PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku SALAMANDRA, RIMORTIS, NIGHTWISH REVIVAL PRAHA - Netřebice 14.7.2007


to Kudrnáč Nenávistný - Martinka

Sleduji tuhle diskusi už delší dobu, protože mně zaujala svým rozsahem i tématem. Fascinuje mne ta Tvoje zarputilá nenávist vůči něčemu, co nikomu neubližuje ani neškodí, ale dělá radost. Angažuješ se takhle i v politice, nebo někde, kde bys mohl svojí zregulovanou záští a kritikou měnit něco k lepšímu? Pokud se omezuješ pouze na nenávist vůči revivalům jsi nejspíš zakomplexovaný jedinec, který se marně snažil na něco hrát, ale pochopil, že nezaloží ani „Dáda Patrasová Revival“ a tudíž raněn zlým osudem rozhodl ses mlátit bezhlavě kolem sebe. Některé Tvé názory svědčí i Tvé naprosté naivitě. Kdybys trochu přemýšlel, pochopil bys, že celé umění je jeden velký revival, nebo alespoň jeho principy. Vyčítáš velmi dobré kapele, že se vydává za někoho jiného… Ale každý večer se stovky lidí po celém světě mění třeba v Hamlety, krále Leary nebo Julie. Shakespeare psal tyhle hry pro svoje divadlo Globe, zcela jistě nepočítal s tím, že se jednou budou hrát v tak obrovském rozsahu. Myslíš, že by mu to vadilo? Je každý, kdo ho hraje cizí text (nebo muziku) zloděj tyjící z umění jiných? To snad ne. Každý do toho dává něco svého, herecké umění, režijní nápady, v případě muzikantů umění hráčské nebo pěvecké… Že to není to samé? Ale je. Proč se nehrají tisíce umělců, kteří také psali hry? Proč se hraje právě Shakespeare? Pprotože je nejlepší, lidé ho prostě chtějí vidět, jsou ochotni za to platit... Není tohle ve svém principu Shakespeare revival? Měl bys přestat chodit do divadla, o televizi a rádiu ani nemluvě, protože remaky vládnou světem. V hudbě to samé – doufám, že už sis to vyřídil s panem Landou za jeho „Kryl Revival“. V jeho podání to totiž byla (na rozdíl od mnoha revivalů, kteří dělají čest kapele, kterou hrají) do nebe volající urážka a prznění. A ve výtvarném umění? Nechoď raději ani do galerií, protože i zvrhlí výtvarní umělci čerpají z děl svých předchůdců, mnohdy je dokonce napodobují… Sodoma Gomora! Abych to shrnula, napadl jsi někoho zcela neoprávněně a Tvoje fanatická nenávist budí spíš úsměv, než cokoliv jiného. Mám Nightwish moc ráda, ale do Finska se kvůli nim stěhovat nebudu. Hlavně už ani není proč, protože teď už dělají muziku, která se mi nelíbí. Ráda proto půjdu na jejich revival (ten pražský se mi moc líbil), poslechnu si skvělou kytaru, nádherný operní hlas – opravdově, naživo. A je mi jedno, že to nejsou Nightwish, je to skvěle zahraná šlapající muzika. Jako byl dobře zahraný Hamlet. Je to prostě dílo někoho jiného v perfektním podání. Přeji Ti příjemný zbytek života strávený pouze posloucháním, čtením a kocháním se vlastními skvělými díly.

26. 07. 2007 10:45

to Mot a Kudrnáš - Vitana

...tudíž pojem "zabíjení muziky" lze taky chápat oboustranně.

