RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Alex, Viktor (SYMBIOSIS) - Je to akoby v tých skladbách bola všitá akási vlastnosť či kvalita, ktorá nejakej štýlovej vyhranenosti nedá šancu

Z pohledu hudebních ingrediencí si lepší jméno pro kapelu tahle slovenská parta jen těžko mohla vybrat. Bratislavští Symbiosis mají na svém kontě (kromě postupu v naší Metalparádě) debutové EP “Purple” a aktuálně pracují na jeho full následovníkovi. Nejen o něm jsme vedli debatu s kytaristou Alexem, kterému lehce vypomohl i jeho parťák Viktor.

Při získávání informací o Symbiosis jsem zjistil, že můj detektivní talent má zřejmé trhliny a že se mi toho o vás moc vyčuchat nepodařilo. Takže tě na úvod poprosím, abys Symbiosis blíž představil, kdo kapelu tvoří? Který okamžik z vaší historie považuješ za nejdůležitější, čím se Symbiosis mohou do současné doby nejvíc pochválit?
Symbiosis tvorí 5 členov, menovite Alex (gitara), Buco (bicie), Shorty (spev), Stano (basa, programming) a Viktor (gitara). V tejto zostave hráme od konca roku 2012, kedy sa ku kapele ako posledný pripojil Shorty. Najväčší míľnik našej krátkej kariéry je jednoznačne vystúpenie na festivale Bažant Pohoda v roku 2013, ktorý je pre nás veľmi vzácny už len pre to, že sa ani zďaleka nejedná o metalové podujatie. Tento festival sa mimochodom umiestnil aj na zozname top 50 najlepších svetových festivalov podľa televíznej stanice CNN. Za zmienku stojí aj vystúpenie naživo v relácií Headbanger_FM v Rádiu FM.

Když jste kapelu zakládali, jaké jste s ní měl ambice a plány, jak daleko jste se na téhle cestě dostali a co je v současné době pro tebe tím největším hnacím motorem?
Kapela začala ako side project, čiže ambície boli minimálne a plány nepresahovali hranice rodného mesta o viac ako pol kilometra :). Dnes sme už podstatne ďalej, myslím že už len to, že sa z nášho dietka stala fungujúca kapela predčilo naše očakávania. Najväčším hnacím motorom v súčasnosti je pre nás určite koncert Karnivool 19.6 v Bratislave, na ktorom predskakujeme a plánujeme predstaviť nový materiál.

Symbiosis se hlásí k progresivnímu metalu, co je pro tebe na tomto stylu nejpřitažlivější, které kapely jsou vašemu hudebnímu cítění blízké a čím se dle tebe vaše hudba nejvíc odlišuje od stylově blízké konkurence?
Viktor: Neviem či je tá škatuľka v našom prípade úplne správna, ale je to asi najbližšia definícia toho, čo hrajeme. Baví ma hlavne určitá sloboda, ktorú tento subžáner v rámci metalovej hudby poskytuje, inšpirácia diametrálne odlišnými žánrami a väčšia voľnosť výrazových prvkov. Tých kapiel, ktorými sme ovplyvnení, je neuveriteľné množstvo, za všetky spomeniem obligátne Periphery a Animals as Leaders. A čím sa najviac odlišujeme? Jednoznačne špecifickým Shortyho spevom.

Alex: Môj kamarát - hudobník na Symbiosis použil nálepku heavy fusion, a to mi sedí najviac. Pretože presne o tom to je - o spájaní, symbióze. Na Purple EP sme dostali pozitívny feedback od ľudí, ktorí inak tvrdú hudbu vôbec neriešia, a taktiež od 100% true metlákov, ktorí inak elektroniku, alebo čokolvek podobné, priveľmi neocenia. Je to akoby v tých skladbách bola všitá akási vlastnosť či kvalita, ktorá nejakej štýlovej vyhranenosti nedá šancu. A to je, myslím, fajn.

V loňském roce jste představili svoje EP „ Purple“, můžeš tuhle nahrávku představit blíže? Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni?
Nahrávka vznikla a bola pôvodne vydaná ako inštrumentálny počin, neskôr sme dohrali spevy v štúdiu Lavasound u Mareka Rakovického, túto verziu následne mastroval Milan Malík vrámci svojho M2 štúdia. EP Purple je naša prvotina, ktorá vznikala prevažne vlastnými silami, veľa sme sa na nej naučili a dnes by sme, ako to už býva, urobili veľa vecí ináč. Okrem intra sa na ňom nachádza 5 songov a je voľne dostupné na našej Bandcamp stránke.

