ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




BABYFEST 2005 – 16. 6., Praha, Rock Café

V pražském Rock Café se 16. června uskutečnil již 3. ročník BABYFESTu 2005 (festivalu rockových kapel, ve kterých hrají dívky a ženy). Od 19.00 hod. zahájila celodívčí parta RESKATA, předvedly set příjemné a poctivě odehrané rockové muziky, okořeněné netradičními houslemi Karoliny Hořejší. Kromě muzikantek, které znám s úctou beru (Markéta Slomková – baskytara, Blanka Maderová – kytara), mě překvapila i líderka – zpívající kytaristka Hanka Vaníková, která má přes své mládí výrazný a pěkně zabarvený hlas i výrazové prostředky. Bubny jistila přesná Markéta Hořejší. Holkám to sakra dobře hrálo a nasadily vysokou laťku celé akci. Tady se ale nesoupeřilo, nýbrž hrálo… Podium převzala smíšená českopolská kapela GLAYZY, jejíž manažer chytal spolu se mnou coby hlavní organizátorkou nerva, neboť kapela se nacházela díky zácpě (dopravní, přátelé J) kdesi 20 km od Prahy v době, kdy měli být již asi hodinu v Rock Café. Vzhledem k tomu, že na akci o počtu 5 kapel bylo díky omezení hluku v klubu čas pouhé tři hodiny, nebyl přípustný vůbec žádný skluz natož výměna kapel, neboť vše do sebe muselo zapadat přesně jako kolečka v hodinkách… Sympatičtí Čechopoláci nakonec dorazili o pět minut později než začínalo dle rozpisu jejich vlastní vystoupení, naštěstí stačili ve fofru na podium naházet své nástroje, vyměnit činely, zapíchnout šňůry, v běhu se naladit, takže časový skluz byl jen asi o 10 minut z jejich určeného třicetiminutového vystoupení. Děvčata na podiu řádily jako o závod a občas jsem čekala, že zpěvačka Hela Lugsch skočí jejich basákovi při podiovém show na záda…J Jejich prodlevu jsme jako řádná secvičená polní babyfestí jednotka dohnali – zahráli o kus méně a my (Four Roses), jsme naopak ze svého setu kus ukrojily a tak se podařilo společnými českopolskými silami tuto chaotickou skluzovou příhodu dohnat.


O nás bych asi taky měla napsat…no ale co…Třeba to, že jsme již tradičně hrály bez zkoušky, že jsem byla schvácená jako chuchelský dostihový favorit díky organizování všeho a odpovídání všem na vše, že jsme se s naší obrovskou baskytaristkou zase nedohodly a ona si vzala na nohy své 15 cm vysoké Hexy, zatímco já boty placáky, takže musela hrát tradičně v póze gymnastický „provaz“, to že naše Lucie Vostrá bubnovala na buben, který jí předtím propíchl zánovní bubeník od Glayzy a ještě jí za to sprdnul, že to má blbě natažený, a to, že dívat se dolů z podia na lidi byla vážně paráda a hrálo se nám vážně skvěle!!! :-)


Po nás nastoupili jako vždy výborní TOY – dva kluci a dvě holky, hrající poctivý dvoukytarový tradiční bigbít, s výraznou kytaropěveckou líderkou Lenkou Vaňousovou, které to zpívá čím dál lépe a je vidět vliv Helčy Kubelkové, se kterou se poslední dobou kamarádí. J Basu poctivě s jistotou elektrického šicího stroje drtila Michaela Formanová, známá též svými aktivitami kolem internetového serveru www.rockerka.com. Čtveřici doplňují kytarista Honza Drahorád a bubeník Hugo Lindaur.


Akci zakončila nejtvrdší parta MATAHARI, mimochodem letošní double vítěz Broumovské kytary. Tahle našláplá kapela tvrdne stále více a více, což má za následek především maximální reakci publika, které naštěstí z klubu Rock Café, který nám ochotně a statečně zapůjčila milá produkční Tereza Fišerová, nenadělalo třísky ani jiný materiál na otop. Zpěvačka Žántí se již prakticky vzdala svého původního hlasu a neustále víc řve a tvrdne, až je mi to skoro jako současné milovnici měkčího stadia rocku místy líto… Když ale slyším jejich momentální hitovku Plastikovej Ken, vím, že je všechno v tom nejlepším pořádku :-). Raritní dřevěné "houslové" provedení Ibaneze obhospodařovala přesnou a hutnou kytarovou hrou Lýdia Vyčítalová, která – není to tak dávno, vyměnila dlouholetou dřinu na nylonku španělu na "Ježkárně" za lampáče a elektrický pohon. Jejich cyber Kousek skákal střídavě mezi klávesami a druhou kytarou a rytmiku jistil baskytarista Martin Frank a bubeník Radek Švarc.


Akci zakončila tradičně tombola o CD skupin, co hrály na akci, z čehož kapela RESKATA k tomu přistoupila jakožto ženy činu a CD stačily vyrobit včetně obalu ještě v šatně před koncertem na notebooku, který jen tak mimochodem vytáhla jejich e-bubenice z dámské kabelky. CD do tomboly věnovala také modeárotorka akce, zpěvačka Helena Kubelková, a to poslední CD "Útěk před sebou" kapely TETA. Dále mohli vyhrát návštěvníci CD pražské punkrockové kapely KRUMPÁČE, jejíž jeden z frontmanů, zpívající kytarista Honza Mauer, na akci pomáhal a obdržel funkci předávače sponzorských dárků pro účinkující, včetně kumulace s funkcí "hlavního líbače", pokud by si to snad některá z obdarovaných přála. :-) Podium ostražitě hlídal a z šatny nežádoucí individua vykazoval dvoumetrový ramenatý Harold Poulíček (zpěvák dříve působící v kapelách BIČ BOŽÍ a HARDBEAT ROCKERS).


A kdože tombolu losoval? Pravda – nebylo ho na podium příliš vidět a v porovnání s naší přerostlou Ali Rottovou a Lenkou Vaňousovou, které stály vedle, vypadal poměr komicky… Přátelé, tombolu losovala totiž nejmladší účastnice akce – malá Ája, která za pomoci své maminky Heleny Kubelkové tahala lístky ze skleněné misky.:-) Za odměnu za ní putoval pak domů malý plyšový medvídek, aby si na Babyfest ráda vzpomněla a sebrala mamince doma nějaký ten hudební nástroj a za pár let se přidala v roli hudebnice!:-)))


Kompletní fotogalerie je na babyfest.henych.com/fotogalerie_babyfest2005.htm
Děkuji touto cestou všem sponzorům, díky nimž vznikly pro účinkující příznivější podmínky, a spřáteleným médiím.


Jana Henychová             


Foto: V. Miltner a J. Henychová


Vydáno: 16.06.2005
Přečteno: 5440x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11537 sekund.