26. 07. 2007 10:14

to Mot - Vitana

Minusů víc jak plusů, ale nemusí to tak být vždy. My většinou hrajeme s bandama prezentující vlastní věci a fungujeme tam čistě jako tahák na lidi. Takovej reklamní banner pro autorský kapely, kterej vy můžete přeskočit, ale spoustu lidí neodolá pokušení, buď už z důvodu, že maj Najtvišáky rádi, nebo čistě proto (jak už jsem napsal), jsou zvědaví, jak to zvládnem. Během toho (nebo spíš před náma) skouknou tu druhou kapelu a třeba si řeknou, že to je dobrý a třeba přijdou příště už jen na ně. Ale kdyby tam nebyl nějakej revival, tak by třeba ani nepřišli. V tomhle případě jsme asi fakt jenom prodejný děvky, ale vidím v tom jedno velké, sic latentní, plus pro ty, kteří si nás pozvou na koncert. Za další vidím obrovský plus v tom, že (já jsem ještě mladej, tak je to pro mě asi důležitý) dělám reklamu i sám na sebe. Už jsem se zapsal jako ten nadějnej a schopnej klávesák u NWR a díky tomu mi volají lidi, jestli bych s nima nehrál (takhle jsem se dostal k Desiderii a Rites of Undeath, se kterejma snad po prázdninách něco začnem dělat, ale to vše. viz níže). Takže i kdyby krachly všechny kapely, vždy budu mít s kým hrát a budu tam vítán. To je další, ale te´d už významný, plus. (Btw. díky, konečně trochu konstruktivní debata na temá Revivaly ano či ne?)

26. 07. 2007 10:12

- Kudrnáč

Vitana : pořád se snažíš omlouvat něco, pro co omluva není. OK, použil jsem ostřejší výrazy, můžu se za to sice omluvit, ale revivaly si bohužel jiné oslovení NEZASLOUŽÍ. Motovi tímto děkuji za doplnění, mluvíš mi ze srdce (a uspokojíš tím i Vitanu, zdržel ses nadávek:o)

26. 07. 2007 10:09

revivaly - mot

I když se vystavím podezření, zda nejsem tatáž osoba, podepisuji se pod každou větu a pod každé slovo, které Kudrnáč napsal. Co se týče Vitany, upřímnost jej jednoznačně ctí a je trochu nespravedlivé, že to za své přiznání schytá i za ostatní (i ty mnohem horší) revivaly. Ve zkratce vlastně přiznal, že učinkováním v revivalové hudbě odpadá nutnost společně zkoušet (každý se doma naučí svůj part), starosti s postupným prosazováním rovněž odpadají (pořadatel na známé jméno slyší a lidi bohužel taky), o finanční stránce věci nemluvě. Tento kolotoč, kdy je dnes v této republice už několikanásobek revivalů než ostatních kapel, opravdu připomíná stále se rozšiřující tornádo, které smete ty kapely, které se o něco snaží, ale díky této revivalové mánii si za chvíli ani neškrtnou. Už dnes tvoří revivalové kapely značný podíl na počtu učinkujících kapel na hudebních festivalech (na některých dokonce převažují). Pak však jakýkoliv zájem posluchače o hudbu absolutně postrádá smysl. Nejvíc mě fascinuje, jaké množství zkrachovalých muzikantů si po čtyřicítce uvědomilo, jak moc milují Kabáty a další podobné kapely. Jsem rád, že se tady Vitana neodvolává na svou neutuchající lásku ke svým idolům (jejichž revival by určitě dělal, i kdyby tu kapelu absolutně nikdo neznal) a nazývá věci pravými jmény, ale ani to bohužel není omluvou pro jeho konání, které pro rockovou hudbu přináší nesrovnatelně více mínusů než plusů.

26. 07. 2007 9:49

to Kudrnáč - Vitana

Hergot, že jsem hovado a děvka? Merde...vyřídím to autorským kapelám, kteří si zvou revivaly jako tahák na lidi, aby hostitelský autorský kapely vidělo pokud možno co nejvíc lidí, protože pro ty se má konec konců hrát, že. Btw mě napadá, že pokud takhle napadáš všechny reporty z okncertů s revivaly, tak máš asi práce nad hlavu, neb takových koncertů je...každopádně hodně štěstí v tvém dlouhotrvajícím boji proti revivalům a tvému nadávání, povykování a "hnojení" nad nimi. Při používánií poněkud ostrých slov se však řadíš ještě pod úroveň vidláků a členů toho tupého stáda, protože i ti dokážou člověku vyčinit v rámci vychování. Ty seš jen očividně zakomplexovanej vůl, kterej musí furt do něčeho rejt.

