PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku IRON MAIDEN - The Book Of Souls


- GNT

Každý mí rád něco jiného, já vím, proč se mi líbí R. ruleta, prostě nejvíce vyhovuje mému hudebnímá vkusu (já vím, je pokleslý a nízký, ale je můj), chápu také, proč se jiným (a bude jich většina) toto album nelíbí. Je to totéž, jako když jsme neshodli při hodnocení British Steel od Judasů, podle mě nejhorší počin kapely, pro jiné nedotknutelný skvost. Napsali jsme si důvody, proč máme ten či onen pohled na tuto desku, a tím by to mělo končit. Neshodneme se, ale nemusíme nutně na sebe nevražit. Já si koneckonců přečtu rád každý názor a někdy mě to donutí, abych se nad některým i zamyslel, v ojedinělých případech jsem i přehodnotil své postoje.

9. 09. 2015 6:50

- Pepsi Stone

Russian Roulette nejlepší deska Accept? Tak teda silně pochybuju...

8. 09. 2015 20:32

Ruleta??? - Fenris 13

Já pochybuji! A to i kdybych měl jít Koulema do Zdi :-)

8. 09. 2015 20:24

Ruleta? - Kolík

Jednoznačně nejlepší Accept! Někdo o tom pochybuje? :-)

8. 09. 2015 16:00

To GNT - Petr

K tomu že nej Accept je Russian Roulette se s dovolením také přidám.

8. 09. 2015 14:43

Russian Roulette... - To GNT

...je rozhodně nejlepší album Accept. V tom se shodneme, byť nás asi bude málo.

8. 09. 2015 13:44

- GNT

Adrian: Iron Maiden byla tak do r. 1995 má nejoblíbenější kapela, po X Factoru jsem ji však lehce zatratil, vlastně I. M. byli po r. 1990 jediní, koho jsem z metalu poslouchal a to až do cca r. 2005/6, pak jsem pozvolna najel na powerspeed, abych po 10 letech zjistil, že vlastně žádný speed neexistuje, že jsem 10 let života zasvětil klamu a iluzi. A tak tu stojím na prahu stáří a přemýšlím, co dál se svým hudebním životem, mám si propíchnout ušní bubínky a vrhnout se na skládání oper (nevím, jestli to tak funguje, ale Béďa Smetana je velký vzor, akorát ten syfilis si asi odpustím).

8. 09. 2015 11:46

- adrian

Tak o tobe se vi, ze mas nejradsi power speed metal, takze me vubec prekvapuje, ze jsi nekdy mel rad Maiden :-)

8. 09. 2015 11:01

- GNT

Od Judas Priest mám dnes nejraději album Turbo a od Acceptů Russian Roullete, v čemž budu asi výjimkou. Proč je mám rád: melodičnost, majestátnost, pompa, žádné řvavé refrény, žádné hlasové pitvoření, žádná rocková civilnost a špína.

8. 09. 2015 10:42

- GNT

Nové album I. M. jsem ještě neslyšel, jen Speed of Light, a z této skladby jsem nadšením nikterak neskákal. Obecně mi ale záliba kapely v čím dál delších a pomalejších skladbách leze na nervy. Nazývat toto progresem ... prosím, když to tak někdo cítí. Osobně preferuji alba Seventh Son ... a Somewhere in Time, tedy řekněme jakési jejich powermetalové období, tam někde se podle mě vývoj skupiny zastavit. Ovšem počínaje dalším albem se začaly objevovat skladby "rockově špinavé" (tam bych řadil i Speed of Light), v nichž se Dickinson tlačí do jakéhosi drsnějšího, méně melodického až recitativního či řvavého výrazu, a od alba Faktor X dominují epické většinou pomalejší skladby s pozvolným až několikaminutovým rozjezdem, obě tyto polohy charakterizují celou další tvorbu I. M. To, co jsem na I. M. měl rád, totiž svižné úderné kratší písně, to je dávno pryč, i rychlejší songy jsou často "znehodnoceny" pomalým refrénem (The Wicker Man, Fear of the Dark aj.). Nerad to říkám, respektive píšu, ale čím dál více si uvědomuji, že Mejdni, které jsem měl v mládí rád, končí pro mě Sedmým synem, pak už to byla (a je) jiná kapela.

8. 09. 2015 10:36

- Kain

samozřejmě je věcí názoru, která kapela se ti pozdává víc, o tom žádná. Ale osobně jsem rád, že Maiden hudebně "stárnou" s grácií a důstojností, zatímco Judas ze sebe dělají šašky výroky o "definitivně posledním turné" a K. K. Downing o současném živém projevu kapely prohlásí, že je s ním (kulantně řečeno) nespokojený. I to je poměrně vypovídající.

