RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10

MONTROSE - Montrose
Montrose je fenomenální kytarista, jeho kytara...

SONATA ARCTICA - Clear Cold Beyond
Oproti předešlému zápisu "Talviö" jde samozřejmě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku SALAMANDRA, RIMORTIS, NIGHTWISH REVIVAL PRAHA - Netřebice 14.7.2007


- Kudrnáč

Pepa Dubec : jakákoliv sebereflexe je na tomhle místě na nic. Potvrdils to sám svým příspěvkem. 14 řádků a výsledek? Slovní průjem, ale vlastně nebylo nic řečeno :o). Tohle uměl snad jen Josef Lux. Přečti si líp co píše Mot nebo já, nezaměřuj se jen na moje nadávky a hrubosti.

28. 07. 2007 11:35

to kolemjdoucí - Vitana

Dotaz: Myslíš, že člověk nemůže zároveň neodolat hrát revival a přitom kutit s dalšíma kapelama a být nadšencem?

27. 07. 2007 18:29

revival - kolemjdoucí

Jako muzikant jsem taky jednoznačně proti revivalům a chválím kudrnáče a mota za zcela trefná přirovnání a jasné argumenty. Je jasné, že se to revivalovým hudebníkům nelíbí, obhájit se dá slovy beztak úplně všechno. Ale všechna čest, líp než kudrnáč a mot bych to sám nenapsal, je v tom úplně všechno. Bohužel, slova nic nezmůžou, tento boj je prohraný už dávno. Revivaly vládnou naší scéně a jen pár posledních nadšenců z řad muzikantů ještě odolává.

27. 07. 2007 16:36

4 savapip - lenin2001

Honzíku, musím uznat, že tak krásnej report už jsi dlouho nenapsal. Když vezmeš, že už 4 stránky jsou jen o tom, jestli revival nebo ne??? Chvála tobě, upřímně. Je vidět, že tvoje psaní v lidech rozpoutává vášně a to je fakt fičák. Jen tak dál, jsem tvůj velký fanda. Vlastně Fanda. Ave

27. 07. 2007 14:27

- Pepa Dubec

Jsem sice nepříznivcem revivalů, a to z nepopulárních principielních důvodů, ale neubráním se tomu, abych nenazval pana Kudrnáče diletantem. Neustále si stěžuje na nedostatek argumentace, přičemž tento deficit sám vyrábí svým tupým agresivním přístupem, ve kterém zaměňuje vymýšlení protiargumentů (které by měly být, dle jeho názoru na argumenty opozice, vcelku jasné) za ponižování opozice. Takovým přístupem trpí jak diskuze, která má potenciál být zajímavá a plodná, tak samotné argumenty pana Kudrnáče, jejichž hodnota je rapidně snižována jeho omezenecky vulgárním přístupem bez kapky uvažování nad slovy ostatních. Pane, lidé jako vy, kteří přistupují k diskuzi s takto bezhlavou agresí a bez špetky sebereflexivního uvažování, ničí kulturu už v jejích nejelementárnějších sférách, tedy v mezilidské komunikaci. Nenávistné obviňování revivalů z ničení umění poté působí z jejich úst paradoxně a smutně. Omlouvám se, že můj příspěvek není k věci a že jsem se k němu nechal vyprovokovat.

27. 07. 2007 13:35

to Kudrnáč - Martinka

Věř, že lidé s Tvojí inteligencí, názory a vyjadřovacími schopnostmi můj svět skutečně nezbourají.

27. 07. 2007 9:06

- Kudrnáč

Těžiště tohoto problému leží v tom, že revivaly a jejich milovníci žijí léta v domnění, že je vlastně všechno v pořádku, že je to normální. Najednou se objeví někdo s jiným názorem a bohužel pro ně s bolestnými argumenty a začne jim tím bourat jejich "svět". Výsledkem je pak takováto plamenná "diskuze". Příslušníci revivalu a jejich konzumenti se za každou cenu snaží obhájit své (to je logické, přece nepřiznají, že se roky chovali jako pitomci) a když neuspějí s argumenty, které jsou k věci, tak prostě vytáhnou jiné s tématem zdánlivě souvisejícím (literatura, výtvarné umění, divadlo, klasická hudba, atd - je toho hodně , takže je čím zahlcovat a mlžit, že?:o). Stylem "dal bych si vepřový řízek!" . . . ."no jo, ale nemám vepřové maso!" . . . . "no ale mám tu vepřové kopýtko!" . . . "tak použiju to - je to z prasátka, tak to musí být stejný, nebo minimálně hodně podobný!" . . . . . . . . . . . . . zamyslete se, než zase vytáhnete z rukávu nějaké to vaše "vyložené eso". Proti mě můžete mít námitek, ano, neberu si servítky, takže můj projev mnohdy nevyznívá příliš sympaticky (je to do značné míry způsobeno znez popsané situace), ale pokud vám nestačí ani to, co napsal mot, tak je jakákoliv debata na nic - jen se potvrzuje fakt o neochotě přijmout nebo se minimálně zamyslet nad jiným názorem.