Na vašich stránkách se již objevují zmínky o chystaném albu, máte už představu, co se na desce objeví a kdy vyjde?
Sme stále v štádiu tvorenia, v súčasnosti máme hotovú väčšinu minutáže a dopisujeme zbytok materiálu. Nahrávku by sme radi dali von do konca roka, jej vydaniu bude ešte predchádzať vydanie singlu, ktorého nahrávanie momentálne finalizujeme. K nemu by sme chceli tiež pripojiť videoklip.

Škarohlídi tvrdí, že doba klasických CD již pominula. Dáváš přednost digitální nebo „hmatatelné“ formě muziky, v jakém formátu se budete vydávat s chystanou desku?
Digitál je v prvom rade ohromne pohodlný a nápomocný v šírení hudby, hlavne pre malé kapely ako sme my. Na druhej strane, ľudia na koncertoch cd-čka očakávajú, odnesieš si tak okrem zážitku aj niečo hmatateľné. Taktiež pri osobných stretnutiach s promotérmi je fajn im dať niečo reprezentatívne do ruky.

Jak jste na tom s živým koncertováním, jaká je situace v Bratislavě z hlediska návštěvnosti, zajímají se posluchači na Slovensku o metalové, potažmo progresivně melodické kapely? Kde je možné vás v dohledné době vidět a nechystáte se někdy objevit v České republice?
V Bratislave ľudia chodia na koncerty radi, návštevnosť ale ovplyvňuje deň v týždni a bohužiaľ aj výška vstupného. Na druhej strane, ak sa koná naozaj dobrý koncert, ktorý je aj dostatočne spromovaný, tak je možné vidieť vypredaný klub aj v pondelok. Osobne mám pocit, že záujem o progresívnu hudbu je trošku nižší, povedzme v porovnaní so stráviteľnejšími žánrami, ale ten pomer bude asi na celom svete rovnaký. Ako som už spomínal, najbližší koncert máme 19.6 v bratislavskom Randal klube pred austrálskou kapelou Karnivool. V Čechách by sme si zahrali veľmi radi, mali sme už aj zopár príležitostí, ale ani raz to bohužiaľ nevyšlo z osobných dôvodov. Dúfam, že túto kliatbu konečne prekonáme :)

Vedete si nějakou statistiku ohledně koncertů, kolik jich máte za sebou a který považuješ za nejvydařenější?
Nijakú hĺbkovú štatistiku si nevedieme, odhadom sme odohrali okolo 20 koncertov. Ťažko povedať, ktorý bol najvydarenejší, hranie naživo v rádiu bolo také výnimočné, myslím, že nám to celkom vyšlo a bolo to aj veľmi slušné promo.

Jak se chystáš na letní sezónu, máš vyhlídnuté akce, na které se chceš podívat ať už jako muzikant nebo jako posluchač, jsi příznivcem festivalů nebo máš radš klubové koncerty?
9 z 10 muzikantov uprednostní klub, hlavne kvôli intimite, v porovnaní s festivalom si k ľuďom bližšie. Festival sme odohrali zatiaľ iba jeden a musím uznať, že je to tak. Ako poslucháč si ale viac cením festival, počas roka ich predsa len navštívim menej, pričom do klubov chodím na koncerty tak 2-3x za mesiac. V Bratislave sa teším na Letlive, Emmure, the.switch, Monuments, Protest the Hero, vo Viedni na Born of Osiris, Nine Inch Nails. Z fesťákov sa teším na Brutal Assault a pohrávam sa s myšlienkou kuknúť aj Nova Rock.

Jaké jsou vaše nejbližší plány do budoucna?
Väčšinu som už načrtol pri predchádzajúcich odpovediach, takže to zhrniem ešte chronologicky: singel + videoklip z pripravovaného releasu > support Karnivool v Bratislave > vydanie nahrávky na jeseň / zimu 2014.

A teď už jen závěrečný prostor pro to, co bys rád řekl, aniž bych se Tě na to zeptal :-)
V mene celej kapely ďakujem za priestor, ak nás chcete podporiť, alebo si zadarmo stiahnuť EP Purple, navštívte naše stránky:
FB Symbiosis
Bandzone Symbiosis
download link “Purple”

Savapip             


FB Symbiosis
Bandzone Symbiosis
download link “Purple”


Foto: archiv kapely


Vydáno: 11.05.2014
Přečteno: 3287x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.1368 sekund.