ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ENEMY EYES - History`s Hand

Johnny Gioeli prý podle statistiků s debutovým albem projektu Enemy Eyes završil první stovku nosičů, na kterých se podílel. Statistika je hra na přesný součet nepřesných čísel, takže kdyby se odečetly třeba soundtracky k Sonic Adventure, avizovaná stovka by asi rychle a důkladně pohubla. Spolehnout se dá na to, že by Johnnymu určitě nevadilo slavit stovkový kotouč ve společnosti všudybyla Alessandra Del Vecchia, s nímž kromě Enemy Eyes tráví čas i v rámci kapely Hardline. Jenže nad Enemy Eyes, byť stylově nejsou od Hardline kdovíjak vzdáleni, se trochu vznáší přízrak univerzálnosti projektů Frontiers, u kterých stojí Del Vecchio (byť hlavním nositelem myšlenky a tvůrcem Enemy Eyes je Gioeli). Jak album „History`s Hand“ ukazuje, tohle by mohla být pro Frontiers cesta, kterak se při vytváření všemožných projektů neutopit v moři podobně znějících nahrávek – využít velmi osobitý, suverénní a obratný hlas.

I když Johnny Gioeli - coby dominantní postava Enemy Eyes, v nichž mu kromě Del Vecchia společnost dělají i kytaristé Marcos Rodriguez (ex-Rage, Induction) a Fabio Alessandrini (Annihiator, Bonfire, Vescera, …) - řadě kompozic dokáže vtisknout velmi přitažlivou tvář, některé kousky nezachrání ani on. Je snadné ukázat na úvodní velmi reprezentativní kousek „Here We Are“, který s velmi solidní melodií, chytlavým refrénem, výraznými klávesami, jejich dobrou symbiózou s řezavými kytarami, víc než stoprocentně přesvědčivým vokálem a uvolněnou náladou nejen dokonale charakterizuje všechny základní ingredience kapely, ale také ideálně vtahuje do alba. Hutnější „The Chase“ s celkem jedovatou sólovou kytarou, skákačka „What You Say“ s příchutí Pretty Maids, pocitovka „What I Believe, Gioelimu dokonale ušitá na tělo i na hlasivky, či do výrazného sloganu vygradovaná rozvážná „The Dream Is Gone“ tuhle linii a úroveň spolehlivě drží. Jenže Enemy Eyes do jedné kolekce s nimi zamíchali sice důraznou, ale nápadově poměrně jalovou „Preying On Your Weakness“, či mdlou „The Miracle In You“, pro které je požehnáním, že se mohou opřít o mimořádně silný zpěv, jinak by mohly být rychle odsouzeny do role zapomněnky.

"Enemy Eyes je výsledkem vize, kterou jsem měl po mnoho let, která kombinuje rock staré školy s evropským metalovým nádechem. Umím zpívat mnoho hudebních stylů, ale moje srdce a duše je metal“ , prohlásil na konto debutové desky Enemy Eyes Johnny Gioeli. „History`s Hand“ není dokonalé album, ale to, kde leží frontmanovo srdce i duše odráží víc než dostatečně. Při hledání paralely k dosavadní Gioeliho tvorbě nedojde ani na Hardline, ani na spolupráci s Axelem Rudi Pellem, náladově nejbližší by pro „History`s Hand“ mohla být čtyři roky výborná sólová deska, především proto, že také nabízí na míru ušité melodie pro nezaměnitelný rockový hlas.

Savapip             


FB ENEMY EYES

YouTube ukázka - History`s Hand

Seznam skladeb:
1. Here We Are
2. History`s Hand
3. Peace and Glory
4. The Chase
5. Preying on Your Weakness
6. What You Say
7. What I Believe
8. The Dream is Gone
9. The Miracle in You
10. Broken
11. Rat Race

Sestava:
Johnny Gioeli - zpěv
Fabio Alessandrini - kytara
Marcos Rodríguez - kytara
Alessandro Del Vecchio – baskytara, klávesy

Rok vydání: 2022
Čas: 50:27
Label: Frontiers Records
Země: mezinárodní

Diskografie:
2022 – Enemy Eyes

Foto: archiv kapely


Vydáno: 30.01.2023
Přečteno: 586x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09534 sekund.