27. 07. 2007 8:15

to Gaius - Vitana

No, pokud vim, tak ne, jenom má každej pár písní na webu na ukázku (tak 3-4 songy), což ani to není náš případ, pač jsme se k tomu nedostali a nehodláme na revivalu plácat prachy do studia...když už, tak tam šoupnem živej záznam, ale ani to není jistý :-)

26. 07. 2007 23:54

- Gaius Flatulus Otrta

vitana: revivaly nenahravaji alba/dema?

26. 07. 2007 23:44

to mot - Vitana

Proč jsi přestal? Na co jsi hrál?

26. 07. 2007 23:34

OSA - Vitana

To ano, ale kapely jsou z obliga, tyhle věci řeší organizátor a ten nese zodpovědnost za produkci. Kapela nemusí vědět, zda organizátor ze vstupnýho platí ose, či neplatí, takže revivaly biti si myslim, že nebudou

26. 07. 2007 23:32

- Gaius Flatulus Otrta

OSA si na revivaly brzo posviti - mam to z prvni ruky. Pochybuju, ze nekdo z nich ma osetrena autorska prava. Pry hodlaji podavat i trestni oznameni, coz muze hodit az pet roku kriminalu. At si zatim vesele pidlikaji, dlouho jim to nevydrzi....

26. 07. 2007 23:02

kubula - mot

Mimochodem, nikde nehraju. Skončil jsem před 10 lety.

26. 07. 2007 18:58

Ne - mot

Ne, nic nového už nenapíšu.

26. 07. 2007 18:56

to mot - kubula

Hele,s demagogem nemá cenu diskutovat. Pokud si myslíš, že lidi dělají muziku aby si mohli tiše brnkat v koupelně, tak asi nejsi normální. Tobě nejde o revivaly, ale o to, jak úžasně zásadovej jsi. Počítám, že tu ještě hodíš nějakou perlu sviním abys měl poslední slovo, o což vehementně celou dobu usiluješ.Tak si to užij. V ničem jiným než neustálým kritizování někoho, kdo něco umí,asi tak dobrej nejsi.

26. 07. 2007 18:28

Konečně - mot

kubula: A tím jsi mi dal za pravdu takřka ve všem, co jsem tu psal, zejména v tom, z jakého důvodu ty revivaly vznikají. Takže ta láska ke svým idolům asi nebude největší motivací těchto hudebníků :-)

26. 07. 2007 18:12

to mot - kubula

Zkus udělat revival úpně neznámý a pokud možno hrozný kapely a nezapomeň mně pozvat na koncík. Budeme tam spolu sami, tak hodíme řeč. Aspoň ti budu moct objasnit další věc, kterou netušíš a sice že muzika je určená převážně pro posluchače.

26. 07. 2007 17:59

Tak tedy ještě jednou. - mot

Jo jo. Například všechny ty Kabát revivaly. Je zajímavé, kolik "muzikantů" si najednou uvědomilo, jak moc zbožňují Kabát, a tak je najednou začali "pro radost" hrát. Proč tedy neexistují i revivaly méně úspěšných kapel? Proč existují jenom revivaly těch nejznámějších? To všichni muzikanti poslouchají jenom samé hvězdy a nejsou mezi nimi žádní fajnšmekři???

26. 07. 2007 17:35

to mot - kubula

Teda ty tim přiživováním úplně žiješ... Asi bys taky rád, ale nějak to nejde co? Zřejmě netušíš, že spousta lidí dělá muziku, i revajvlovou pro radost.

26. 07. 2007 17:30

to kubula - mot

kubula: Jsi úplně mimo. Ten španělkář u táboráku se na těch Nedvědech (a já nevím, čem ještě) nepřiživuje a neplní si svou kapsu tím, že kopíruje někoho jiného. Takže Tvůj příspěvek je stejně nesmyslný, jako bys tu začal psát najednou o hnojení brambor. Já myslím, že jsem napsal všechno, co bylo třeba. Kdo to chce jakkoliv překrucovat, nechť si poslouží.

26. 07. 2007 17:21

1 2 3 4 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07676 sekund.