DOMAIN - Before The Storm
Before The Storm je nejlepší album Domain, za...

DOMAIN - Before The Storm
Nejlepší z nejlepších - celých 35 let od vydání.

VADER - Future of the Past
Nejsem zrovna fanda coververzí, ale Polští...

DOMAIN - Before The Storm
Jeden z prvních kompaktních disků, které jsme...

FREEDOM CALL - Silver Romance
"Supernova" je super song. Ale minulé album se mi...

PAIN - I Am
O Peteru Tägtgrenovi bylo v posledních letech...

Dalibor HALAMÍČEK (MORAVIUS) - Kdo si počká, ten se dočká. A nebudete litovat.
děkuju za chválu, potěšils ;-)

Dalibor HALAMÍČEK (MORAVIUS) - Kdo si počká, ten se dočká. A nebudete litovat.
Tak to je škoda... Bez recenze je to takové...

Dalibor HALAMÍČEK (MORAVIUS) - Kdo si počká, ten se dočká. A nebudete litovat.
Nejspíš ne

Dalibor HALAMÍČEK (MORAVIUS) - Kdo si počká, ten se dočká. A nebudete litovat.
Recenze bude?












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




U.D.O. - Touchdown

Jsem pevně rozhodnutý, že každý další článek o novém albu, na němž hlavní roli hraje řezavý hlas Udo Dirkschneidera, budu uvádět suchopárnou hrou čísel, která je obdivuhodná. Jednasedmdesátiletý ikonický zpěvák letos vydává se souborem U.D.O. osmnácté album a když k tomu připočteme i jeho zásadní otisk v řadách Accept, pomalu se blížíme ke třem desítkám desek, na nichž Udo vytrvale kultivuje podle v podstatě neměnného mustru klasický a v jeho podání nezaměnitelný heavy metal. Podobné žonglování se statistikou by mohlo sloužit jako případná omluvenka toho, kdyby Udovi a jeho kumpánům jednou došel dech, jenže vyjma úletu s Das Musikkorps des Bundeswehr Udo nikdy nepodlezl vysoko nastavenou laťku, byť pochopitelně během čtyřiačtyřiceti let na scéně ke kvalitativním výkyvům došlo). O to víc je obdivuhodné, že se novinka „Touchdown“ může směle zařadit k tomu nejsilnějšímu, co z dílny U.D.O. kdy vyšlo.

Kromě mistrova hlasu, plného energie jako za mlada a nabroušeného nejostřejším brouskem, za to může několik důležitých bodů. V první řadě je to fakt, že i když přesně víte, jak bude deska znít, nejsou nové skladby (snad s výjimkou plíživější „Punchline“, která sice svoji sílu má, nicméně pokud bych měl hledat kandidáta na nejprokouknutelnější věc alba, byla by to tato položka) jen standardní kolekcí do počtu bez špetky invence. Úvodní „Isolation Man“ vydatně vzpomíná na dávnou Udovu acceptovskou éru a není to na desce naposled (možná na tom má podíl i skutečnost, že k U.D.O. se připojil baskytarista Petr Baltes), do silácké „The Betrayer“ pronikne něco z pichlavých modernějších samplů, o tom, jak dokonale koresponduje s heavy metalem klasická hudba vypráví „Fight For The Right“ s adaptací Mozartova „Tureckého tance“ – byť klasika bývala v Accept doména především Wolfa Hoffmana, z „Fight For The Right“ je zjevné, že i U.D.O. k ní mají ohromně blízko, ze řetězu urvaná uřvaná „Touchdown“ s divokými houslemi aspiruje na jeden z nejtvrdších kousků diskografie kapely. A tak se znovu potvrdilo to, co je v posledních letech zřejmé - U.D.O. maximálně svědčí skutečnost, že veteránovi u mikrofonu dělají společnost o generaci či dvě mladší hudebníci, takže riffová střelba i sólové naháněné osvědčeného dua Smirnov – Dammers zní naprosto nadšeně, svěže a živě, důrazné a neposedné bicí Udova syna Svena ideálně tvrdí muziku.

S naprosto čistým svědomím lze říct - nic nového pod sluncem. Tohle všechno příznivci U.D.O. do puntíku znají - rychlý, tvrdý, klasický heavy metal se dvěma kytarami, natlakovanou rytmikou, výhružnými sbory a jedinečným vokálem. K tomu přičtěte typický zvuk, charakteristické aranže, nápaditá sóla, Netřeba nic zásadního měnit, když máte stále dobré nápady a přinášíte přesně to, co od vás příznivci chtějí. Výsledkem je vzrušující sázka na jistotu.

Savapip             


www.udo-online.com

YouTube ukázka - Touchdown

Seznam skladeb:
1. Isolation Man
2. The Flood
3. The Double Dealer`s Club
4. Fight for the Right
5. Forever Free
6. Punchline
7. Sad Man`s Show
8. The Betrayer
9. Heroes of Freedom
10. Better Start to Run
11. The Battle Understood
12. Living Hell
13. Touchdown

Sestava:
Udo Dirkschneider - zpěv
Andrej Smirnov - kytara
Dee Dammers - kytara
Peter Baltes - baskytara
Sven Dirkschneider – bicí

Rok vydání: 2023
Čas: 53:53
Label: Atomic Fire Records
Země: Německo

Diskografie:
1987 – Animal House
1989 – Mean Machine
1990 – Faceless World
1991 – Timebomb
1997 – Solid
1998 – No Limits
1999 – Holy
2002 – Man And Machine
2004 – Thunderball
2005 – Mission No. X
2007 – Mastercutor
2009 – Dominator
2011 – Rev-Raptor
2013 – Steelhammer
2015 - Decadent
2018 - Steelfactory
2020 – We Are One
2021 – Game Over
2023 – Touchdown

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 28.08.2023
Přečteno: 2773x




počet příspěvků: 12

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
To Losers: Jsem...30. 08. 2023 11:56 Jirka Pokorný
Uznávám, koukal...30. 08. 2023 10:34 Losers and Winners
U.D.O.To Losers and...30. 08. 2023 9:33 Jirka Pokorný
To jsem taky...29. 08. 2023 18:25 Fík
To mně nějak...29. 08. 2023 13:06 Losers and Winners


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10658 sekund.