ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Rob WYLDE (TIGERTAILZ, MIDNITE CITY) - Baví mě cestování s množstvím muziky

Jméno zpěváka a kytaristy Roba Wyldea se na scéně hair metalu a AOR skloňuje poslední dobou stále častěji. Tento muzikant původem z anglického maloměsta Chorley dnes žije v mnohem lidnatějším Nottinghamu, kde dal dohromady I svou aktuálně nejživější kapelu Midnite City. S tou vydal už dvě alba, na které, jak je znát z následujícího rozhovoru, je patřičně hrdý. Je také členem legendární hairmetalové party Tigertailz z Walesu. I v ní působí na místě frontmana, přestože se o budoucnosti této kapely vyjadřuje poněkud neurčitě. Ovšem i bez berliček Tigertailz by se Wylde dnes neztratil...

Jaké jsou dnes trendy na britské rockové scéně? Je na ní podle tebe nějaký určující směr?
Je to lepší než před pár lety. Nejedná se sice o mainstream jako kdysi, ale rozhodně se celá scéna trochu uzdravuje.

Jsi dnes členem hned tří kapel - Tigertailz, Midnite City a Nitrate. Je nějaká, kterou z nich preferuješ před ostatními?
Midnite City je moje dítě. Takže tahle kapela je bez debat hlavní a nad vším ostatním.

Když si vzpomeneš na své začátky, než jsi nastoupil do Tigertailz, co tě přimnělo hrát rockovou hudbu?
Začal jsem hrát na kytaru, když mi bylo devět a vlastní skladby píšu od jedenácti a vlastně od té doby také hraju v kapelách. Za pětadvacet let jsem prošel různými partami, ať už to byli Inside Out, China Doll, Teenage Casket Company, Sins Of America, Vega a řada dalších. Hrál jsem taky s bývalým zpěvákem Tigertailz Steevim Jaimzem. Baví mě cestování po světě s množstvím muziky.

V Tigertailz jsi nejprve začínal jako kytarista, pak jsi hrál na baskytaru a od roku 2015 jsi se stal zpěvákem. Proč jsi v této kapele vystřídal tolik postů?
Asi proto, že zahraju na všechno (smích). Dokonce jsem byl blízko toho, že bych odehrál koncert na bicí, když Ace Finchum (dřívější bubeník Tigertailz, pozn. aut.) ztratil svůj pas na letišti v Itálii v roce 2012 a nechtěli ho odtud pustit. Když se pak měnila sestava Tigertailz po prvním turné, které jsem s nimi jel, Jay (Pepper, kytarista Tigertailz, pozn. aut.) se mě zeptal, jestli bych nechtěl hrát na baskytaru. A když pak Jules Millis kapelu v roce 2015 opustil, byl to pro mě přirozený krok vzít jeho místo a začít zpívat, což bylo to, co jsem dělal už na začátku.

Když se Tigertailz vrátili s comebackovým albem "Blast", o rok později jsi vydal debut s Midnite City. Měl jsi v šuplíku skladby, které se pro Tigertailz nehodily?
To je dobrá otázka… Napsal jsem všechny skladby speciálně pro Midnite City. Byly to nové písně. Ale přál jsem si, abychom pro Midnite City nahráli “All The Girls In The World” z posledního alba Tigertailz, protože si myslím, že bychom udělali lepší verzi.

Midnite City jsou od začátku spíše AOR kapelou. Proč začali hrát trochu jinou hudbu než právě Tigertailz?
Midnite City je hairmetalová kapela a nenazýval bych jí rozhodně jako AOR! Má sice elementy tohoto stylu, ale rozhodně to je hair metal. Má blíž ke kapelám jako Danger Danger nebo Poison než k Journey a Foreigner, takže jsi možná poslouchal špatná alba (smích).

Paralelně s Midnite City začali působit i Nitrate. Zde však nejsi na postu zpěváka. Stačí ti v této kapele "jen" pozice kytaristy a basisty?
Nitrate je jen studiový projekt a ne kapela. Dostal jsem od Nicka Hogga (baskytarista Nitrate, pozn. aut.) zaplaceno za to, že jsem nahrál kytaru, baskytaru a udělal produkci pro obě desky. Důvod proč tam nezpívám je ten, že bych nerad, aby vznikla zmatená situace s Midnite City. Jsou to dvě velice rozdílné záležitosti.

Proč po skvělém debutu "Real World" zmizel z Nitrate zpěvák Joss Mennen?
Nick Hogg prostě hledal jiné lidi na druhé album. To si myslím, že je ten důvod, proč byl vyměněn.

