27.01.2020
DEE SNIDER
Neúnavný bývalý frontman Twisted Sister je v ..více

27.01.2020
RATT
Deset let už uběhlo od poslední nahrávky a z kapely se ..více

27.01.2020
GOD DETHRONED
Letitá nizozemská formace, hrající už třicet svůj ..více

27.01.2020
KONVENT
Po pěti letech od svého založení má parta mladíků z ..více

27.01.2020
DOOMRAISER
S pátým studiovým albem se aktuálně hlásí tato ..více

27.01.2020
VORTEX UNIT
Black/deathová kapela ze slovenské Bratislavy, která v ..více






DEBUSTROL - Vyhlazení
Výborné pokračování neuropatalog stylu. Kdyby ..

MAGNUM - The Serpent Rings
Práve som si objednal CD, teším sa na chvíle s ..

Marko HIETALA - Mustan Sydämen Rovio
Co jste poslouchali za album? Bez energie?Bože.. ..

LIMETALL - Znamení
nerieste kokot*ny, tito borci su davno za zenitom, ..

LIMETALL - Znamení
B. Wolf : Možná kdybych si koupil jako první a ..

LIMETALL - Znamení
skončil v den, kdy odešel navždy S. Hranický . ..

RAGE - Wings Of Rage
no vida a já to měl přeně naopak :-). Ale v Pr ..

LIMETALL - Znamení
L.P. byl ze skupiny odejit, jako uznavany a profes ..

LIMETALL - Znamení
Jméno jsem opravil, díky za upozornění. Co se ..

RAGE - Wings Of Rage
Tak tak, zdání klame. ..




Za poslední měsíc:
Kolinss (DEBUSTROL) - Osobní setkání s idoly z dětství je zážitek, který se ti z paměti nikdy nevymaže
4126x

DEBUSTROL - Neuropatolog
1984x

DEBUSTROL - Chytrá past
1351x

Redaktorská bilance roku 2019 - Pepsi Stone
1159x

DEBUSTROL - Vyhlazení
1153x

Redaktorská bilance roku 2019 - Pagan
1146x



03.04.2020
MOTÖRHEAD Czech Republic revival JUDAS PRIEST revival Praha IRON MAIDEN reviv..
kc semilasso, začátek od:18:00, vstupné: 290

12.06.2020
GOSPEL OF THE FUTURE, DROM, OR, atd......
Dub nad Moravou, začátek od:13:00, vstupné:



článků celkem: 7405
recenzí: 6069
reportů: 570
rozhovorů: 388













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


BLIND GUARDIAN - Twilight Orchestra: Legacy Of The Dark Land

Příběh a okolnosti, za kterých přicházelo na svět nové album Blind Guardian „Twilight Orchestra: Legacy Of The Darkness“ jsou v podstatě fascinující. Trvalo dvacet tři let, než jej Hansi Kürsch a André Olbrich uvedli plně do života. Spojili v něm svět literatury a svět vážné hudby, přibrali do party spisovatele Markuse Heitze, dirigenta Adama Klemense, Filharmoniky města Prahy, zcela vynechali ze hry Markuse Siepena i Frederika Ehmkeho, André zůstal jen jako autor v pozadí a společně dali vzniknout dílu, které ve spojování hudebních žánrů zašlo o kousek dál, než je u metalových kapel obvyklé. Spojnice v podobě Hansiho famózního hlasu i Andrého melodiky je jasná, koncept vyprávěných fragmentů v tvorbě této dvojice už spolehlivě zafungoval, propojení literárního základu (v tomto případě spojeného s obdobím třicetileté války) s jeho příběhovým hudebním ztvárněním není žádnou novinkou, zapojení orchestru taky ne a něco jiného, než stoprocentně precizní zpracování se nedalo čekat. Podle těchto papírových předpokladů by se „Twilight Orchestra: Legacy Of The Darkness“ mělo stát žhavým kandidátem na album roku. Jenže ono to až tak platit nemusí…