26. 07. 2007 9:48

- Kudrnáč

Vitana : Nic jsem nepřehlídl. Ani to, jak se jakýmkoliv způsobem snažíš "vylhat" z pozice prachobyčejného parazita, do které ses ale dostal vlastním přičiněním. Další projekty nejsou a nemohou být omluvou pro vaše konání, protože zajisté kladete největší důraz na NWR, anebo ještě lépe, možná byste ani nekladli, ale zájem lidí (a návazně na to pořadatelů) se točí spíš okolo revivalů - viz kolotoč, o kterém jsem níže psal. A také tento fakt i tvoje tvrzení "když se to lidem líbí a chodí na to, tak proč ne" už vůbec nemůžou být omluva pro vás ani pro ostatní revivalová hovada, protože jak jsem také už psal - poškozujete tím ostatní kapely (a tím pádem muziku obecně) , respektive hodně tím omezujete jejich možnosti. Odvolávat se na to, že děláš to, co lidi žádají, je hodně krátkozraké, protože nejen z této naší debaty vyplývá, že lidi (zvláště pak zde v ČR), jsou tupé a pohodlné stádo s naprostým nezájmem o skutečnou muziku(výčet prasečin, které kralují prodejním žebříčkům snad nemusím jmenovat a snad ani to, že jen pár kilometrů za hranicemi by po takových looserech neštěkl ani pes) a existence revivalů jejich zdeformované mozky jen udržuje při vědomí, že je vlastně všechno v pořádku. Tvůj komentář "líc tohoto je, že se naučim, v pohodě si zahraju, nic neřešim a i díky tomu to zabírá i míň času" bohužel prozrazuje, že ani ty nevybočuješ z řady tuzemského stáda, maličko tě možná odlišuje to, že nějakým způsobem ovládáš hudební nástroj, v podstatě máš ale myšlení stejné jako místní neandrtálci. Pokud bereš muziku jako něco, co zabírá čas ? . . . . .no comment. Diplomacii ode mě nečekej v žádném případě. Jste paraziti a děvky bez ohledu na to, zda jste jako děvky nalíčeni nebo ne. Ale byla to vaše volba, takže na mě naštvaní nebuďte - spíš sami na sebe . . .

26. 07. 2007 8:29

to Kudrnáč - Vitana

Tys přehlíd jednu věc, kterou jsem zmínil v obou příspěvcích. Jako my máme další projekty, kde hrajeme vlastní věci, tak předpokládám i u Bratislavskýho DTR aktivitu jednotlivejch členů v autorský muzice (i případě kdysi DTR Praha tomu tak bylo a byl jsem na koncertě, kdy hráli kus DTR a kus svoji tvorbu pod jménem Hell). Poprvé jsem reagoval na tvůj vpravdě drsný komentář, zavhující oboustrannost mince, protože ty vydíž jen rub, ale líc tohoto je, že se naučim, v pohodě si zahraju, nic neřešim a i díky tomu to zabírá i míň času. Ano, pragmatismus je na místě, ale když se to lidem líbí a chodí na to, tak proč ne. Vím o lidech, kteří revivaly zavrhují stejně jako ty a není vás málo, budiž. Snad ještě jednu věc. Slůvko "imitovat" se mi nelíbí (v žádným případě se nelíčím, neoblíkám a nevystupuju jako T.Holopainen), spíš "hrajeme věci, které už jiní složili" je lepší. Na nic si nehrajeme a možná by nám spíš slušel název "Ti, co hrajou věci Nightwish", aby to znělo víc diplomaticky. Ale jinak máš pravdu, jsme revival, hnůj, zabité existence a tádidádidá...