Ve stejné době jako "Real World" vyšla i dvojka Midnite City "There Goes The Neighbourhood" od Midnite City. Souhlasíš s tím, že je tato deska vyspělejší než debut z roku 2017?
Myslím si, že obě alba jsou zabijácká. Na “There Goes The Neighbourhood” jsme pravděpodobně zlepšili naší hru, protože když jsme nahrávali první album, nenatáčeli jsme ho spolu v jedné místnosti, kapela nebyla kompletní, protože jsme nehráli žádné koncerty. Po vydání jsme ale vyrazili na cesty po Velké Británii a Evropě. Tehdy jsme se stali skutečnou kapelou a když jsme pak šli do studia nahrát “There Goes The Neighbourhood”, byla to už jiná kapela a bylo to poznat. Naše druhá deska vyšla v říjnu 2018 a vydali jsme na ní ze sebe maximum. Classic Rock Magazine jej zvolil pátým nejlepším albem roku 2018. Japonský časopis Burnn! jej pak umístil mezi padesátku nejlepších alb za pětatřicet let existence magazínu. To nám pak umožnilo velké turné po Británii, Evropě a Asii a nedávno jsme odehráli dva vyprodané koncerty v Japonsku.

Na "There Goes The Neighbourhood" kapela ve skladbách jako "We`re Gonna Make It" trochu přitvrzuje. Je to směr, kterým by se Midnite City měli vydat v budoucnu?
Na obou albech je spousta skvělých písní. “Summer Of Our Lives”, “Can`t Wait For The Nights”, ”I Just Can’t Take It”, “Give Me Love”, “Life Ain`t Like This On The Radio”, “We`re Gonna Make It”, “Until The End” a další. Prostě skladby, které potřebuješ slyšet (smích).

Souhlasíš s tím, že na "There Goes The Neighbourhood" podáváš nejlepší pěvecký výkon své dosavadní kariéry?
Řekl bych, že jo. Jsem opravdu rád, jak deska dopadla a jsem na ní pořád velmi hrdý. Jo, myslím si, že je to moje dosud nejlepší práce. Momentálně nahráváme třetí album, které celou kapelu posune ještě dál.

Na druhém albu Nitrate "Open Wide" jsou dva noví hráči, zpěvák Philip Lindstrand a druhý kytarista Marcus Thurston. Proč zrovna oni?
To by ses musel zase zeptat Nicka Hogga. Myslím si, že chtěl zvýšit kredit Nitrate a dostat tam muzikanty z Tigertailz, Midnite City, Cruzh nebo Vega. “Open Wide” je ale dobrá deska. Mnohem lepší než první.

Můžeš objasnit současnou situaci kolem Tigertailz? Vyšlo prohlášení, že kytarista Jay Pepper má problémy se sluchem. Znamená to konec kapely nebo jen dočasnou pauzu?
Má nějaké problémy se sluchem, ale myslím si, že roli sehrály i nějaké osobní věci, takže kapela na tom byla nějakou dobu špatně. Na listopad máme naplánované dva koncerty na festivalu Hard Rock Hell ve Walesu, ale jaká bude budoucnost Tigertailz dál, to nevím. To by ti řekl spíš Jay.

Jak se díváš na aktivity bývalého frontmana Tigertailz Kima Hookera, který založil kapelu s bývalými členy Tigertailz z období "Wazbones"?
Nikdy jsem nebyl Kimovým fanouškem, protože jeho hlas se mi nikdy nelíbil. Vždy jsem dával přednost Steevimu. Kim však zpíval v kapele v jejím nejúspěšnějším období a “Bezerk” byla rozhodně skvělá deska, která se líbila hodně lidem. Byla točená s velkým rozpočtem a renomovaným producentem, což věci vždycky pomůže. Nedávno jsem slyšel píseň od Kimovy nové kapely, ale vůbec se mi to nelíbilo. Je to tak vzdálené pořádnému muzikantství. Ovšem přeju mu hodně štěstí.

Metal Forever je český magazín. Znáš nějaké české kapely?
Žádné, promiň. Ale jsem si jistý, že u vás jsou skvělé kapely, o kterých ještě nevím.

Jan Skala             


FB MIDNITE CITY
www.tigertailz.co.uk

Související články Tigertailz
Související články Midnite City
Související články Nitrate

Foto: archiv Roba Wyldea


Vydáno: 19.04.2020
Přečteno: 1017x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08698 sekund.