RHAPSODY OF FIRE - Challenge the Wind
To jsem si tak jednoho dne řekl, že by nebylo...

AXEL RUDI PELL - Risen Symbol
Je fakt , že Gioeli to zvedá o level až dva výš....

Miloš Dodo DOLEŽAL - Level 777
Souhlasím s Rublikem05!!

Miloš Dodo DOLEŽAL - Level 777
Možná nedávno probíraný Motorband by se měl...

FREEDOM CALL - Silver Romance
In Quest of Love nie je inšpirovaná minulosťou,...

Miloš Dodo DOLEŽAL - Level 777
Poté, co Miloš Dodo Doležal shrnul celou éru...

BON JOVI - Forever
Asi je to lepší než předchozí řadovka, ale tak...

VADER - Revelations
Do nového milénia vstoupili Polští smrtihlavové...

BON JOVI - Forever
Jon umí pořád napsat dobré melodie a udělat...

BON JOVI - Forever
Krom nového alba vyšel i komplexní, čtyřdílný...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DOMAIN - Before The Storm

Vydání debutového alba měli Domain ulehčené tím, že album „Our Kingdom“ jen převlékli do jiného obalu z původního vydání, takže se v klidu mohli soustředit na tvorbu nové desky. Bouřlivá doba přelomu osmdesátých a devadesátých let velela zbytečně neotálet, takže deska „Before The Storm“ se ocitla na pultech obchodů o rok a půl později po zdublovaném vydání debutu. Domain na ní nevymýšlí nic nového (kapela rezignovala snad jen na fanfárové zabarvení kláves), stoprocentně se drží osvědčeného receptu z minulé desky, který funguje i tentokrát. Budeme-li hledat důvod úspěchu alba, můžeme se k němu vydat po dvou stezkách.

První z nich (za mě ta důležitější) povede v linii předchozího alba – po bezprostředně animální melodičnosti, po ultrapřístupnosti, která leckdy hraničila až s mírnou naivitou a bezelstností, lehké sólové kytaře, důležitých klávesách, pojících se do ideální symbiózy s kytarou i zpěvem, po ideálně vypointovaných kompozicích, zpravidla mířících do snadno zapamatovatelných sloganů, i po náladovém optimismu, který ze skladeb sálal i v případě, že kapela zpívala o nešťastných láskách a zlomených srdcích. Stejně jako v minulém kole platí – jedna velmi podobná šablona, stále používaná tak, aby deska nenudila, stále celá řada motivů, které si po několikerém přehrátí budete podvědomě pohvizdovat a které se ve skladišti paměti usadí navždy. Úvodní vzletná „Caught In The Flame“, šťavnatě neposedná „Beg, Steal Or Borrow“, která patří k těm kouskům, v nichž si lze užít svým způsobem nenápadnou, ale velmi chytře zaranžovanou kytaru, houpavě rozvážnější „I Don`t Wanna Die“, či romantika na první dobrou v „Edge Of The Knife“ nasadí laťku dostatečně vysoko, aby si příznivci, chycení na debut mohli víc než spokojeně mnout ruce. Domain pod ní neslezou a v energií pulsující „Harden My Heart“ ji posunou ještě o ždibec víc.

Druhá stezka hnala Domain do vyloženě komerčních sfér. V roce 1988 kapela představila singl „Hearts Of Stone“. Jednalo se o ústřední melodii televizního seriálu Bastard, o němž by u nás mohli něco vědět minimálně zanícenci do počítačů, a o tom (potažmo o přístupnosti a chytlavosti hudby Domain), že tohle byl dokonalý tah na oslovení širšího publika, vypovídalo zařazení skladby na kompilaci „Ronny´s Pop Show“, na níž Domain dělala společnost Sandra či Tanita Tikaram. (Šlo o hudební motiv pro německý televizní trojdílný seriál s názvem Bastard. Bavaria Filmgesellschaft, která byla jeho distribuční společností, se ptala různých nahrávacích společností, zda by někdo neměl zájem tento titul nahrát. Naše nahrávací společnost byla nejhlasitější, takže jsme na píseň dostali smlouvu. Díky propagaci, kterou jsme na titul získali prostřednictvím německé televize, byla tato píseň na albu přirozeně nejúspěšnější. Ale kupodivu jsme to nikdy nehráli živě. ). Zdůrazňovat, že skladba ideálně zapadne do nálady desky (byť díky výrazným klávesám je jednoznačně nejsladším dílem skládanky), je zcela zbytečné.

I když v mávátkově rozjásaném refrénu „All For One“ Domain konstatují „If we don´t win it don´t matter at all“, otázka, zda z tohoto období kapela vyjde jako vítěz, byla jasně zodpovězená.

Druhé album Domain pro mě bylo samozřejmě mnohem intenzivnější, protože to bylo poprvé, co jsem se podílel na psaní všech písní. První album už bylo složené a natočené, když jsem se ke kapele přidal.

Savapip             


FB DOMAIN

YouTube ukázka - Caught In The Flame

Seznam skladeb:
1. Caught in the Flame
2. Beg Steal or Borrow
3. I Don`t Wanna Die
4. Edge of the Knife
5. Keep Running
6. Hideaway
7. All for One
8. Lost Without Trace
9. Harden My Heart
10. I Can See the Light

Sestava:
Bernie Kolbe - zpěv
Axel Ritt - kytara
Cliff Jackson - - kytara
Volker Sassenberg - klávesy
Thorsten Preker - bicí

Rok vydání: 1989
Čas: 39:41
Label: Frontrow
Země: Německo

Diskografie:
1988 - Our Kingdom
1989 - Before the Storm
1991 - III: Crack in the Wall
2001 - One Million Lightyears from Home
2002 - The Artefact
2003 - The Sixth Dimension
2005 - Last Days of Utopia
2006 - Stardawn
2009 - The Chronicles of Love, Hate and Sorrow

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 23.05.2024
Přečteno: 690x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
10/10Tohle album miluju....29. 05. 2024 9:22 Zdeněk
Before The StormTaky jsem měl...25. 05. 2024 19:32 Deny
-Before The Storm je...23. 05. 2024 14:08 Petronius
Absolutní špička A.O.R.Nejlepší z...23. 05. 2024 14:03 Kolík
Jeden z prvních...23. 05. 2024 6:17 JonathanGray


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14565 sekund.