16.06.2021
MOTÖRHEAD
Celou čtyřicetiletou kariéru britské legendy a divoký ..více

16.06.2021
VINCE NEIL BAND
Zpěvák Mötley Crüe Vince Neil byl nucen zrušit koncerty ..více

16.06.2021
NEFARIOUS DUSK
Britská blackmetalová formace, složená z členů řady ..více

16.06.2021
VLADIMÍR MIŠÍK
Nestor české bluesrockové scény sice oznámil, že ..více

16.06.2021
GRAT STRIGOI
Depresivní black metal je parketa této skotské dvojice, ..více

16.06.2021
MALCHUS
Poláci, hrající progresivní death metal, jenž se ..více






FLOTSAM AND JETSAM - Blood In The Water
HELLOWEEN - 5 kusů super, jinak standard, ale co ..

URIAH HEEP - Fallen Angel
Další super fošna UH. Mám ji rád tak o tři p ..

URIAH HEEP - Fallen Angel
je pohodová fošna, samozřejmě kvalit předchoz ..

Gary MOORE - How Blue Can You Get
To je zcela zasloužené hodnocení. I když celá ..

EDU FALASCHI - Vera Cruz
Angra jde mimo mě a Falaschiho znám pouze z host ..

Robin McAULEY - Standing On The Edge
...nesouhlasit. McAuleyho mám rád, ale tohle nen ..

Herman FRANK - Two For A Lie
Tradiční šlapavý heavy metal, inovace nejsou p ..

Gary MOORE - How Blue Can You Get
Vše již bylo řečeno: pecka jako Wild Frontier, ..

Gary MOORE - How Blue Can You Get
...je mistr nad mistry. Autorsky, jako interpret i ..

Robin McAULEY - Standing On The Edge
Překvapivě velmi dobrá deska. I když souhlasí ..




Za poslední měsíc:
BLACKMORE`S NIGHT - Nature`s Light
2531x

ARTILLERY - X
2328x

URIAH HEEP - High And Mighty
2098x

Gary MOORE - How Blue Can You Get
1424x

Robin McAULEY - Standing On The Edge
1292x

FLOTSAM AND JETSAM - Blood In The Water
1007x





článků celkem: 8428
recenzí: 6943
reportů: 573
rozhovorů: 497













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


FLOTSAM AND JETSAM - Blood In The Water

"Nebyli jsme si úplně jistí, kolik nápadů nám ještě zbývá, protože jsme investovali velkou porci energie do tvorby předešlého alba. Nakonec se ukázalo, že těch inspirací máme pořád plno." Slova kytaristy Michalea Gilberta, jednoho z původních členů americké vícežánrové veličiny Flotsam And Jetsam, je nutné jenom potvrdit. Nový zápis "Blood In The Water", jenž přichází dva roky po skvělém albu "The End Of Chaos", je opět mistrovským dílem, které je rozkoš poslouchat.

"I can´t live without the ones I love..."

Na všechno bylo kvůli vynucené pauze dost času. Nové skladby se jemně pilovaly, jeden z motorů tvořil okolní chaos a pandemické události, jež Američané přenesli do textů. V muzice jsou rozdíly menší, autorské pochody se pocitově a hlavně kvalitativně mísí s předešlým počinem, čímž se upevňuje a umocňuje vrcholná forma kapely (ve které nově zahnízdil basista Bill Bodily). Zvukově dílo opět ošetřil Jacob Hansen, což je zcela logické, protože o jednu z nejlepších současných metalových kapel se má starat špičkový metalový producent.

Stylově se pohybujeme v kotlině peprného thrashe, okraje jsou však lemovány plně vzrostlými stromy melodií. Do řeči ostrých riffů a ekvilibristických bicích Kena Maryho často promlouvá heavy, prog a power metal, mnohdy opravdu nečekaně chytlavý, ať už jde o instrumentální úseky (např. lahodné sólo v "Burn The Sky") nebo - a to především - vokální linky, kterým vévodí Eric A.K. Právě on posouvá tvorbu Flotsam And Jetsam do jiného rozměru, jenž je stejně úderný jako - v rámci stylu - komerční (refrény "A Place To Die" a "The Walls" jsou hity jako prase). Vše je tak chytře a svůdně poskládáno, že se posluchači stávají rukojmím servírované hudby, bez možnosti protestu a úniku.

"Too many people
too many lies
and most are evil
look in their eyes..."


Jenže od takto kvalitní muziky by utíkal jenom metalový blázen. Kdo to má rád ostře a rychle, vychutná si kupříkladu námely "Burn The Sky", "Grey Dragon", "Reaggression", "Seven Seconds ´til The End Of The World" nebo "Brace Of Impact", kde z nás Ericovo hypnotické opakování titulu songu činí rozzuřené a boje chtivé bestie. Kdo to má rád ostře a temně, nepohrdne kousky "Too Many Lives" a "The Wicked Hour". Choutky po procítěné atmosféře ukojí tryzna "Cry For The Dead" se smyčcovým doprovodem, ale také několik sólových meziher a vokálně zklidněných úseků. To vše při dokonalém a strhujícím vedení nástrojů (o zpěvu a zvuku již řeč byla). Drobnou výtkou může být jedině mírně přetažená padesátiminutová stopáž a - navzdory všemu zmíněnému - určitá splývavost materiálu, to už by však bylo zbytečné rýpání, které nesmí zastínit fakt, že parta Flotsam And Jetsam nahrála druhé vrcholné dílo v řadě.

Pagan             


www.flotsam-and-jetsam.com

YouTube ukázka - Burn The Sky

Seznam skladeb:
1. Blood in the Water
2. Burn the Sky
3. Brace for Impact
4. A Place to Die
5. The Walls
6. Cry for the Dead
7. The Wicked Hour
8. Too Many Lives
9. Grey Dragon
10. Reaggression
11. Undone
12. Seven Seconds til the End of the World

Sestava:
Eric A.K. - zpěv
Michael Gilbert - kytara
Steve Conley - kytara
Bill Bodily - baskytara
Ken Mary - bicí

Rok vydání: 2021
Čas: 52:29
Label: AFM Records
Země: USA
Žánr: thrash/power/prog metal

Diskografie:
1986 - Doomsday for the Deceiver
1988 - No Place for Disgrace
1990 - When the Storm Comes Down
1992 - Cuatro
1995 - Drift
1997 - High
1999 - Unnatural Selection
2001 - My God
2005 - Dreams Of Death
2010 - The Cold
2012 - Ugly Noise
2014 - No Place for Disgrace 2014
2016 - Flotsam And Jetsam
2019 - The End Of Chaos
2021 - The Blood In The Water

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 02.06.2021
Přečteno: 1006x




počet příspěvků: 19

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
HELLOWEENHELLOWEEN - 5 kusů...16. 06. 2021 17:38 Chroust
Na Flotsam se...4. 06. 2021 1:48 vn
To Pepsi: s...3. 06. 2021 14:17 htaedas
sebemenší...3. 06. 2021 9:53 Pepsi Stone
Co se týká těch...3. 06. 2021 9:51 Pepsi Stone


 
Metalforever.info © 2006 - 2021     RSS - články

stránka byla načtena za 0.56774 sekund.