PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku IRON MAIDEN - The Book Of Souls


Tak jistě... - Kolík

...když se rozpoutá nepřátelství, tak se na odpůrce naplivá kde co. Nevím, jestli by Bruce souhlasil s Harrisem v tom, že koncerty schválně odfláknul. Co se týče A.S.A.P.: už jsem psal, že jde o AOR nikoliv metalovou desku. V tomto stylu nejde o špatné album, natož sračku. Od recenzenta, který dává nadprůměrná hodnocení skoro každému albu, jež se mu dostane do rukou, mě takové ostré vyjádření překvapuje. :-)

8. 12. 2015 9:03

- Pepsi Stone

Pochopitelně, že je Blaze o třídu níž než Dickinson i než Di´Anno, ovšem s tím zpěvem na turné Fear Of The Dark si nadělal hodně nepřátel a byla to jen jeho vina. Cituji z knihy Run To The Hills: "Zajímavé je, že nikdy neměl problém na velkých pódiích v Londýně nebo Paříži. Jak tam byli novináři, byla to úplně jiná pohádka ... Nikdo nečekal, že pojede na sto procent, ale přísahám, že byli večery, kdy ty písně odmumlal. (Steve Harris)". Co se týče Raising Hell, tak v době kdy to dávala ČT se to pro (vzhledem k věku) stalo kultovní záležitostí, dnes to na mě působí spíš úsměvně. A.S.A.P. dodnes považuju za sračku a co se týče sólového Dickinsona, tak za suverénně nejsilnější jeho desku považuju Balls To Picasso.

8. 12. 2015 8:18

Nedělal... - Kolík

...bych z toho tři éry, jako Pepsi. Fakta jsou prostá. Po Seventh Son chtěla část kapely "návrat ke kořenům" bez syntezátorů. S tím nesouhlasil Adrian Smith, odešel a věnoval se projektu A.S.A.P. (Mimochodem album Silver and Gold je celkem slušná AOR deska). Přišel Gers a IM natočili No Prayer. Není to vyloženě pecka, ale špatná deska to taky není. Že Bruce začal pomýšlet na sólovou kariéru, je jasné, stejně jako to, že na koncertech v té době nebyl v úplně nejlepší formě (neřekl bych, že je schválně flákal). V každém případě i jeho poslední počin před odchodem, album Fear, je dost slušné, stejně jako rozlučkové koncerty, zvláště pak stylizované video Raising Hell, které zaznamenává poslední koncert s Brucem z r. 1993.

8. 12. 2015 7:47

- adrian

Na Brucovi bylo v obdobi No Prayer a Fear az moc patrne, ze ho v te dobe metal prestal bavit. Zmenil vokalni projev a zejmena nazivo to dost flakal. To trvalo plus minus do obdobi Accident Of Birth, kde se vratil v plne sile, spojil se s Adrianem a natocil po letech opravdovou metalovou pecku. Podle me jeho jasna nejlepsi solovka. Co se Blaze tyce, je to velky sympatak a oddany metalovy hudebnik, ale proste ma svoje limity, ktere pro Maiden nebyly dostacujici. Nikdy jsem nepochopil Stevovo prohlaseni, ze ho vybral na zaklade velke hlasove podobnosti s Brucem. Ja tam tada neslysim absolutne zadnou podobnost. Ale jinak mu fandim i kdyt jeho solovky a projekty me nebavi. S vyjimkou vynikajici Sillicon Messiah.

7. 12. 2015 23:19

- Pepsi Stone

Pardon, stále mám Blazea zafixovaného jako Bailey, i když je Bayley... A jak tu kdysi kdosi podotknul, tak u toho likér téhož názvu nepopíjím :-D

7. 12. 2015 21:38

- Pepsi Stone

Takže pánové, vezměme ty zpěváky popořádku. Di´Anno pro rozjezd tatřka ideální, dozníval punk a začínal metal a Di´Anno měl k tomu hlas i image. Za mě výborná volba. Dickinsonovo první éra (1982-1988)... Jasný vrchol kapely, i když mě Dickinsonův hlas nikdy dvakrát neimponoval, uznávám, že tohle je top a prostě sem ten člověk patří a společně tu vytvořili totální metalovou klasiku. Dickinsonova éra II., po Tattooed Millionaire... to už je mnohem horší. Najednou mi přijde o 50% slabší, mnohem méně nadšení a celkově u Maiden méně nápadů. Vcelku slabé No Prayer a nijak zvlášť extra Fear Of The Dark. Éra další, Bailey... Kdyby The X-Factor nazpíval Dickinson z roku 1982, byla by to nejlepší deska Maiden. Kdyby jí nazpíval z roku 1992, byl by to průser a proto je lepší, že jí nazpíval celkem hlasově nesympatický Bailey. Snažil se a proto ta deska se dnes může první dickinsonovské éře dívat z trošku nižšího schodu do očí. Virtual XI už těch schodů musí zdolat víc. A poslední éra Bruce Dickinsona? Ech... Není to průser, to rozhodně ne. Ale není to už na metalový trůn. Sem tam lepší, sem tam horší. Přiměřeně stavu a věku...

7. 12. 2015 21:34

- Ja

Na X-Factor nesiahať! Výborná doska s jednou z najlepších peciek od IM vôbec, hymnou Sign of The Cross! Inač tak trochu nechápem averziu voči DOD. Tak bohaté a nápadité hymny ako titulka, No More Lies, Paschendale, Face In The Sand či Journeyman na posledných dvoch doskách rozhodne chýbajú. Plus ma DOD super orchestrálne pasáže a ten správne tvrdý a hutný zvuk, ktorý je dnes opäť iba minulosťou...