26. 07. 2007 1:02

- Kudrnáč

Vitana : v Netřebicích ani nikde jinde jsem na vás nebyl a zřejmě ani nikdy nebudu (před nějakým časem jsem se definitivně rozhodl, že revivaly nebudu podporovat žádným způsobem - tedy ani svou účastí). Neházím tedy hnůj na vaše provedení - to mě ani nezajímá, hážu hnůj na merito celé věci - revivaly. Nezlob se na mě, ale člověk, který imituje někoho jiného a navíc se na tom třeba ještě snaží vydělat(což třeba není zrovna váš případ, ale to jste mezi revivaly vyjímka) si ŽÁDNÝ respekt nezaslouží ani za tisíc let. Pokud to chceš omlouvat perfektním provedením a zpracováním, tak je to snad ještě horší případ, protože se už jen můžeš domýšlet, co by mohla kapela s herním potenciálem např. Dream Theater (ano existuje takový revival v Bratislvě, který je na poslech k nerozeznání od originálu) dokázat s vlastní tvorbou, ale namísto toho zabije svůj aktivní muzikantský život imitováním svých idolů. Vaše důvodu jsou mi jasné - pragmatismus - to ale bohužel v žádném případě není omluva. A pokud jsi spokojen s plácáním po ramenou od tzv. rádobyodborníků? OK, jak jsem řekl - je to vaše cesta, kterou jste si vybrali. Ale přístup stylem: " v pohodě nastudujeme každej doma a nemusíme nic řešit" má pramálo společného s muzikou, nezlobte se na mě.

25. 07. 2007 23:16

to Kudrnáč - Vitana

Teď mám už jen chuť říct to, co napsal Pavel, ale to je zbytečný. Jsi neoblomná bytost, slepě si jdoucí za svým. Budiž. Mám jen jednu otázku a pak jednu poslední připomínku, která se možná bude tvářit jak výmluva, ale nebude tom tak: Otázka: Byl jsi v Netřebicích, nebo tady jen házíš hnlj z principu? (Což je snad nejhorší věc, ať jsou tvoje postoje sebelepší) Připomínka: V době, kdy jsme začínali, jsem byl těžce a ortodoxně pro vlastní tvorbu, leč revivaly jsem respektoval a vždy jsem byl zvědavej, jak se s tim ti kluci poperou (říkám tomu "muzikantské hledisko" :-P). Když jsme začínali s NWákama, dělali jsme původně dvě vlastní věci, ale ty jsme opustili velmi brzy a pro málo času a málo zkoušek jsme se rozhodli (byl jsem přehlasován!), že budeme dělat jen NWR, který si v pohodě nastudujeme každej doma a nemusíme nic řešit na krátkých a drahých zkouškách, na kterých by se ve vlastních věcech za dvě hoďky zkušebního času mohlo taky udělat úplný hovno a ze zkušebny bychom v životě nevysmrádli. V tý době jsem měl ještě další kapely (autorský songy), který ale narážely na personální problémy, když jsme furt nemohli najít zpěváka. Tak jsem byl alespoň rád za živý hraní s NWR a ve skrytu duše stále doufám, že jednou ty vlastní věci dělat budem. Na závěr ještě musim říct, že RESPECT našich známých a renomovaných muzikantů (Ozon, Piscnot aj.)jsme po pár prvních vystoupeních získali, což je pro mě víc, než všechny poklady světa.

