PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku SALAMANDRA, RIMORTIS, NIGHTWISH REVIVAL PRAHA - Netřebice 14.7.2007


to zavilí pózisti Kudr. a mot - kubula

Prosím, smím si zpívat Prší, prší jen se leje? Kdoví, jestli byl anonymní autor srozuměnej s tím, že by jeho skladbu interpretovaly jiný tělesa. A v mým případě ještě příšerně. Pro jistotu bych zakázal i produkce u táborových ohňů a zpěvníky zařadil na seznam zakázený literatury. Nebo jenom číst, ale nezpívat!

26. 07. 2007 17:07

- Kudrnáč

Gary : add symfoňák vs žijící autoři - to je úplně jedno, protože ty skladby jsou napsány za účelem interpretace jiným tělesem. Zas tady pleteš různé věci dohromady

26. 07. 2007 16:35

- Kudrnáč

Ach jo, já už bych to fakt uzavřel a on sem musí zase přijít někdo, kdo vytrhne z kontextu jednu větu a ohání se s ní. Gary : Když psal Mozart nebo Beethoven skladby pro symfoňák, tak bylo asi od začátku jasný, že neodfidlá 20 houslí, 10 viol, 5 violoncell, atd sám, ale že bude potřebovat útvar - ano filharmonii například. Tyhle skladby byly za tímto účelem napsány. Neznám osobně Nightwish a ni jiné kapely, které jsou przněny revivaly, ale řek bych, že u obou je situace dost jinačí než u strejdy Wolfganga a dědy Ludwiga, OK? Proč se pořád někdo snaží obhajovat zhovadilost, když pro ni žádná obhajoba ani existovat nemůže? A proč přitom navíc používá nesmyslné a s věcí nesouvisející argumenty? Vkládáš mi do úst(a nejen ty) něco, co jsem nenapsal, pouze ty sis špatně vyložil moje příspěvky(možná jsi ani všechny nečetl).

26. 07. 2007 16:32

to Kudrnáč - gary

Tvůj projev mluví za vše. Nicméně urážky, které tady s primitivizmem křupana rozdáváš si žádají kometáře. Když Ti není v Tvém omezeném rozhledu příměrem Shakespeare, tak musím podotknout, že podle Tebe je celý filharmonický orchestr banda totálních tupců a hudebních prasat, protože hrají věci od Ebena či dalších žijících autorů. Námitky, že je to něco jiného - a co. Hudební útvar, který je někým interpretován. A bohužel v rockové hudbě jsou i dobří skladatelé tak mizerní interpreti, že se to dávno přestalo posuzovat a hodnotí se "umělecký dojem". Tak jako jsou dobří herci, tak jsou dobří muzikanti a tak jsou dobří skladatelé a Tvoje teorie, že pokud interpret není skladatel je to hudební prase, je velice hloupá.

