PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku IRON MAIDEN - The Book Of Souls


- Pepsi Stone

AC/DC a Motörhead si na tom, jak jednou krásně řekl Angus Young, že vydávají každý rok stejnou desku ale s jiným obalem, postavili kariéru. Accept takoví nikdy nebyli, o čemž svědčí experimentálnější kousky jako Eat The Heat nebo Death Row. Jenže po jejich návratu udělali velmi dobrou Blood Of The Nations, kde si vytýčili směr, ovšem už se z toho místa nehnuli a další desky jsou takřka jako jednovaječná dvojčata, akorát s horším obsahem než Blood... A k Freedom Call, Powerwolf a Sabaton se radši vyjadřovat nebudu. Nebylo by to hezké.

7. 09. 2015 13:11

- adrian

František Šafr: Ano a to je prave dukaz, ze zrovna Iron Maiden se vyvijeji a uz nedelaji kratke hitove hymny, protoze tech maji beztak desitky. Coz se o Accept neda rict. Ti smrdlaji neustale to same a fakt nikde zadne pokropeni zivou vodou nevidim. V tomhle jednoznacne souhlasim s Pepsi Stonem.

7. 09. 2015 12:59

Accept - František Šafr

Já beru Accept jako hudebníky, kteří byli pokropeni živou vodou. Každá kapela se po x letech začne více či méně okrádat, ale Accept to na posledním albu dělají skvěle! Co potom bandy jako Freedom Call, Powerwolf nebo Sabaton? Ti se opakují tak okatě, až se to člověku zajídá. Iron Maiden potvrdili svůj status kralů heavy metalu, ale nové album není nic, o čem bych psal domů. Aby se nové album pořádně prožilo, tak to chce pořádné repráky, mít cca. 2 hodiny absolutního klidu a myslet jen na hudbu a nic dalšího. V opačném případě bude z nové desky IM spíše jen průměrná záležitost s mnoha nudnými a dlouhými pasážemi. Škoda, že nemají více skladeb do 5-6 minut. Vždyť na Brave New World to fungovalo perfektně.

7. 09. 2015 10:56

to Pepsi - Anonim

Téměř každá kapela po 40 letech na scéně se nikam neposunuje. Starýho psa novým kouskům nenaučíš a není to jen případ Accecpt, AC/DC nebo Motorhead, ale i hromady dalších letitých skupin. Rozhodně bych to nenazýval sebevykrádáním. Nicméně těší mě, že jsi se svým názorem v menšině.

7. 09. 2015 10:33

- Pepsi Stone

A taky tohle je důvod, proč preferuju radši Death Row (kterou ty rád nemáš) před Blind Rage.

7. 09. 2015 9:20

- Pepsi Stone

Nejde o to, že by Accept sebrali riff z Restless And Wild a dali ho na Stalingrad. Jde o to, že nemají absolutně žádný posun nikam a jejich desky jsou čím dál nudnější. Stalingrad a i Blind Rage. Tohle jsem napsal v recenzi na Stalingrad: Sázka na jistotu bez momentu jakéhokoliv vzrušení a překvapení. Je to jako když třicet let spíte se stejnou ženskou. Přesně víte, co bude za pár vteřin, ale zrovna odvázaní z toho nejste, protože okolo běhá plno jiných, jejichž půvab je mnohem větší a vzrušení nepopsatelnější. A za tím si stojím. V tom, co snapsal o kapelách, které jsou tuzemské čágobeloagrometalové, s tebou bez výhrad souhlasím.

7. 09. 2015 9:08

Vykrádání Accept... - Kolík

...je nesmysl. Stalingrad je "pouze a jen" slabší kousek z poslední trojice alb a zařazení "ruské hymny" nevkusný a kýčovitý počin. To, že někdo použije osvědčený model, není vykrádání, je-li daná kompozice originální. Metallica taky zahajuje Ride a Master akustickou kytarou, model je stejný, kompozice ale originální a nekýčovitá. Jiná věc jsou citace, nebo přímo kopie riffů, melodií a aranží, ať už vlastních nebo cizích. V tom svého času vynikali Gamma Ray, i když i u nich lze diskutovat o tom, zda a kde překročili či nepřekročili únosnou míru. Kdo ovšem v tomto plagiátorství vyniká nad všechny, jsou tuzemské čágobeloagrometalové a taky poprockové kapely. Ty to mají přímo jako programový bod (Elán, Olympic, Křížek atd.).

7. 09. 2015 6:53

- Demonick

Toľko slov a ešte stale som sa nedozvedel, kde sa to ACCEPT vlastne sebavykrádajú :) A hodnotiť dosky IM len kvôli "novým prvkom" mi príde značne mimo, ale budiš...

6. 09. 2015 21:47

- Pepsi Stone

Když mluvím o posledních deskách, tak to samozřejmě v případě Di´Anna znamená Architects Of Chaoz... Co se týče vykrádání sebe samých, tak Accept jsou v tom přeborníci. Judas sice udělali Redeemer, kde můžeme o určitém vykrádání Screaming nebo Defenders mluvit, ale ne o vykrádání celé diskografie. Maiden teď mají The Book Of Souls, kde je taky přece jen pár jiných prvků a proto tu desku hodnotím výš než The Final Frontier. U Accept ten pocit nemám. Že ve Stalingrad zní ruská hymna místo Elišky v Metal Heart je přece úplně ten samý princip. Můj sunjektivní názor na dnešní Accept je takový, že se prostě chtějí zalíbit stádu evropských festivalů, kde to duní jejich klony. A to píšu jako člověk, který řadí Restless And Wild, Balls To The Wall a Metal Heart mezi zlatou metalovou klasiku.

