CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : situace mezi ex. cleny Citronu (...

ACCEPT - Humanoid
Posledný kvalitný počin tejto kapely bol Blind...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Já si jen dovolím vyjádřit se k Palu Drapákovi....

ACCEPT - Humanoid
Kdykoliv o sobě dá tato německá legenda vědět, je...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...

ACCEPT - Humanoid
A cenu za najvtipnejšiu recenziu získava:

PEARL JAM - Dark Matter
Savarip: bavil som sa s tebou tupče? :-)












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku AMARANTHE - The Nexus


- Crust

Hellhammer: tož díky, tobě přeji totéž ;) jinak souhlas, Animatronic je hodně povedené album, takový milník v tomhle žánru.

23. 12. 2013 19:31

- Hellhammer

No ti Raubtier jsou OK,znám je,přijde mi to trochu víc industrální než Pain,ale žánr je to určitě blízký....Místy je to fakt dobré,ovšem místy mi to místy připomíná trochu nechtěnou parodii na Rammstein a to nemám rád(parodie,Rammstein můžu :D..)... Jako další žánrový tip bych za sebe rozhodně doporučil The Kovenant,první Cd jsou sice hodně do blacku,ale poslední dvě (Animatronic a SETI),jsou čistý elektro/industriál metal.A fakt stojí za to,celá jejich diskografie.:) Další elektro,rozhodně ještě Samael,ale zase jen něco je elektro(nepřekonatelné album Passage),něco je víc black(Above)...

23. 12. 2013 16:22

- Ray

Reakce na něco lepšího v žánru než současní Pain: zkuste Raubtier, pokud vám nevadí švédština ;)

23. 12. 2013 13:31

- Hellhammer

Mimochodem Anonime,to že ti vydrží skladby v mp3 jen krátkou dobu,ukazují spíš na to,že jseš asi takový ten typický hudební "konzument",na disku milion GB muziky,a jedeš stylem,poslechnu/mp3/smažu a jedu dál..Jako nic proti,ale těžko můžu pak brát tvoje hudební soudy vážně....Já (a věřím tomu,že i Crust se kterým tu vedeme diskuzi),tu hudbu poslouchám(dokonce stále kupuju Cd,to jsme vůl viď,když to můžu stahovat..),snažím se jí pochopit i když mě hned neoslovuje,a třeba mě právě časem osloví.Třeba kdybys to dělal,tak bys pak nemohl napsat,že je Tägtgren mizerný skladatel..Ano,nemusí se Ti Pain líbit,to je OK,to je subjektivní.Ale objektivně je to prostě minimálně nadprůměrná muzika, s dobrým zvukem,produkcí a dobrými nápady a je chytlavá.To jsou téměř měřitelná fakta..

23. 12. 2013 13:00

- Hellhammer

To Anonim:Tägtgren je naprosto mizerný skladatel??Probuď se prosím tě, a poslechni si něco od Hypocrisy nebo od Pain a poslechni si to pořádně...Obě kapely jsou špička ve svých žánrech,takhle fakt nevypadá práce mizerného skladatele,bez emocí...Zajímal by mě tvůj tip na něco výrazně lepšího než Pain,v daném žánru ovšem.. A další kravina,nejdřív tvrdíš,že se do muziky Pain špatně proniká,a hned pod tím,že je to jen jednoduchá kulisa do auta a k práci...To se ale navzájem vylučuje,tak si vyber čím je to teda špatné(a nebo je to možná tím,že je to známé jméno a do toho se dobře kope?).A Amaranthe nejsou trvanliví,ale zase tak příšerní taky ne..Tohle,co jsi napsal má do konstruktivní kritiky,kterou se tady snažíme vést, hodně daleko chlapče.... To Crust:ale je zase dobře,že se nedshodneme,pak by to byla nuda.:)Prostě pro mě je Karmilla zkušený producent(i když samozřejmě nevím,jak by vypadal Nexus pod jeho taktovkou,pouze soudím..), a věřím tomu,že je jako producent prostě lepší,zkušenější a soudnější než Olof a Jake.protože ta vzájemná zarážející podobnost songů od Amaranthe(někdy se opakují nejen rejstříky kláves,ale i melodie..),je spíš důsledek producentské laxnosti (nechají tam všechno,nic nevyhází,nemají moc autocenzury,neb je to jejich kapela,a to se vždycky blbě kritizuje a cenzuruje..),než neumění kapely....Jinak ti přeju pěkné,ničím nerušené Vánoce, a hodně dobré muziky do dalšího roku :)