7. 09. 2015 22:40

nazivo - rpuhv

To Pepsi: taky jsem v posledni dobe videl nazivo Maiden , Accept i Judas nedavno v Ostrave. A Judas byli z teto trojice jednoznacne nejhorsi,hlavne diky vykonu Halforda-na podiu sotva stal,hlasove katastrofa,u dost songu bylo videt ze to uz ani nezpiva,a zpev mu umele dela zvukar-hlavne v Painkiller...

7. 09. 2015 22:35

- adrian

Aha, tak to dekujeme za osvetu a otevreni oci. Nechapu, jak jsme mohli zit tak dlouho v omylu :-)

7. 09. 2015 22:20

- Pepsi Stone

Ale pánové... V souboji Judas a Maiden, byli vždycky mnohem progresivnější a pokrokovější Judas. Když použiju ten nejtěžší kalibr a to rok 1990, tedy naprosto geniální Painkiller a průměrnou No Praying. Předtím byla jejich skoro srovnatelně kvalitní, sem tam s nějakými výkyvy. Dnes jsou si tyhle kapely opět rovny. V progresivitě (samozřejmě v mezích chlápků v letech 55 až 70) teď ukázali víc Maiden, nicméně po velké třesku (rozuměj odchodu Dickinsona a Halforda) se jazýček vah kloní spíš na stranu Judas. K progresivitě Accept po reunionu jsem se už vyjádřil, tam je to bezpředmětná diskuze. Btw. naživo jsem viděl jak Maiden, tak Judas, tak i Accept a vítězem byli Judas.

7. 09. 2015 21:01

- adrian

Kain: Ja JP nazivo videl, bohuzel :-) Dva dny me piskalo v usich z Halfordovo skrehotani. Jinak staticke, profesorsky zahrane vystoupeni. Dalsi velky rozdil mezi JP a IM.

7. 09. 2015 20:40

- Kain

mně zajímalo, jak to bude znít. A fakt doporučuji, takto si člověk naplno uvědomí, jak obrovský je rozdíl mezi aktuální studiovou tvorbou obou kapel. Naživo jsem s JP ještě neměl tu čest a popravdě mě to ani moc neláká. Sice zvažuji prosincové Brno, ale tak nějak tuším, že peníze raději utratím za výlet na zahraniční koncert Mejdnů v létě 2016.

7. 09. 2015 20:25

- adrian

Kain: Tvuj zaludek bych chtel mit, poustet si po novych Maidenech posledni Judas :-) Kloboucek dolu, tomu rikam posilovani vule! :-)

7. 09. 2015 19:14

- Kain

Maiden utekli ze "škatulkovitosti" na třetí desce, od té doby se rozvíjejí a aktuální deska je jen logickým vyústěním toho, jak dnes tihle pánové vnímají a cítí muziku. Ano, některé songy by se daly trochu zkrátit, ale pořád to je gejzír nápadů a vyhrávek tak, jak to umí jen Maiden. V rámci hevíku to je suverénně nejprogresivnější kapela. Schválně jsem si dnes pro srovnání pustil poslední Judas a... jak by řekl klasik: "to je jiná liga, úplně jiné hřiště, to je dokonce úplně jiný sport" :-) Accept vnímám úplně stejně jako adrian, v pohodě muzika, naživo mě baví, ale jejich nové album se mně pokaždé oposlouchá za pár dnů, protože je to furt to samé dokola, kór po comebacku. A takový Udo je mi daleko sympatičtější.

7. 09. 2015 19:01

- Pepsi Stone

Accept a Maiden mají společné prakticky jediné a to, že jsou to výtečné heavymetalové kapely, bez kterých by historie tohoto stylu byla mnohem chudší. V současnosti mají větší potenciál Maiden tím, že od té škatulkovitosti utekli pomocí epických skladeb. Nemění to ale ani nic na faktu, že svá stěžejní díla obě kapely vydali v osmdesátých letech.

7. 09. 2015 13:25

- adrian

Jinak celkove se podle me nedaji Accept s Maiden srovnavat, protoze nemecky heavy metal je jiny nez NWOBHM. Stejne jako nemecky thrash je jiny nez americky. Je to jenom otazka vkusu. Kdo ma radsi uderne jednoduche slapave metalove hymny, bude mit radsi Accept. Kdo je na rozmachlejsi kompozice plne melodickych zmen, poslechne si Maiden. S Accept to mam stejne jako se Sabaton. Nevadi mi, dokud je nekdo nezacne srovnavat s Maiden. To proste odmitam ACCEPTovat :-)

7. 09. 2015 13:13

<< 1 2 3 4 5 6 7 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.087 sekund.