25. 07. 2007 21:49

- Kudrnáč

Vitana : můžeš to zlehčovat jak chceš, vymlouvat se na co chceš, ale prostě účinkování v jakékoliv (zvláštěpak) revivalové kapele je nesmysla zybtečnost. Pokud se začneš odvolávat na zájem lidí a pořadatelů, tak jen potvrdíš celou zvrácenost tohoto kolotoče, který (ať už vědomně nebo ne) poškozuje muziku jako celek. Takže tvoje řečičky o "správném přístupu k metalu" se u mě taky míjejí účinkem. Nejsem křupan omezený pouze na jeden styl - vybírám si kvalitu bez ohledu na žánr. Revival může být sehraný jak chce, může předčit originál (znam i takové případy a o to je to vlastně celé počínání dotyčné kapely smutnější a nesmyslnější) - před lidmi, kteří mají muziku opravdu rádi se ale taková "kapela" za nic neschová. Pokud je tohle cesta, kterou sis vybral, je to tvoje věc, dělej, co uznáš za vhodné, skutečného respektu se ale nikdy nedočkáš. A doufám, že budeš čím dál víc nucen čelit konforntacím s lidmi jako já - nic jiného si paraziti z revivalů ani nezaslouží. NO RESPECT !

25. 07. 2007 20:28

to Mot a Kudrnáč - Vitana (Nightwish revival Prah

Souhlasím s vámi, pánové, myslím, že vůbec revivalovat kapely (i ty už neexistující) je blbost. Ó, jak jsem litoval toho, že jsem byl málo přesvědčivý vůči spoluhráčům, kteří ignorovali plný šuplík nápadů, které teď můžu doma tak maximálně vystavovat ve vytrínce a mámit názory ze známých, kterým to proti jejich vůli posílám. Ani nevíte, jak moc mě to štve, že bubeník mě utloukl zcela "nesmyslným" argumentem, že prej se na tom sehrajem, zmáknem to rychle, za chvíli budem koncertovat a že nebudeme zbytečně smrdět ve zkušebně jako jiné kapely. Ostatní mě utěšovali, že vlastní tvorbou se budme zabývat až po dokončení playlistu a že na to bude času chleba potom. Můj příběh je o to smutnější v tom, že mě to začalo bavit poté, co jsem zjistil, že to, co děláme, lidi baví. Ó, už vidím ve vašich myslích poznámku o tom, jak jsem mohl klesnout tak hluboko, tak nízko, hanba mi, hanba nám všem v kapele, kteří jsou lační na hraní za každého počasí a kteří berou skoro každý kšeft, dovolí-li to celková časová vytíženost členů, kteří hrají i v dalších, NErevivalových kapelách. Jak jsme mohli tak strašně zkazit místní českou metalovou scénu tím, že jezdíme koncerty místo moravských NW revivalů, kteří nejdou pod 10 000,- na akci (mě osobně stačí párek, pivo a eventuelně cesťák). Stydím se za sebe a po vaši sadě neomylných výtek a názorů, vyjadřujících "ten správný postoj k metalu" (tm) jsem nucen ukončit moji kariéru klávesáka i v ostatních projektech, jako je Desideria (zaručeně vlastní tvorba), budu muset odříct účast v Rites of Undeath (vlastní tvorba, pošpiněná jedním coverem od Painů) a svoje klávesy vyhodím z okna, nebo daruji klávesistovi, který muziku opravdu bere vážně a hodlá hrát melodický brutal death grind (ale jedině z vlastní dílny). Howgh. SMRT REVIVALŮM!!!

25. 07. 2007 18:42

to mot - pavel

Jak myslíš, já ti tvůj názor neberu a ty zase nepřesvědčíš mně, trvám na tom, že to bylo super vystoupení dobrejch muzikantů - revival nerevival. Já na ně vyrazim i příště, ty ne, každej ať si vybere muziku, která mu vyhovuje a z který má příjemnej pocit.

23. 07. 2007 15:29

to Pavel - mot

Tvůj citát "když se sejdou lidi, který baví muzika a s radostí jí dělaj tak to není podle mě žádnej hřích hodnej odsuzování druhejch..." Není Ti trochu nápadné, že ti lidé, které tak strašně baví muzika, nesáhnou třeba i po nějaké méně známé kapele, ale když dělají revival, tak zpravidla Kabát, Nightwish nebo Judas Priest? Cítím za tím něco jiného než bezmeznou lásku k hudbě a ke svým idolům. Jednoznačně se připojuji ke Kudrnáčovi, možná bych volil i ostřejší slova.