23. 12. 2013 12:49

pain - Anonim

K těm Pain. V mém MP3 přehrávači se většinou žádná deska neohřeje déle než 4 měsíce. Ovšem Nothing Remains the Same od Pain už tam mám více než rok. A není to proto, že ta deska je tak dobrá, ale právě naopak. Do muziky Pain se strašně těžko proniká. Ta nahrávka vždycky kolem profrčí a v hlavně nic nezůstane. Je to přesně taková ta hudba, kterou si člověk pustí jen jako kulisu k nějaké činnosti a poslouchá jen z půlky. Je pravda, že se asi nikdy neoposlouchá, ale zároveň ani ničím nenadchne. Muzika Pain je prostě taková prázdná - bez nápadů , bez emocí. Peter Tägtgren je možná výborný producent, ale naprosto mizerný skladatel. A mimochodem poslední deska Amaranthe je tak příšerná, že by jí nezachránilo ani deset celosvětově proslulých producentů.

22. 12. 2013 20:18

- Crust

Heh, to je asi jako bych ti já řekl, že to od tebe chce dost odvahy tvrdit, že Pain, v jejich současné podobě a formě, jsou lepší :) Prostě to tak slyším a ty to slyšíš jinak, to není o strachu, že by mě někdo zpražil, že pomlouvám významnou metalovou figuru. Naštěstí hudba není sport, kde by šlo u každého jednoznačně rozhodnout, kdo je lepší a proto je tam tolik prostoru pro odlišné hodnocení. Jinak třeba toho Karmilu bych moc producentsky nevyzdvihoval, sice bych si od něj nechal rozhodně album zmixovat, to bez debat, ale komu kde s čím pomohl, když si nevěděl rady se skladbou, tak aby to znělo líp, o tom my dva konkrétní informace asi nemáme. Takže posuzovat, jak si Olof s Jakem vyprodukovali vlastní skladby bez srovnání s něčím podobně relevantním od Mikky je trochu nesmysl, nemyslíš? ;)

22. 12. 2013 20:05

- Hellhammer

Tak je to rozhodně zajímavé,jako názor laika,nezasaženého metalovou scénou,nemá nějaký respekt ke kapelám,ani žádné kapele nefandí natolik,aby to ovlivnilo její názor...Jinak každý názor je cenný,ale ten laický názor to někdy řekne velmi výstižně..Jinak jak jsem tady už řešili níž,vidím,že si stále stojíš za svým.Pain jsou kolovrátek,vždycky hudebně byli, o tom to je,ten jejich žánr.Ovšem co se týká trvanlivosti a více méně i kvality,jsou stále na velmi dobrých pozicích, a to není jen můj názor,ale názor mnoha mezinárodních recenzí..Mají ve své hudbě spoustu drobností a věcí,které se prostě neoposlouchají ať už posloucháš taneční alba jako Rebirth,nebo kytarová jako DWTD nebo Cynic Paradise.Jediné opravdu průměrnější album je pro mě to poslední You Live Only Twice(to se asi shodneme..).Ovšem i tohle album,má,přes průměrné skladby, větší trvanlivost(což není záruka dobrého materiálu), než Nexus od Amaranthe. Jinak to,že si Olof a Jake produkují album sami,je možná ten kámen úrazu,na který si kápl, a který může částečně za to,že je to album na pouhých pár hodin zábavy.Neboť jako producenti nesahají tito dva pánové Tätgrenovi nebo Karmillovi ani po kotníky..Jinak mě baví,jak Amaranthe stále obhajuješ (říct,že jsou lepší než Pain,to už chce velkou dávku odvahy a fandovství),ale alespoň je s kým diskutovat:)

22. 12. 2013 18:35

- Crust

Hellhammer: Chápu, že když to řekne tvoje přítelkyně, považuješ to za cenný názor, cennější než názory tady. Ale já mám třeba úplně opačný. Pain byli pro mě zajímavá kapela cca do r. 2005, potom už to s kvalitou šlo dost dolů a je to jenom takový kolovrátkový metálek. Krom toho roli Hansena v Amaranthe, zvlášť na tom posledním albu, bych příliš nezveličoval, oni si to Olof a Jake víceméně produkovali sami. Spousta lidí si dnes slovo producent nevykládá úplně přesně a klidně tak označí jen toho, kdo album jen zmixuje a zmasteruje, či plní jen roli studiového inženýra nebo pána, který mačká tlačítko "record". Ale ten vklad tam může být v různé míře a to platí pro všechny pány, které jsi jmenoval, těžko ale soudit, nakolik by byl materiál odlišný, krom toho, že by měl jiný zvuk.