26. 07. 2007 16:19

to Mot a Kudrnáč - Vitana

to Mot: Poslední dva příspěvky nebyly ani tak protebe. OSA (což je ale úplně největší svině) budiž Ti jistotou, že to, co prorokuješ, se nestane. to Kudrnáč: Kdo tady pak mele hrušky s jabkama? :-) Mluvil jsi o HUDBĚ, která je povznášející (náhražkovost revivalů jsi sice rozvedl, ale na interpretovi už stejně ani tak nezáleží, protože hudba je stejná). Ale to je jedno, jen jsem se chytil slova a zaslovíčařil si. To ani neberte vážně. Co však berte vážně je toto prohlášení, které jsem nucen po krátkém nedobrovolném poslechu bratrem naladěné rádiové stanice a po debatě s vámi učinit: "Já, Vitana, klávesista bídný, revivalový, se zaříkávám, že radši budu kopírovati hudbu už napsanou, radši budu parazitovati na hudbě ještě hrané, než abych po festivalech a rádiích velmi draho lacinou, trapnou a nicneříkající muziku prodával. Radši si nechám výplody řitní z úst vycházející na hlavu kydati, než abych za 40 000 (i víc) za akci na podiu se natřásal u nuzné tříakordové muziky mnou produkované. Vězte, pánové, že to je skutečný produkt, hudbu zabíjející, kterému revivaly v celé své špatnosti nesahají ani po kotníky. Za těmito tělesy míří hejna skutečně tupých fandů, kvalitní hudbu nepoznaje a přiměřeně velká stáda muzikantů, kteří opouštějí mladé, nadějné projekty, aby si mohli zahrát na "jistotu" v takovýchto "autorských" skvadrách. Byl jsem členem takového uskupení, které nemělo štěstí na muzikanty a zůstali jsme po dlouhých dvou letech ve zkušebně sami s basákem, nemaje sil živit naši naději hrát vysněný metal. Suďte si mě, jak chcete, ale revival je moje jistota, kompromis, který spojuje hudbu, která mě baví se stálostí koncertování, které mě jako takové baví snad ještě více a se skvělou partou lidí, se kterými je radost pracovat (pardon, mluvím s vámi dvěma, takže "pracovat"). Tento navíc nikoho neurazí, krom několika do krve přesvědčených radikálů, kterým to nebude nikdy echt z principu. Váš princip neuznávám, ale chápu ho a respektuju (podobně asi jako vy ten můj, doufám). Bohužel, na straně barikády, která první střílí jste vy :-) a já jsem jen tupoun, který by se rád zavděčil všem, nebo alespoň co nejvíce lidem (ó, jak zoufalé). Toliko jest moje čestné prohlášení. Howgh!

26. 07. 2007 15:29

Ach jo - mot

Vitana: Máš pravdu. A když to třeba revival zahraje i líp, tak ať jde originální kapela třeba do prdele. Ano, to je ten pravý smysl dělání hudby. Doufám, že můj sarkasmus je dostatečný. Když si založíš Katapult revival, tak to docela určitě zahraješ líp než oni. A přesto.... Snad nemusím nic dodávat. Nevím, jestli se Tvému předposlednímu příspěvku smát nebo nad ním brečet. Asi to druhé.

26. 07. 2007 14:44

- Kudrnáč

Vitana : A ta kliometrová diskuze je jako co??? Uff, odvolávám vše kladné, co jsem řekl o tvé osobě. Ty seš fakt zabedněnec. Kašlu na to, tohle nemá význam, akorát se budu opakovat a stejně to nepochopíš. Až se mi bude chtít, tak ti zvýrazním body k zamyšlení (ve tvém případě jich bude mnoho).

26. 07. 2007 14:41

to Kudrnáč - Vitana

Možná se jen chytám slova, ale je to vlastně pravda. Živý přednes revivalů třeba postrádá symfonické orchestry a jiné techincké detaily, ale jinak se zdatní muzikanti dokáží přiblížit originálu téměř na dosah paličkou (což si vlastně sám řekl - DTR Bratislava). To už pak člověk musí být jen zbytečně náročný, aby si tu muziku neužil, když je to pořád to ono, co má ku poslechu rád :-P.

26. 07. 2007 14:29

to Kudrnáč - Vitana

Ha, teď jsi mi trochu nahrál na smeč :-). Jakej je ve výsledku rozdíl pro posluchače, když onu povznášející a kouzelnou hudbu přednese třeba někdo jinej, než autor? Výsledkem je to stejné, jen za jménem interpreta bude ono nepopulární revival...a to už je jen detail, kterej při dobrym přednesu znamená jen ocásek za jménem kapely :-).

26. 07. 2007 14:26

to Martinka - mot

Jen taková poznámka. Toho Shakespeara jsem aktualizoval do situace, že by divadlo fungovalo stejně jako dnešní hudba. Z toho vyplývá, že chozením na Othella divadelní kulturu neničíš. Ale chozením na revivaly hudební kulturu bohužel ano.

26. 07. 2007 14:17

to to Kudrnáč Primitivní a Mot - Martinka

Myslím, že tahle diskuze už musí všechny, kdo na ní zabloudí, nudit. Takže stručně. Tím, že jdu na Othella, jsem se nepodílela na zániku smyslu existence divadel. Tím, že jdu na revival, neničím naší hudební scénu. Takže to mám v úmyslu i nadále. Loučí se vaše tupá posluchačka nechápající povznášející sílu a hloubku pravé nefalšované hudby.

