RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




WHIPLASH FEST KDYNĚ 2003

Přišlo léto a s ním i oblíbené festivaly. Na Domažlicku jich moc nikdy není. Minulý rok se však ve Kdyni objevil Memory Fest , tento rok ho vystřídal Whiplash Fest. Je jasné, že v tom měl opět trošku prsty Karel Tomášek z MARTYRIUM CHRISTY, který z tohoto městečka pochází. Playlist byl trošku podobný tomu z Memory Festu. Tentokrát hlavní hvězdou nebyl Kamil Střihavka, o to se postarali naše dvě thrash metalové legendy KRYPTOR a DEBUSTROL. Počasí pořadatelům přálo. Lidé začali chodit hned od začátku, takže už se nestalo, aby úvodní kapely hráli pro pět lidí. Následující výčet kapel není seřazen podle toho, jak hráli za sebou. Kapely, které jsem neviděl jsou vynechány (Sorry COWARDí!).

JAM BOY SLIM – domažličtí mladíci celý fest otevírali, jejich set nebyl sice špatný, ale kluci musí přece jenom ještě trošku cvičit.

JAKOBIČ – domácí předvedli svůj rockový standart, stejně jako minulý rok.

ANIMAL HATE – kapela měla nastoupit až pozdě v noci, ale protože se nedostavil AUŠUS, museli si to vyměnit. AUŠUS se nakonec nedostavil vůbec. Kluci rozjeli své death metalové inferno, před pódiem už začal řádit hlouček lidí, ani já jsem mezi nimi nemohl chybět… Strhující výkon.

GAMA PROJEKT – domácí big beatový klasici nezahráli nic světoborného. Po třech skladbách se odporoučeli.

BIZARRE EMBALMING – pro mě jeden z mnoha vrcholů festu! Pravé grindové peklo. Absolutní masakr, lidé před pódiem chvíli jen stáli a nevěřícně poslouchali.

POD STOLEM – plzeňský punk rock. Opět nic moc zvláštního.

GREEDY INVALID – největší překvapení festu!!! Mistrně zahraný atmosférický doom metal dostal do kolen hodně lidí. Tahle kapela z Opavy má zcela určitě dost slibnou budoucnost. Už jenom holky u rytmiky byly k sežrání…:-)

ZVLÁŠŇÝ ŠKOLA – domácí „legenda“ toho ve Kdyni moc nepředvedla, pivní punkeři se mi zdáli trošku vyčerpaní…

SATISFUCKTION – vítězové Rock Made In Gambrinus se představili jako největší kapela festivalu. Ha, ha, ha, ještě že mají kluci smysl pro humor. Na druhou stranu nebyl jejich výkon zase tak špatný. Hráli velice novátorsky, člověk už by ani nepoznal, že jsou z českých luhů a hájů.

POŽÁR MLÝNA – největší průser festu! Lidi to sice bralo, ale já jsem spíše na ty tvrdší kousky…

CRUSHER – další zabijácký grind. Konečně jsem byl opět ve svém živlu. Nemělo to sice takovou skvělou atmosféru jako u BIZZARE EMBALMIG, ovšem jejich set určitě zahřál u srdce všechny deathery a grindery. Ovšem, až na ty stupidní kecy vokalisty.

OZZY OSBOURNE REVIVAL BAND – tento revival band ze Žďáru nad Sázavou jsem viděl podruhé a znovu mě dostal do kolen. Chvíli jsem měl pocit, že přede mnou stojí pravý Ozzy.

FATA MORGANA – plzenští horor heavy black metalisté zcela určitě nezklamali. Samozřejmě se bylo hlavně na co dívat, nechybělo podřezávání panenky, pitvání, či házení syrového masa mezi lidi. Jejich vystoupení bylo opět vynikající. Zazněli i skladby z nového alba, které se právě natáčí. Už se ho nemůžu dočkat, protože např. novinka „Vřískot“ zněla velice dobře. Naštěstí nechyběli hymny jako „Doktor Mengele“ nebo „Hamty, hamty“, akorát snad „Kat“ některým fanoušků chyběl...

MARTYRIUM CHRISTY – 100% death metalové inferno, co víc k jejich výkonu říct? Tahle kapela mě ještě nikdy nezklamala a doufám, že ani nikdy nezklame.

DEBUSTROL – thrash metalová legenda vedená českým thrashovým králem Kolinsem je nyní po odchodu Voláka ve třech. To však nic nemění na jejich zabijáckém způsobu hraní. Kapela je nyní ve velice dobré formě. Už to chce novou desku! Jejich set se skládal samozřejmě nejvíc z debutu „Neuropatolog“. Vedle nepřekonatelných hitů „Protest“, „Vyznání smrti“ nebo „Krvavá práce“ zde zazněla například brutální „Yougoslavia“ z „Apokalismus“, či hymna „Ve stínu zákona“ z druhé desky „Svět co zatočí s tebou“. Škoda jen že hráli za denního světla.

KRYPTOR – největší hvězda večera. Pípa se zdál trošku nervózní, na jeho výkonu to nebylo ale vůbec znát. Strhující set přilákal k pódiu asi nejvíc lidí. Samozřejmě zazněli hymny „Hooligens“, „Rychlost vítězí“, „Noc“, „Vraždící řetězy“ (snad vrchol jejich vystoupení), či „Maniak“ (o kterém Pípa prohlásil, že se jedná o pomalou píseň). Své místo zde měli i jeptišky z „Klášterní tajemství“.

Venca Votruba             



Vydáno: 21.08.2005
Přečteno: 4665x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09833 sekund.