Jedinečnost (i možná propast, do které se vše může zřítit) tohoto díla tkví právě v celkové rezignaci na metalovou podstatu Blind Guardian a její plné nahrazení orchestrem. Díky němu zní „Twilight Orchestra: Legacy Of The Darkness“ velkolepě a mohutně, melodika skladeb je nezaměnitelná, v nabobtnalých sborových refrénech jsou Blind Guardian jasně rozpoznatelní, Hansi Kürsch předvádí svým svébytným a snadno identifikovatelným vokálem jeden ze svých nejlepších pěveckých výkonů. Dokonce i přímé propojení s minulostí kapely (i když tady se dostáváme do časové smyčky, neb aktuálně zveřejněná verze by měla být původním kořenem) v „Harvester Of Souls“, která se objevila před třemi lety na albu „Beyond The Red Mirror“ jako „At The Edge Of Time“, ukazuje, že orchestrální a metalový kabát nemusí být z úplně odlišného materiálu. A jelikož se dá stavět na tak chytrých nápadech, jako je rozvernost a hravost postupně mohutnící a skvěle vygradované „Point Of No Return“, slavnostní nálada elegantní „The Great Ordeal“, či Hansim dokonale zdramatizované „In The Red Dwar`s Tower“, je zjevné, že ta preciznost a usilovnost, kterou kluci téhle desce věnovali, se v ní plně odráží.

Paradoxně problém nakonec přichází zevnitř – koncept mluvených vstupů, který tak spolehlivě fungoval u „Nightfall In Middle-Earth“, tady docela nabourává tu celkem s lehkostí budovanou pohádkově zasněnou atmosféru, snad tím, že se objevují za každou jednotlivou skladbou. Co je však ještě horší, díky té jasné provázanosti na vlastní kořeny člověk sice podvědomě, ale zcela přirozeně očekává (a s blížícím se koncem alba tento pocit intenzivně sílí), že to už konečně nekompromisně řízne a zabouří strhující energií. A i když v Hansiho hlasivkách je jí na rozdávání, orchestr ji systematicky tlumí a občas ji pošle úplně do ztracena. Z tohoto pohledu ve finále víc zabírají orchestrální vize třeba v podání Trans-Siberian Orchestra, o jejichž výraz Hansi a André občas zavadí. A tak je nakonec tahle deska o tom, jak v jednu chvíli Blind Guardian nechtějí být Blind Guardian a jsou, a zároveň chtějí být Blind Guardian a nejsou. To, že tahle deska bude sklízet nadšené ovace i znechucené odsudky, nepřekvapí. Jako výjimečný zákusek dost dobré, ale už aby zase kluci vzali do ruky kytary…

Savapip             


www.blind-guardian.com

YouTube ukázka - Point of No Return

Seznam skladeb:
1. 1618 Ouverture
2. The Gathering
3. War Feeds War
4. Comets and Prophecies
5. Dark Cloud`s Rising
6. The Ritual
7. In the Underworld
8. A Secret Society
9. The Great Ordeal
10. Bez
11. In the Red Dwarf`s Tower
12. Into the Battle
13. Treason
14. Between the Realms
15. Point of No Return
16. The White Horseman
17. Nephilim
18. Trial and Coronation
19. Harvester of Souls
20. Conquest Is Over
21. This Storm
22. The Great Assault
23. Beyond the Wall
24. A New Beginning

Sestava:
Hansi Kürsch – zpěv
Filharmonici města Prahy - orchestr

Rok vydání: 2019
Cas: 01:15:24
Label: Nuclear Blast Records
Země: Německo

Diskografie:
1988 – Battalions of Fear
1989 – Follow the Blind
1990 – Tales from the Twilight World
1992 – Somewhere Far Beyond
1995 – Imaginations from the Other Side
1998 – Nightfall in Middle-Earth
2002 – A Night at the Opera
2006 – A Twist in the Myth
2010 – At the Edge of Time
2015 – Beyond the Red Mirror
2019 – Twilight Orchestra – Legacy Of The Dark Lands

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 15.11.2019
Přečteno: 1661x




počet příspěvků: 24

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
metalová verzia Za mňa je to...7. 12. 2019 21:14 gerhart
Tak kdo udělal ten...21. 11. 2019 12:16 htaedas
Guardian a nový cover Queen !Zajímal by mě...21. 11. 2019 10:21 lukáš
V Nightfall in...20. 11. 2019 19:56 Pavel
Kolíku nevaqdí. Blind GuardianTo Kolik : O tvé...20. 11. 2019 19:31 lukáš


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18049 sekund.