější písničkovou strukturou a netradičními, avšak pro Slayer tolik typickými kytarovými ekvilibristikami. Kerry King tak zbytečně vráží klín mezi fungující dialog rychlého thrashe se zádumčivými melodičtějšími písničkami a narušuje tuto harmonii tu lepšími („War Zone“), tu horšími („Cast Down“) tvrdými podladěnými pokusy.

„God Hates Us All“ začíná novou kapitolu dějin kapely. Kapitolu, která se nese ve znamení tvrdosti riffů Kerryho Kinga s občasným příspěvkem Jeffa Hannemana. Po etapě hledání a experimentování se jedná o ten Slayer, jaký by měl znít v novodobém tisíciletí – tvrdý, brutální, nekompromisní a hlavně…moderní. Album přineslo řadu vynikajících songů, špičkovou produkci a Paula Bostapha, který se utrhl ze řetězu a předvádí jeden ze svých nejlepších výkonů kariéry. Na sklonku roku 2001 se ovšem Bostaph musel skrze chronické zranění lokte se svými kolegy rozloučit a zbytek tour dorazil s kapelou Dave Lombardo, který byl v pozici dočasného záskoku. Návrat ztraceného syna byl dokonán, když se Lombardo později ke Slayer přidal natrvalo a natočil s nimi další dvě nadprůměrné desky, dosti kopírující koncept, načrtnutý právě tímto zrecenzovaným kouskem.

Radek Neuman             


www.slayer.net

YouTube ukázka - Bloodline

Seznam skladeb:
1. Darkness of Christ
2. Disciple
3. God Send Death
4. New Faith
5. Cast Down
6. Threshold
7. Exile
8. Seven Faces
9. Bloodline
10. Deviance
11. War Zone
12. Here Comes the Pain
13. Payback

Sestava:
Tom Araya – zpěv, baskytara
Jeff Hanneman - kytara
Kerry King - kytara
Paul Bostaph - bicí

Rok vydání: 2001
Čas: 42:37
Label: American
Země: USA
Žánr: thrash metal

Diskografie:
1983 - Show No Mercy
1985 - Hell Awaits
1986 - Reign In Blood
1988 - South Of Heaven
1990 - Seasons In The Abyss
1994 - Divine Intervention
1998 - Diabolus In Musica
2001 - God Hates Us All
2006 - Christ Illusion
2009 - World Painted Blood
2015 - Repentless

Související články

Foto:archiv kapely


Vydáno: 24.12.2015
Přečteno: 4767x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
TakGod Hates Us All...3. 01. 2018 19:31 SvojPat
No práve som si...27. 12. 2015 18:09 Demonick
WPB je návrat ku...26. 12. 2015 21:02 orre
Hneď na úvod si...24. 12. 2015 22:09 Demonick
Asi největší...24. 12. 2015 15:15 ToPi


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11487 sekund.