7. 12. 2015 18:28

- Bubák

Mně se obě desky s Blazem líbí, a škoda že nevyšla třetí deska, virus je famózní skladba. Brew New Wosld je super, ale potom je to zkrátka bída, každá solová deska Dickinsona nebo Blaze se mi líbí mnohem víc, než další desky Maidnů. A ani novou deskou si to u mě moc nepolátali. Sice lepší než poslední tři desky, ale BNW to nemá ani omylem. Killers je parádní deska.

7. 12. 2015 17:31

- adrian

The X - Factor je supr album a naopak si myslim, ze s Brucem za mikforonem by to byla neskutecna pecka! Staci se podivat na Rock In Rio jak s prehledem zvladal pecky jako Clansman nebo The Sign Of The Cross. Jinak s Blazem souhlas. V Maiden nemel nikdy zpivat. A Killers je proste oproti genialnimu debutu o tridu horsi.

7. 12. 2015 17:13

- orre

Věc názoru. Do The X Factor by podle mě Dickinson vůbec neseděl. Nevyznělo by to tak temně. Ten materiál byl vyloženě šitý na Bayleyho hlas! Bohužel jen tehdy! Virtual už tahal za uši až běda! Tady už to dál nešlo a muselo se něco stát. Stalo se, ale bohužel většina fanoušků čekala pravý heavy Maiden. A? Houby, tady máte prog rock, Steveho už ta klasika nebaví.:-) Bruce se proste přizpůsobil (musel přizpůsobit?).

7. 12. 2015 16:50

Já jsem... - Kolík

...prostě Bayleyho nestrávil, odtud můj odpor k oběma deskám s ním. Jeho výraz je prostě slabý, obě alba jsou roztahaná a nudná, až hanba. Podle mě k Maidenům Bayley vůbec nepatří. Paul DiAnno, třeba že se od Dickinsonova pojetí značně liší, k Maidenům patří, a na obou deskách s ním jsou nesmrtelné klasiky. Ne jedna nebo dvě, ale minimálně deset.

7. 12. 2015 16:07

- orre

Maiden mají 4 období! Dianno, Dickinson, Bayley a Dickinson II! Neporovnával bych v žádném případě Dickinson a Dickinson II. Jinak souhlasím, The X Factor je pro mě stejná klasika jako řekněme Somewhere či Fear! Poslední desky jsou spíše prog rock, tam toho heavy metalu už moc není. Za mě nemají vyloženě slabou desku.

7. 12. 2015 15:50

- wuxia

Nechápu tu všeobecnou nechuť k The Final Frontier. Podle mě vynikající věc.

7. 12. 2015 15:30

- Pepsi Stone

The X Factor považuju za naprosto skvělou desku, která se vyrovná slabším kouskům ze zlaté éry. Virtual XI je slabší, pravda a s Dance Of Death a Final Frontier samozřejmě souhlasím.

7. 12. 2015 14:20

Killers... - Kolík

...není vyloženě slabá deska v žádném případě. Má energii a vynikající skladby jako Wrathchild nebo Prodigal Son. Patří do té horší poloviny diskografie Maiden, ale její úplné dno představuje The X Factor, Virtual XI, Dance of Death a The Final Frontier.

7. 12. 2015 14:03

- Pepsi Stone

Killers má mladickou energii, která novým deskám prostě chybí. Samozřejmě v porovnání s totální klasikou z let 1982 až 1988 neobstojí, ale to ani ta nová alba.

7. 12. 2015 12:25

- adrian

Myslim, ze jakakoliv deska po navratu Bruce predci slabe kusy jako Killers, No Prayer nebo Virtual XI.

7. 12. 2015 9:13

- Pepsi Stone

Myslím si, že řada fanoušků Maiden bude tvrdit, že tahle čtvrtá etapa je nejslabší, ovšem když se na to podíváme po jednotlivých deskách, tak je nutno uznat, že třeba Brave New World je silnější než třeba No Prayer, Fear Of The Dark nebo Killers. Možná i AMOLAD tyhle alba předčí. Jsou tu ale desky jako Dance Of Death nebo The Final Frontier, které lze v maidenovské diskografii považovat za slabé.

7. 12. 2015 9:00

TBOS - rumcajs

Pro mě prostě (zatím) poslední etapa Maidenů není. Docela jsem kvitoval ještě Brave New World, ale dost mě tam srala šablona brnkání, pomalý rozjezd, hymnický refrén u velké části skladeb, které se tímto staly zaměnitelné. Toto pak bylo zhusta opakována na dalších albech. The Book of Souls je v tomto možná střídmější, ale prostě nabízí hudbu, kterou asi (od Mejdnů) prostě nechci poslouchat. Ano, některé skladby jsou hodně dobré, některé ale průměrné a jako celek je album prostě jenom dlouhé. A tak nostalgicky vzpomínám na éru s Blazem, jako na poslední, která mě opravdu bavila.

6. 12. 2015 22:51

Up the Irons!! - Deny

Zvlášť Empire of the Clouds a titulní kousek jsou absolutní špička srovnatelná se starými klasikami. 9/10

6. 12. 2015 17:29

<< 1 2 3 4 5 6 7 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08222 sekund.