ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




BRENDA VOLŠOVÁ - anglicky nezpíváme, protože nás v Anglii neznají

Pár řádků o historii i současnosti kapely B.V. Pro kvalitnější seznámení s Brendou doporučuji navštívit některé z našich vystoupení a zažít vše na vlastní kůži. Brenda Volšová se poprvé objevila na scéně v létě roku 1993 v Měčíně na Klatovsku, kde má dodnes své působiště.Zakládajícími členy byli Martin Blažek, Radek Mašát a Jirka Bůžek. Kapelou prošlo během jejího působení několik dalších hudebníků, z nichž stojí za připomenutí basák Tomáš Kouřil nebo výborný bubeník Pavel Kotěšovec. Po odchodu T.K.posílil kapelu basista Petr Sedláček a v této sestavě působila Brenda až do svého dočasného konce v roce 1996. Přesto se dá říct, že právě v tomto období vykrystalizoval zvláštní originální styl kapely, na který navazuje doposud. Po šestileté odmlce se Brenda rozhodla vzkřísit své předešlé aktivity a vrátila se opět na pódia. V současné době hraje kapela po drobných kosmetických úpravách (spíše kompletní plastice) v této sestavě:


Radek Mašát - kytara, zpěv

Jiří Bůžek - kytara, zpěv, kazoo

Petr Sedláček - basa

Pavel Vavřička - bicí


Měj se sqěle!


Jako host si s námi občas zazpívá také Veronika Chloupková.


Brenda Volšová se snaží naservírovat posluchačům nevšední směsici ostřejší muziky na rockovém základě okořeněnou špetkou funky, rapu, ska, taneční hudby a vlastně všech stylů, vesměs výhradně vlastní tvorby. Texty písní jsou vždy a pouze v češtině, ruštině, němčině, či jiném neznámém jazyce. Angličtinu podle vlastních slov nepoužívají, protože je v Anglii neposlouchají. Kapela má za sebou několik menších regionálních festivalů a hlavně řadu dá se říct pravidelných vystoupení po rockových klubech na Plzeňsku. V poslední době uskutečnili i pár výpadů za hranice západních Čech, dá se říct poměrně úspěšných. Diskografii kapely tvoří propagační CD Demo 2004 vydané vlastním nákladem v první polovině roku 2004 a dále nové CD Brenda Volšová - Návyk vydané začátkem roku 2005. Ukázky z tohoto CD si můžete poslechnout na webových stránkách v sekci MP3.


K rozhovoru jsem si přizval bubeníka Pavla Vavřičku:


Kolik jste potřebovali času na přípravu materiálu na CD Návyk a kde jste točili?

Jelikož se jedná o naše první CD, vybrali jsme takové věci, které mapují vývoj kapely za několik posledních let. Nedá se proto říct, že by materiál byl připravován vyloženě pro toto CD. Ještě letos ovšem chceme vypustit do světa nové CD, které již bude obsahovat pouze zcela nové věci. Můžeme prozradit, že na nich pracujeme již nyní.
CD Návyk jsme natáčeli v průběhu listopadu a prosince 2004 v Nahrávacím studiu Kdyně u Václava Váchala.


Co při skládání skladeb vzniká dříve - hudba nebo texty?

Na tuhle otázku nejde odpovědět zcela jendoznačně. Někdy se udělá dobrej hudební nápad a na ten se pak dodělá text, jindy je to přesně naopak. Většinou ale naše věci vznikají tak, že jako první se objeví muzika i text refrénu a k němu se pak dodělávají sloky a další části.


Kde čerpáte inspiraci, co v kapele posloucháte za muziku?

Nápady přicházejí většinou v okamžiku, kdy jsme celá grupa pohromadě, pokud možno na nějakej pořádněj pařbě. Už z toho vyplývá, že naše muzika a texty se nesnaží o hlubokomyslné kritizování poměrů ve společnosti atd., ale jde nám spíš o pobavení posluchačů i nás samotných. Málokdy se stane, že někdo přinese na zkoušku už hotovou věc. A co v kapele posloucháme? Řekl bych, že rozptyl je velice široký, od punku, přes funk až ke ska, konče nu-metalem!

Posílali jste cédéčko do nějakého vydavatelství?

Žádné vydavatelství jsme zatím neoslovili, je ale možné, že s novým CD se o to pokusíme. Snažíme se prosadit naše cédo do rádií a zaujmout agentury a pořadatele hudebních akcí a letních open-air festů, což se zatím docela daří.

Jak často hrajete, kde jste hráli nejdále?


V současné době hrajeme pravidelně každý víkend víceměné na klubové scéně v západočeském regionu, občas se podíváme i za jeho hranice, nejdále asi zatím do Prahy.


Na co se můžeme těšit do budoucna?

Jakjiž bylo zmíněno, chystáme na letošní rok vydání nového CD, jinak se naši přiznivci a nejen oni mohou těšin na spoustu letních festíků, na nichž mohou Brendu V. vidět a slyšet. Za zmínku stojí festival Experiment Podbořany, Rock for People Český Brod, Musicfest Přeštěnice, ... Jinak samozřejmě na podzim opět vypukne klubová sezóna a dále nás čeká tvorba nových písniček. Více informací o termínech našich akcí a o dění v kapele naleznete na našich www stránkách.

Vlasta             


Kontakt: Pavel Vavřička

603 166 254

brendavolsova@seznam.cz

www.brenda-volsova.cz


Vydáno: 07.06.2005
Přečteno: 8498x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20048 sekund.