23. 07. 2007 12:57

to Kudrnáč - pavel

Milej zlatej Kudrnáči, zvracej co hrdlo ráčí... A buď rád, že nejsi ani křupan ani vidlák…

20. 07. 2007 12:14

to Savapip - pavel

Díky za odpověď. Doufám, že se brzy potkáme na nějaký takhle povedený akcičce a pak to tady spolu zase proberem.

20. 07. 2007 12:09

- Kudrnáč

Revivaly existujících kapel jsou zhovadilost, kterou podporují (byť třeba i jen svojí účastí) pouze křupani bez vkusu a morálních zásad. ČR je bohužel plná revivalů i v.u. křupanů, takže těmto hudebním parazitům pšenka kvete. Namísto co by podpořili originální kapely, tak zajdou radši na kopie. "Muzikanti" z takových revivalů by se nad sebou měli taky zamyslet . Ale proč by to vlastně dělali, že? S autorským repertoárem by na ně přišla třeba jen třetina lidí a ohlas by byl předem nejistý - když uděláme revival, tak je to sázka na jistotu - HNUS - CHCE SE MI ZVRACET Z TAKOVÉHO PŘÍSTUPU. Ale aspoň se pozná, komu jde o muziku a komu jen o pozlátko! Snad to někdy pochopí i posluchači i když v případě vidláků v ČR o tom dost pochybuji.

20. 07. 2007 10:56

to lenin2001 - Savapip

Vladimíre Iljiči, speciálně pro tebe jsem už jeden sehnal. Možná místo koncertu si budeš povídat s ochrankou, ale neboj, v Pardubicích se mluví česky :-))

20. 07. 2007 6:20

gamma ray - lenin2001

Hele savíku, co ty si za novináře ??? Takhle nám tu mlžit a fámovat. Ty moc dobře víš, o čem píšu. Tak pozooor :-) Lístky už na ten Helloween a Gamma Ray máš ??? Prd. Tak se smekej. Nerad čekám :-)

19. 07. 2007 23:14

To pavel - Savapip

Pavle, díky! Každá reakce (byť negativní) má pro mě velkou cenu, má-li hlavu a patu, což v tomto případě nastalo. A protože v jedné věci jsi trefil hřebíček naprosto přesně, přidám malý dovětek. Davida jsem, řekněme z určitého alibismu, nezmínil schválně. Tohohle Pana kytaristu považuju za ohromný talent a za nejsilnější článek Nightwish revival Praha. Takže jen vědomí, že spojení „Rimortis + můj majestát :-)“ začíná u některých jedinců působit poněkud jednotvárně (tedy tak, že bych pochválil i plato jogurtu :-((((, kdyby na něm bylo logo Rimortis) nechtěl jsem právě Davidovo působení v NRP nějak zdůrazňovat, aby nevyvolalo nechtěné asociace. Mea culpa, mea maxima culpa… Co se zpěvačky Elizabeth týče, byl jsem mile překvapen. Přiznávám, že jsem podvědomě očekával průšvih a nic takového se nekonalo. Ale ač nehledám autentický hlas s Tarjou, přece jen mi chyběl jakýsi třetí rozměr. Pokud jsi pasáž o NRP pochopil jako odsouzení jejich vystoupení, mám se ještě hodně co učit, abych lépe vyjádřil svoje pocity. Mé závěrečné hodnocení bylo míněno jako kompliment kapele :-), že mě v neustálém shonu naladili na to, abych se zastavil a v klidu si poslechl Nightwish. Říkám, nebylo to špatné… :-) P.S. Auto patří kamarádovi, tudíž předpokládám, že má psací úchylka neměla na počínání neznámého rýpala pražádný vliv. I tak mě těší, že jsi to Ty nebyl a beru to jako velké (ale bezvýznamné) plus ve chvíli, kdy zase překonáš nechuť polemizovat :-). Měj se a ještě jednou dík!

19. 07. 2007 17:54

<< 1 2 3 4 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08605 sekund.