PAČESS & Bára Basiková - Katechizmus
Hráčské, skladatelské a vokální výkony všech...

NESTOR - Teenage Rebel
Debut byl tak za 9/10, tohle je skladatelsky...

VADER - Litany
Shodou okolností jsem tohle album asi před...

WITHERFALL - Sounds of the Forgotten
Za mě zatím souboj o nejlepší desku. Je...

WITHERFALL - Sounds of the Forgotten
Výborná, ale vše letos pobije dokonalý Evergrey!!

PALLBEARER - Mind Burns Alive
Za mě velice příjemná deska, kterou si s chutí...

WITHERFALL - Sounds of the Forgotten
Fantastická deska !!!

BURZUM - The Land Of Thulé
Fakt nevim, proč bych se, ač jako velký fanoušek...

VADER - Litany
No jo, no. Tady je to jasně za 10.

BABYLON A.D. - Rome Wasn`t Built In A Day
John Matthews je původní kytarista, který hrál už...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SEVENTH CRYSTAL - Wonderland

Kdyby všechny kapely, které pěvec Kristian Fyhr založil a založí, se zrodily podobným způsobem jako Seventh Crystal, asi by si Kristian mohl pomalu otevřít prodejnu s klávesovými nástroji. Když Fyhr s několika čerstvými písněmi v kapse uvažoval o rozběhnutí nového projektu, navštívil jej Johan Älvsång, který si od něj chtěl koupit varhany. Při jejich testování a přesvědčivé demonstraci Johanova umění padla otázka, zda by se klávesista nechtěl s Kristianem na projektu podílet. Chtěl, a tak se začali rodit Seventh Crystal. Že však Kristian Fyhr není žádný troškař, jeho aktivita se projevila u Perpetual Etude i Ginevry, a v současné době by se z něj mohl začít klubat Alessandro Del Vecchio 2.0 (zjevně ne náhodou Alessandro přiložil svou ruku k dílu na prvotině Seventh Crystal), neboť jej Frontiers angažovali coby skladatele pro firemní projekty, takže položky v Kristianově portfoliu patrně budou vydatně přibývat.

Proto je dobře, že druhé album Seventh Crystal „Wonderland“ vychází v době, kdy Kristianův rukopis, který nepatří ke kdovíjak objevným, není ještě příliš okoukaný. Pokud máte ještě v uších předloňskou prvotinu Seventh Crystal, stejně starý debut Perpetual Etude, potažmo loňské první dílo Ginevry, víte přesně, o čem Fyhrův svět je. V kontextu s názvem alba lze s radostí konstatovat, že v téhle stylově velmi blízké kolekci alb (nemluvě o záplavě podobně laděné konkurence) má Fyhr zjevně stále z čeho vařit a jeho lehkonohé melodie nepostrádají nápady a svěžest. Líbivě stavěné zpěvné stavby, se silným a velmi obratně využitým odérem osmdesátých let a nezbytně nasládlou patinou, s měkkým, čistým a obratným vokálem, zjemňujícími bohatými klávesami, tanečně klokotavou rytmikou a decentně nabroušenými kytarami (které díky přijetí druhého kytaristy hrají mírně důležitější roli než na debutu), tvoří náladově velmi konzistentní zásobárnu pozitivně příjemné nálady, jíž by slušela stadionová atmosféra. Na území, ohraničeném na poměry žánru poměrně dravými kousky („My Own Way“, „Wonderland“, „Higher Ground“), citovkami („In The Mirror“), či až neškodnými radiově přijatelnými písničkami („Someday“) se Seventh Crystal pohybují velmi suverénně a s přesvědčivou elegancí.

Frontiers tvrdí, že máte-li rádi novou vlnu skandinávského hard rocku, zastoupenou One Desire, H.e.a.t., či dalšími kapelami, které do moderního rocku vnášejí obrovský smysl pro melodii, pak pro vás „Wonderland“ bude nutností. Neřekl bych, že přímo nutností, ale je fakt, že se album strašně snadno dostává do krve, že se jen tak neopotřebuje, a v podstatě každá z deseti položek jasně kříčí do světa, že Kristian Fyhr je přírodní talent k pohledání.

Savapip             


www.seventhcrystal.com

YouTube ukázka - In The Mirror

Seznam skladeb:
1. Wonderland
2. Higher Ground
3. Hollow
4. Million Times
5. My Own Way
6. Imperfection
7. In The Mirror
8. Next Generation
9. Someday
10. Rodeo

Sestava:
Kristian Fyhr - zpěv
Emil Dornerus – kytara, vokály
Gustav Linde - kytara
Olof Gadd – baskytara, vokály
Johan Älvsång – klávesy, vokály
Anton Roos – bicí

Rok vydání: 2023
Čas: 38:32
Label: Frontiers Records
Země: Švédsko

Diskografie:
2021 – Delirium
2023 - Wonderland

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 01.05.2023
Přečteno: 705x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08715 sekund.