26. 07. 2007 14:12

- Kudrnáč

Martinka : no je evidentně zbytečný o tomhle diskutovat, pokud sis vsugerovala, že je to tak jak píšeš v pořádku a odmítáš jakýkoliv jiný pohled, tak si svoje obhájíš za jakoukoliv cenu(t.č. mícháním hrušek s jablky a předhazováním jíných nesmyslů s tématem přímo nesouvisejících). O žádném referendu neuvažuji(je mi naprosto jasné jak by to vzhledem k ubohé situaci na naší hudební scéně dopadlo). Pouze jsem vyjádřil svůj názor(i když nevybíravě). Přístup Vitany je mi sympatický a tvůj postoj v podstatě potvrzuje to co jsem napsal - celé zlo je způsobeno tupými posluchači, kteří berou hudbu jako produkt a ne jako něco povznášejícího, něco hlubšího (jinak by nebyli schopni tolerovat a podporovat náhražku jako v podstatě plnohodnotnou záležitost). Mot : smekám, takhle výstižně bych to asi nedokázal popsat, cítím to ale stejně.

26. 07. 2007 13:58

to Mot - Vitana

Nezlobte se na mě, lidi, ale to už je zbytečně přitžený za vlasy...

26. 07. 2007 13:18

to Martinka - mot

z toho všeho vyplývá. K čemu budou divadla, která se nebudou vyvíjet, nebudou vznikat nová díla a budou neustále přehrávat Shakespeara?? K ničemu. Úplně ztratí smysl existence.

26. 07. 2007 13:11

Shakespeare - mot

Martinka: Tak tedy Shakespeare. Aplikujme toho Shakespeara na naši debatovanou situaci. Tedy, kapela funguje zhruba stejně, jako by měl Shakespeare dnes svou divadelní společnost, se kterou by dělal turné a jezdil po celé Evropě. Jeho společnost by pochopitelně ty hry hrála nejlépe, koneckonců, Shakespeare by byl jejich režisérem. Tato turné by ho také živila. V Evropě existuje celá řada divadelních společností, ale ta Shakespearova patří k nejúspěšnější, zná ji celá Evropa a chodí na ni nejvíc lidí. A hle, začnou vznikat společnosti přebírající z tohoto důvodu repertoár velkého Williama. Proč? Protože ten jejich není úspěšný. Kam se poděla láska k tvorbě, kam se poděla ta chemie při vzniku nového díla? Pryč. Absolutní rezignace na to lidem něco sdělit, něco vytvořit. Hamlet už je napsaný, vezme si ho každý domů, zabere to nesrovnatelně méně času a lidi na to narozdíl od nějaké neznámé společnosti J.K.Tyla přijdou (což je na tom nejsmutnější). Zanedlouho nejrůznější Shakespeare revivaly či Molliere revivaly zaplavují většinu divadel.... a dál už to známe z nižších příspěvků.

26. 07. 2007 13:07

to Vitana - Martinka

Hlavně se nenech odradit soudy takových rádoby znalců a hrajte dál, protože dělat muziku je vždycky super. Přeji hodně úspěchů, těším se další koncerty vaší kapely a pokud někdy dojde i na vlastní tvorbu inspirovanou NW, tak si určitě ráda poslechnu.

26. 07. 2007 12:25

to Kudrnáč Útočný - martinka

Zkus zorganizovat referendum o zakázání revivalů, je to podle intenzity (a délky) Tvých reakcí určitě důležitější než nějaký radar nebo jiný nepodstatný problém. Těším se na setkání u podpisového archu petice "Za hudbu čistší" za nebo někde na demonstraci proti zhovadilým posluchačům revivalových kapel. Snad pak nebudeme muset přejít do ilegality a zvát revivalové kapely na domácí koncerty v přísném utajení.