22. 12. 2013 14:48

- Hellhammer

To Savapip.Však on by z nich producent jako Tägtgren,Dan Swanö,Mikko Karmilla nebo i třeba Bjorn Gellote z IF vytřískal víc,jenže jejich producentem je Jacob Hansen a to je producent hodně nevýrazný,alespoň dle toho co a jak produkuje(Týr,Mercenary atd..)Věřím,že Tägtgren by je učinil mnohem životaschopnější a trvanlivější.Tohle,co dělají teď,nemá potenciál do budoucna (jak jsem tady plamenně řešil v diskuzi)..Mikka,však oni nahrají špatně,ale strašně rychle se to oposlouchá a mě už dokonce,když pustím něco z Nexusu, začne pomalu i otravovat.Je zajímavý že Pain, se mi s tou jejich diskotékou,neomrzí ani po 8 letech co je znám..

21. 12. 2013 19:40

- Mikka

No vidíte ... já jsem Amaranthe dlouho nemohl přijít na jméno a po prvním poslechu jsem je prakticky zavrhl. A dneska? Ač to nechápu, nějakým zázrakem mě začali bavit a vlastně se mi líbí čím dál tím víc. A paradoxně se to týká těch "nejdiskofilnějších" věcech (Electorheart či Mecanical Illusion) ...

21. 12. 2013 17:46

- Savapip

to Hellhammer: souhlas, já něco podobného tvrdil už u jedničky a myslím si to tak nějak pořád ;-)

21. 12. 2013 16:05

- Hellhammer

Dneska mi moje přítelkyně,metalem nepříliš zasažená,jen hodně okrajově,řekla něco,co by si měli přečíst všichni fanatičtí příznivci Amaranthe.Cituju:"hele já jsem poslouchala mp3 a měla jsem tam ty Painy,cos mi tam dal asi před měsícem,poslouchám je furt, a je to moc dobrý to se neoposlouchá.Jak je to možný?Vždyť takoví Amaranthe hrajou stejnej žánr,a po třech hodinách se mi to ohraje a začne to otravovat.."....Já jsem se zasmál,jelikož když už to řekne i metalový laik a příznivce spíš flamenga taneční muziky (a to by se měli přece Amaranthe líbit..),tak to je co říct.. Je to velká pravda,Amaranthe zoufale s odstupem času,chybí dobrá produkce, a někoho jako je Peter Tägtgren,by potřebovali jak prase drbání..První deska byla na týden,tahle je na den a pokud neudělí něco s produkcí,tak ta další, se oposlouchá za dvě hodiny..

21. 12. 2013 14:00

- Hellhammer

Ale vždyť neříkám,že je to pravda Boží,to co píšu,je to jen můj názor..Mám na věc takový názor a chápu,že tě to jako fanouška Amaranthe asi štve,ale jen vyjadřuju svoje domněnky.. Které jsou,vzhledem k už hodněkrát popsaným skutečnostem(trendy kapela,zájem mladých,tlaky vydavatelství,nekritický obdiv fans..), docela PODLE MĚ reálné.. Uzavřeme to tak,že prostě neshodneme:)

1. 11. 2013 11:45

- Crust

Mě to přijde Hellhammere jako trochu demagogie. Všechno co tu vyčítáš Amaranthe nemáš vlastně nijak podložený, jen ti připadá že: Jsou populární = label na ně určitě tlačí. Poslouchají je náctiletí (a přiznejme si, je přece normální, že všichni náctiletí svoje kapely bezmezně žerou) = je to pro tebe trendy kapela. Takže vlastně z tvojí strany tak trochu póza. Vždyť ty jim pod pokličku vůbec nevidíš, nevíš, nakolik skládají přesně takovou muziku, jakou chtějí a kdo na ně tlačí/netlačí, jen si to myslíš. A pak sem dáš ještě jako protiváhu In Flames. Zrovna třeba In Flames si prošli před lety slušnou krizí a burn-outem, viz A Sense Of Purpose, pak se teda s další deskou vrátili zas o krok zpět, ale právě kvůli tomu tam u nich nějakou skladatelskou volnost nebo pohodu už moc necítím. U Hypocrisy si to tvrdit neodvážím, ale je nutný si uvědomit, že obě kapely patří k největším koním u Nuclear Blastu, kdy zejména In Flames byli kdysi hodně v kurzu, takže tam tlak být musel.

