ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




BULLDOCK - Nesmíme zůstat stát na místě!

Mladá lanškrounská kapela Bulldock vyplivnula v průběhu velkých prádzdnin svoje debutové album, nesoucí název A Svět Se Točí!! a tak jsem ani na chvíli neváhal a rozhodl se udělat rozhovor s jejich bubeníkem Romanem „Ozzym“ Faltejskem. Naše odlehčené „pokecáníčko“ si teď můžete přečíst i vy!

Nejdříve by jsi mohl našim čtenářům povědět něco málo o kapele, popřípadě prozradit o každém členovi nějaký peprný drb...


Našemu seskupení říkáme Bulldock, snažíme se hrát muziku pro lidi s jednoduchými a zapamatovatelnými texty. Vystřídali jsme poměrně dost muzikantů až jsme se ustálili v nasledující sestavě, Vojta náš frontman hlavní skladatel, kytarista a zpěvák, další Vojta baskytarista (a taky strašně chlastá) (smích), Radka naše zpěvačka a rytmická kytaristka, Táňa naše zbrusu nová klávesistka, no a já otloukám bicí.



Mnoho rockových kapel nemá ve svých sestavách více jak jednu osobu něžného pohlaví...


No vidiš to a my máme rovnou dvě:-) nikdy sem nebránil tomu mít v kapele nějakou slečnu, pro spoustu lidí je to možná atraktivní...



Tak to každopádně... (smích) Zajímalo by mě ale, proč do kapely přišla nová klávesistka? Vždyť na ještě horkém novinkovém CD hraje klávesistka Pája... A rozhodně nepodává špatný výkon...


Pája se rozhodla dobrovolně odejít z kapely, hlavní důvod byl nedostatek času, samozřejmě to nebylo jen tím, ale to bych raději nerozpitvával...



Dobře. Ještě jedna otázka k sestavě. Prakticky nedávno kapelu opustil její hlavní zakladatel, kytarista a bubeník Michal. Co to?


To byla hodně složitá situace na delší povídání. Mám Michala pořád rád, určitě to není špatný člověk, ale s kapelou si nějak přestal rozumnět a jeho hra se začala zhoršovat, ztratili jsme spoustu času nad tím jak jeho hru zlepšit, bohužel se k tomu přidalo spoustu dalších věcí a Michal nás musel opustit...



Chápu. Pojďme k veselejším věcem! Vaše nová debutová deska mě velmi příjemně překvapila. Rovněž její zvukový kabát je povedený. Čí to byl nápad, navštívit studio Music Hell v Hradci Králové?


Měli jsme v merku několik studií, já sem si vzpomněl na Hradecký bazar s hudebninami Music Hell ke kterému patří i nahrávací studio a rozhodli jsme se právě pro něj.



Jak probíhalo nahrávání? Nějaká sexy historka? (smích)


Byl sem sakra nervózní abych podal nějaký výkon, ale tréma opadla a nahrávání bylo super, svoje party sem nahrál během prvního nahravacího dne a pádil sem domů:-) Sexy historku sem tam nezažil:-) jen se mi během chvíle podařilo odrovnat luxusní paličky z hikoru:-)



(smích) To dozajista potěší... Teď zase trochu vážněji. Měli jste už předem naplánované, že nahrajete 10 písniček? Jak vůbec probíhal jejich výběr? Sednuli jste si jako kapela a každý k tomu řekl svoje nebo o tom rozhodoval hlavní skladatel a textař Vojta? Dobře vím, že bylo z čeho vybírat...


Ze začátku jsme měli v plánu asi 12-13 písní, ale nakonec jsme radši zůstali při zemi a rozhodli se pro deset fláků. Na jejich výběru se podílela celá kapela a vyjímečně jsme se shodli:-)



To je jistě správný přístup! Trošku mě ale mrzí, že se v Bulldock hrají pouze Vojtovy písničky... Zbytek kapely nemá tvůrčí ambice, nebo pouze nedostává prostor?