26. 07. 2007 12:13

to Martinka - Vitana

Bravo a děkuji. To s tím studem jsem myslel trochu ironicky :-). Ale stejně děkuji. Nestydím se, jenom musím napůl souhlasit s výroky o promrhaném čase, stráveným nad revivalem, i když i to zas není tak úplně ztráta času a potenciálu, pač sleduji, že čím víc hraju NWáky, tím víc proníkám do konceptu jejich skladeb a beru to jako studium skladby, kompozice a snažím se pak posouvat nápady o kousek dál - je to vlastně forma inspirace (bojim se však, aby nezůstala moc hluboko pod lůží - kapel á la NW je i v autorském světě habaděj). Musim smeknout před tím, jak zeširoka jsi zabředla do tématu, super. A i Kudrnáčovi dalo práci na to nějak reagovat :-P (i když se stejně z větší části opakoval)

26. 07. 2007 12:06

- Kudrnáč

Martinka : OK, tohle je tvůj úhel pohledu, ale srovnáváš nesrovnatelné. Nevím jak a jestli jsi o tom osobně s Wildou mluvila, ale divadelní hry se píšou za účelem aby byly přebírány / zpracovávány a hrány / předváděny dalšími umělci. U muziky tomu myslím z větší části není. Jasně Shakespeare se hraje ve velkém po celém světě. Ono už zřejmě jaksi není možné aby jeho díla předváděli originální herci z originálního divadla, pro které psal. V podstatě totéž platí i pro revivaly, které jsem schopen nějakým způsobem tolerovat (už to tu ode mě nepřímo zaznělo) - a to jsou revivaly kapel, které už nexeistují a zřejmě ani existovat nebudou - tady vidím jakýsi význam pro posluchače(pro muzikanta je to opět chlubení se cizím peřím a umělecká smrt - prosím nezaměnovat s úspěchem). Dále - meleš tu opravdu hrušky s jabkama - evidentně proto, abys natáhla délku svého příspěvku a upoutala na sebe víc pozornosti - hezký pokus, ale zabere pouze na debilky (zvrhlí výtvarní umělci čerpají z děl svých předchůdců, mnohdy je dokonce napodobují… ) - já tu nemluvil o tom, kdo měl najakého umělce vliv nebo kdo z koho čerpá - i tak se dá mimochodem vyprofilovat vlastní styl(o to ale revivaly evidentně nestojí) a děje se to dnes a denně(zmínila si Shakespeara, pokud ti tvůj kulturní rozhled dovolí víc než jen bezmezný obdiv k parazitům a náhražkám, tak věž, že i v jeho dílech lze najít nejen vlivy, ale i celkem přesné citace z děl jeho předchůdců:o). Nejsmutnější faktem je to o čem taky píšeš (lidé to prostě chtějí vidět, jsou ochotni za to platit... ) - ano, je smutné, že dneska už nikoho nezajímá nic nového (lze to najít a je toho spousta, ale chce to úsilí a lidé zlenivěli a otupěli), radši si zajde na "osvědčenou kvalitu" - zařadí se do stáda. Moje výtky vlastně nesměřují ani tak proti revivalům(jejich záměr/vypočítavost se dá pochopit), jako spíš vůči posluchačům, kteří jsou asi jediná možnost jak něco změnit. Revivaly(zvláště pak existujících kapel) tím ale nijak neomlouvám, nadále pro mě zůstávají loosery s promrhaným potenciálem. Přeji Ti příjemný zbytek života strávený pouze posloucháním, čtením a kocháním se náhražkami, plagiáty i když všude kolem sebe můžeš najít plno skvělých nových věcí a OK, když ne stopocentně originálních(pokud chceš zabředávat do úplné podstaty věcí, tak se můžeme hádat následujících 50 let co je a co není pure) - věcí s vlastním "xichtem". Závěrem tě poprosím, pokud máš něco k diskuzi, omez to na oblast muziky - vyhneme se pak takovýmto sáhodlouhým příspěvkům, které můžou někoho otravovat a nejsou navíc ani moc k věci.

26. 07. 2007 11:43

to Vitana - Martinka

Nemyslím, že by ses musel takhle omlouvat a sypat si popel na hlavu. Hrajete skvěle muziku, kterou napsal někdo jiný. No a co. Neukradli jste ji, nepřivlastnili si jí , nehrajete ji maličko pozměněnou pod svym jménem. Vaše podání je poctou Nightwish a není žádným zločinem, za který by ses měl stydět.

26. 07. 2007 10:57

<< 1 2 3 4 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08312 sekund.