1. 11. 2013 10:11

- Hellhammer

Když už jsi to nakousl,je to sice mimo téma,ale co mě letos bavilo,z toho co poslouchám ,a co ne. Potěšili mě.Rotting Christ,Chthonic,Hypocrisy,Soilwork,Satyricon,Heaven Shall Burn,Powerwolf,Darkthrone a docela i ti Children of Bodom,i když s rezervou..Naopak jsme měl velký očekávání od Korn a Sepultury,tam je to spíš takový lepší průměr letos.No a poměrně bylo pro mě letos i dost špatných desek,Finntroll jsem nějak nepobral,Soulfly už o ničem,Amon Amarth jsou pro mě rok od roku horší,hluboce mě zklamali i moji oblíbení Dark Tranquillity,to mě mrzí asi nejvíc.. No a pomyslný hudební dno "vyhráli" letos pro mě Ministry,to jsem se zařekl,že nebudu komentovat:DDD

31. 10. 2013 17:07

- Hellhammer

Tak to se shodneme,mě se noví Hypocrisy taky líbí,i když minulé album bylo ještě víc.Z těch velkých kapel,kromě Hypocrisy, mě letos potěšili Rotting Christ,Chthonic,Satyricon,Soilwork, a i Childreni.... To je dobrý,já jdu taky 30.11 na Satyricon,ale já tam jdu hlavně kvůli Chthonic,to je jedna z mých srdcovek.I když samozřejmě Satyriconama taky nepohrdnu.:) No a hned další den do Meet Factory na Hypocrisy a Heaven Shall Burn,to je taky moje:) Jinak chápu co chceš říct ohledně těch Satyricon,pro mě je top Rebel Extravaganza a Nemesis,taky vyznávám spíš ty starý Satyricon,ale tak uvolněný a v pohodě jako na novince jsem je ještě neslyšel:)

31. 10. 2013 16:56

- ov42

Nový Hyperkrysy:) považuju za jedno z nej alb tohoto roku. Ale třeba k těm novejm Satyricon nějak nemohu najít klíč. Album jsem si koupil hned po vyjití, mám i koupenej lupen na 30. listopadu, ale prostě jsem čekal po té pětileté odmlce něco lepšího. Oni kudy chodili, všude vykládali jak je nová deska jiná než ty minulé, ale mě zatím přijde, že je hodně stejná (zvuk naprosto jako alba minulá), jen melodie jsou slabší než byly dříve. A chybí mi tam ten rokenrolovej feeling minulých nahrávek. A ještě vůbec nechápu toho Phoenixe. Nejprve jsem byl nadšen, skladba opravvdu jiná, jako jediná, a byl jsem unešen tím čistým hlasem, ale mé nadšení poněkud ochladlo, když jsem zjistil, že to nazpíval hostující zpěvák. Přijde mi to jako kdyby na albu Iron Meiden nazpíval místo Bruce jednu píseň třeba Bono, prostě nesmysl. Skladba je fakt skvělá, jen ne pod hlavičkou Satyricon. Neříkám, že je to špatný album, to chrraň bůh, ale od Satyra a spol. jsem čekal nahrávku roku a to tahle není ani náhodou.

31. 10. 2013 13:06

- Pepsi Stone

Asking Alexandria mi z mladých kapel přijde jako jedna z nejzajímavějších.

31. 10. 2013 12:25

- Hellhammer

OK,tak zrovna Satyriconama bych se neoháněl,mě nová deska mimořádně sedí a nejsem sám,o takové tvůrčí svobodě si mohou nechat mladí jen zdát..Ale je to deska kontroverzní to jo. A že jsou staří muzikanti línější,to bych se přel,naopak oni jsou většinou vyzrálí a netlačí je čas a prázdná peněženka.Myslím,že tak v 80% případů v metalu, dávají staří mazáci mladým na prdel, a to dost.Vezmi si třeba nové Hypocrisy nebo In Flames,ať jsme blíže žánrově.Mají svoje léta,ale ten nadhled s jakým hrají,ta skladatelská volnost a pohoda o tom si mladí můžou nechat zdát. Já zním možná zahořkle,ale pro mě je většinou mladá kapela buď taková,že cílí muziku do trendu a chce rychle vydělat vatu(Sonic Syndicate,Avenged Sevenfold,Asking Alexandria), a nebo ti,kteří ukazují jak moc dobře a rychle se naučili doma hrát (většina maldého metalcoru a deathcoru),ale nedávají tam nic ze sebe, alba nemají duší,jsou to sterilní produkty s kytarovými onaniemi. Ti noví Satyricon,podle mě ukazují,jak se dá dělat metal bez tvůrčích barier,žánrových škatulek a předsudků.To je muzika která dýchá a mluví sama za sebe.Hodně lidí je za to sežere,ale já jím tleskám.Ač je mi 23 nedám na staré psy dopustit:)A s Elize se nedohodneme to je v pohodě.)

31. 10. 2013 12:06

<< 1 2 3 4 5 6 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08837 sekund.