Najde se několik písní i od jiných členů kapely, není jich moc, ale nedostatkem tvůrčí svobody to určitě není. Asi každý máme nějaké kostlivce v šuplíku:-)



Jasan - doufám, že v budoucnu se také blýskneš! Osobně by mě zajímalo, jak jsi se zžíval s metronomem - předpokládám, že to byla tvá první zkušenost s tím hajzlíkem... (smích)


S tou příšerou už sem se předtím setkal, ale jen hodně z rychlíku:-) Ve studiu je to nezbytnost. Část písní na desce sem nahrával s metronomem a část bez něj, protože několik skladeb má v určitých pasážích rozdílné tempo. Měl sem s ním problémy, ale nakonec to dobře dopadlo:-)



Opravdu chválím tvůj výkon - nakonec - psal jsem to v recenzi. Co se mi dál hodně líbí, jsou vokály. Kombinace žena + muž se vyplatila. Vojta navíc vychytal spousty intonačních nedostatků, které mě někdy trochu štvaly při živých vystoupeních. Navíc disponuje hezkou barvou hlasu a na desce se snaží používat více vokálních poloh...


Díky. Se zpěvem si kluci při nahrávání a masteringu docela vyhráli. S výsledkem jsem spokojený. Mám rád když se střídá víc poloh a ženský a mužský vokál, muzika je potom pestřejší.



To je pravda. Když jsme u toho - vzpomeneš si vůbec ještě na první zpěvačku Bulldock Katku? To byly ještě "undergroundové" začátky... Teď už jste předpokládám "profláknutější" Jistě jste si už za těch 5 let utvořili nějakou fanouškovskou základnu...


No jasně že si na ní vzpomenu, to byl fakt underground:-) Od té doby jsme získali spoustu zkušeností a hodně jsme se toho naučili. Nesmírně si vážím každého kdo nás jakýmkoliv způsobem podporuje, každého kdo se přijde podívat na náš koncert nebo si koupí CDčko. Kdybych mohl každému bych poděkoval osobně. Jinak si ale myslím, že fanoušků moc nemáme.



No - snad tě tedy potěší, že já vám fandím! A jsem rád, že se na CD dostala i věc z téhle "underground" éry... A jaké jsou vlastně plány do budoucna?


To mě určitě těší!!! Do budoucna na sobě budeme muset hodně makat a nesmíme zůstat stát na místě. Bude koncertovat jak jen to půjde a až přijde čas a vypilujeme chyby tak spácháme zase nějakou desku.



Už se těším! Teď dovol pár otázek na tvoji osobu. Jsi velký fanda rockové a metalové hudby (překvapivě...) (smích), tak by mě zajímalo, jaké bandy teď nejvíc posloucháš.


Hudbu miluju!!! Poslouchám zhruba asi 250 nejrůznějších interpretů, když pominu nesmrtelnou klasiku tak v poslední době poslouchám bandy jako Crucified Barbara, Gotthard a nové desky od Iron Maiden, Paula Dianna, Slayer a Motorhead. Nezanedbávám samozřejmě ani srdcové záležitosti typu KISS, Pink Floyd, Alice Cooper, Black Sabbath, Gamma Ray, UDO, apod...



Mluvil jsi o vlastním projektu - co by to mělo být? Nějaký speed, thrash, black? Pop?


To sem řekl ve slabší chvilce:-) Ale kdybych v budoucnu něco podnikal tak asi kombinace poctivýho rocku, prvky metalu, krapet trashe a tak… (smích)



(smích) Aha. No - doufám, že se zadaří! Na závěr poslední otázka, už trošku provařená - no trošku - trošku dost. Jak vidíš budoucnost rockové, potažmo metalové scény? Přeci jenom - hip-hop a techno jsou zabijáci - ti se s ničím nepářou... (smích)


Pořád se najdou nové kapely, které hrají super muziku. Rozjíždí se spousta slibných projektů. Rocku a metalu je naštěstí pořád dost a až jednou nebude tak je pořád k čemu se vracet...



Naprostá pravda! Takže - děkuji za rozhovor a přeji kapele Bulldock hodně dalších úspěchů!!!


Díky moc!



Hannnz             


www.recal.cz/bulldock

recenze BULLDOCK - A Svět Se Točí!!


Vydáno: 11.09.2006
Přečteno: 4583x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
komentářík=DBulldock...31. 01. 2009 17:23 Ondrušková Klára


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11748 sekund.