CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Re Audi: Skus si vypočuť posledný album...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Ve své době jsem spor " o Citron" dost sledoval a...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
ale predmetem svaru nebylo kdo ma nebo registraci...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To nerozporuju, ale pořád se bavíme jen o nějakém...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Parizek celou dobu kapelu tahnul a smeroval,...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




HEIMDALL - The Almighty

„Je to jako nový začátek a jsme rádi, že písně takhle vyšly,“ prohlásil nedlouho po vydání alba „The Almighty“ kytarista Fabio Callurio. Za tímhle konstatováním je skryto mnohé. Během třech let, které proběhly od vydání druhé desky „The Temple of Theil“, museli Heimdall řešit dvě poměrně zásadní otázky a z obou vyšly jako jasní vítězové. Rozchod s dosavadním vydavatelstvím Elevate Records nasměroval kapelu do náruče agilnějších Scarlet Records, kteří dobře cítili potenciál, jenž v Heimdall dřímal a který měl šanci se pořádně probudit poté, co kapelu čtyři měsíce po vydání desky opustil křikloun Claudio Gallo.

Najít za něj náhradu se vzhledem k hodně divokému stylu jeho zpěvu nezdálo jako neřešitelný problém. S příchodem Giacoma Mercalda však úvodní Calluriovo tvrzení dostalo úplně jiný rozměr. Tohle byl pro Heimdall skutečně nový začátek! Níže položený vokál, přirozená zpěvnost a elegance, která z hlasu nového pěvce zářila, dost radikálně změnila, zklidnila a zkultivovala výraz kapely. Heimdall, kteří nikdy neměli potřebu chytit se stopy nepopulárnějších power metalových spolků, díky pro power metal ne zcela typickému vokálu získali další prostor pro zvýraznění své osobitosti. Kromě novice u mikrofonu kapela ohlásila i návrat ztraceného syna – za bicí se (opět jenom na skok) vrátil Nicolas Calluori. A v takto posílené sestavě Heimdall zamířili k nejzásadnějšímu dílu svojí diskografie.

Vytrvalá harmonie nabroušených kytar a vzdušných kláves, na které Heimdall začali stavět na minulé desce, funguje bez jediné pihy na kráse, k ladnému a důstojnějšímu pěveckému projevu pasuje daleko lépe, stejně tak epické sbory podporují povznášející náladu. Úvodní „The Calling“ těží především z určitého šoku, který přinesla pěvecká změna (zkuste si po této skladbě pustit cokoliv z předchozí desky, ten posun až trhá uši), následná „The Search“ díky piánu a čistému zpěvu přihodí pořádnou porci romantiky, aby riffové kousnutí překlopilo skladbu do značně dramatického módu, která k dokonalosti dotáhne výborné kytarové sólo. Heimdall se nebojí ani techničtějších věcí – „Eternal Race“ vsadí na lehce komplikovanější strukturu, parádně narůstající atmosféra prosytí „Godhall“. A takhle je to s celým albem, melodicky velmi silným a náladově pestrým. S každou další skladbou je jasné, že Heimdall se nacházejí v excelentní formě, takže nepřekvapí, že nejsilnější položky si schovají do závěru – neposedně tajemná „Beyond“ (jak podmanivým dojmem působí pasáž s čistým zpěvem s jemným rytmickým podmalováním) nabídne nejsilnější melodii (pokud hledáte nějakou paralelu se světovou scénou, tak tady se nabízí podobnost se vzdušně hladivou atmosférou Falconer), posmutnělá balada „Symit“ s finálním proplétáním hlasů bere za srdce kouzelně laskavým a naprosto odzbrojujícím způsobem. Možná albu prospěl i fakt, že Heimdall se vyhnuli koncepčnímu příběhu – pojítkem mezi skladbami jsou texty, zaměřené na hledání a cestu, často k něčemu, co je nevysvětlitelné nebo nemožné dosáhnout.

Albem „The Almighty“ odstartovalo nejepičtější období Heimdall. Zdálo se, že kapela má před sebou zářivou budoucnost. Realita byla o něco střízlivější...

Savapip             


www.heimdallband.com

YouTube ukázka - The Calling

Seznam skladeb:
1. The Calling
2. The Search
3. Eternal Race
4. Godhall
5. Wanderer
6. Return to the Fatherland
7. Last Journey
8. Beyond
9. Symit

Sestava:
Giacomo Mercaldo - zpěv
Fabio Calluori - kytara
Carmelo Claps – kytara, klávesy
Gianni Canu - baskytara
Sergio Duccillo - klávesy
Nicolas Calluori- bicí

Rok vydání: 2002
Čas: 44:29
Label: Scarlet Records
Země: Itálie

Diskografie:
1998 – Lord Of The Sky
2000 – The Temple Of Theil
2002 – The Almighty
2004 – Hard As Iron
2013 – Aeneid
2023 - Hephaestus

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 07.09.2023
Přečteno: 945x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Album, kterému...7. 09. 2023 7:58 htaedas


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.1073 sekund.