6. 09. 2015 21:04

To Pepsi - Anonim

A můžeš napsat, ve kterých skladbách se Accepti údajně vykrádají? To by mě fakt zajímalo. Ono se úplně o každé kapele dá napsat, že se vykrádá, ale jen v málo případech je to pravda. A Accept rozhodně ten případ nejsou.

6. 09. 2015 18:00

- Anonim

To je zase diskuze. Přít se o to, jestli větší odrhovačky dělají Maidni nebo Judasové podle mě zavání rouháním. Obě kapely jsou naprosté legendy a desky, které tady pomlouváte patří k nejlepším albům rockové historie. Také musím vyjádřit podporu skvělému albu Dance Of Death a kapele Accecpt. Poslední tři alba Acceptů nejsou o nic horší než jejich zlatá éra v osmdesátkách. Vydávat po 40ti letech na scéně stejně dobrou muziku jako za mlada, to se zas tolika kapelám nepoštěstilo. Novinku Maidnů jsem ještě neslyšel, ale po přečtení recenze a komentů, čekám něco ve stylu A Matter Of Life And Death.

6. 09. 2015 17:52

To Pepsi - Kolík

Můžeš napsat, které desky Di´Anna máš konkrétně na mysli?

6. 09. 2015 15:01

- Pepsi Stone

Já naopak myslím, že od Accept byla Blood Of The Nations skutečně dobrá deska, ale pak zhusta došly nápady a kapela se začala až nestydatě vykrádat. To třeba Maiden tak okatě nedělají. Poslední Judas považuju za silnou nahrávku, nejlepší od Painkiller. Saxon si také stále drží svou úroveň, ale kupodivu to všem těmhle posledním deskám natřelo to vyfetlo Di´Anno.

6. 09. 2015 14:33

Iron Maiden < Accept - Demonick

Taktiež pridám svojou troškou do mlyna. Čo sa týka ACCEPT, momentálne podľa mňa nemajú vo svojom žánri konkurenciu! Ich posledné tri dosky sú neuveriteľné! Tie riffy, gitarové sóla a vyhrávky, spev, tvrdosť a celkový groove. Tie skladby majú šmrnc a ťah na bránku (podobne sú na tom i spomínaní SAXON), čo sa o IM absolútne nedá povedať. Všimol som si, že IM posledné roky vôbec nevedia napísať krátku a hitovú vec typu The Wickerman či Rainmaker! Ich sila je skôr v dlhých epických hymnách, ale tie sú žiaľ na THE BOOK OF SOULS strašne rozťahané a nápady už taktiež niesu čo bývali predtým. Suma sumárum ma teda THE BOOK OF SOULS pomerne dosť nudí, čo je škoda, ale albumu ešte dám šancu. Čo sa teda týka nahrávok IM po roku 2000, u mňa je to nejak takto: BNW>AMOLAD>DOD>TBOS>TFF

6. 09. 2015 13:32

Kdo je ale nejlepší... - Kolík

...z NWOBHM v současnosti? Jednoznačně Saxon! Od The Inner Sanctum jedna parádní deska za druhou. Jsem zvědav na nové album, zda se podaří udržet vysokou laťku. Přiznejme si, že na Saxon v tomto století nemají ani IM a JP.

6. 09. 2015 11:21

Šafřík má pravdu... - Kolík

...srovnáme-li poslední tři alba Maiden a Accept. Accept je v tomto století přece jen o fous lepší, skladby nejsou přehnaně komplikované, mají šťávu, dobré riffy i melodii. To nic nemění na tom, že IM poslední deskou překvapili, je opravdu lepší, než se dalo čekat. JP naopak zklamali na celé čáře.

6. 09. 2015 11:17

- adrian

Tak to si necham rad vysvetlit. V cem jsou Accept, hrajici stale stejny nekomplikovany germansky hevik, kvalitativne lepsi nez soucasni Maiden? Nic proti nim, jen by me to zajimalo, protoze to slysim fakt prvne :-)

6. 09. 2015 11:00

Srovnání: - František Šafr

"Run To The Hills" vs. "United"? Co takhle srovnávat spíše s "Living After Midnight"? Mně osobně vždy byli bližší jidášové, ale podle mého názoru není na místě srovnávat tyto dvě kapely, protože každá si hraje to své a vůbec v jejich tvorbě necítím podobné elementy.

6. 09. 2015 9:41

Iron Maiden - František Šafr

Iron Maiden se vytasili s dobrou deskou, která však pro mě nenabízí žádný moment, ze kterého bych si sedl na zadek (ostatně jako poslední deska Judas Priest). Přesto je to kvalitní porce hudby, která se příjemně poslouchá. Když to srovnám s takovou Metallicou, která už více než 20 let nevydala žádnou kvalitní nahrávku, tak je Iron Maiden skutečnou ikonou heavy metalu. Přesto si myslím, že třeba Accept je s kvalitami své současné tvorby dál.

6. 09. 2015 9:38

trochu nevhodné srovnání - The Keeper XIV.

TNOTB s BS. To spíš TNOTB se Screaming for Vengeance.

5. 09. 2015 21:54

<< 1 2 3 4 5 6 7 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08005 sekund.