CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : situace mezi ex. cleny Citronu (...

ACCEPT - Humanoid
Posledný kvalitný počin tejto kapely bol Blind...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Já si jen dovolím vyjádřit se k Palu Drapákovi....

ACCEPT - Humanoid
Kdykoliv o sobě dá tato německá legenda vědět, je...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...

ACCEPT - Humanoid
A cenu za najvtipnejšiu recenziu získava:

PEARL JAM - Dark Matter
Savarip: bavil som sa s tebou tupče? :-)












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku AMARANTHE - The Nexus


- Hellhammer

Nevím,no,já jim prostě dávám tak dva tři roky..třebas mě překvapí a vydrží.:)No věř mi,že jim firma dost diktuje,ohledně rozložení koncertů,podle trhu atd...Je jedno z jakých jsou kapel,je to mladá kapela,táhne,tak je firma tlačí do vydávání desek narychlo,do hodně koncertů atd....Fakt Sonic něco chytají?Poslechnu,ale taky tomu moc nedávám...:)

30. 09. 2013 19:26

- Crust

Já myslím, že to nebude případ Amaranthe a o nějakém diktování ze strany Spinefarmu mám taky celkem pochybnost. V tý kapele jsou většinou samí protřelí zkušení muzikanti, navíc co se týče těch dalších "projektů", tak pro všechny je Amaranthe č.1, myslím že každý z kapely potvrdí, že to je pro ně kapela, s kterou se dostali na své hudební dráze nejdál, takže kolize s čímkoliv ostatním nehrozí. Krátkou životnost bych jim taky úplně nepředpovídal, vzhledem k tomu, že nejsou součástí žádného trendu, ani nějaké aktuální módní vlny typu djent, deathcore, dubstep... Sonic prý připravují další desku, akorát mě to asi vůbec zajímat nebude :-D

30. 09. 2013 19:15

- Hellhammer

Sorry,měl jsem namysli producenty ze Spinefarm,ty hlavouny co si vybírají jakou muziku budou vydávat a kde budou tlačit na trh a kde ne, nemyslel jsem producenty kapely:)Já jim prostě moc času nedávám,až to omrzí děcka v Německu a v USA,budou to mít sakra těžký,když ještě vezmu v potaz to,že jsou uvázaný v jiných kapelách/projektech a tohle je jen jeden z nich....No uvidíme.Hlavně nespěchat na desky....Sonic si to posra*i sami,půlce kapely se nelíbilo směřování do popu,odtáhli,pak do toho klesl zájem fans,firma se na ně vykašlala,basistka otěhotněla ,a kapela je najednou v propadlišti dějin:DDDD

30. 09. 2013 19:01

- Crust

Hm, no najevo nedávají/nevyzdvihují - nevím co si pod tím mám představit, já myslím, že když se na to Olofa člověk zeptá, tak to rozhodně nezamlčí, stejně jako inspiraci v Göteborg death metalu. Koneckonců nikdo o tom ani mluvit nemusí, poněvadž je to v té sólové kytaře hodně evidentní. Producenti to řídí, ale těmi producenty jsou Olof, Jake a Jacob Hansen ;-) Když si člověk poslechne ty dema, kdy byly ještě bez labelu a Nexus, tak je celkem jasný, že jedou v jedný svojí vytyčený linii. Sonic Syndicate byl trochu jinej případ, ty se vést nechali a proto to taky dopadlo jak dopadlo, kdy ti nejschopnější z kapely museli odejít.

30. 09. 2013 15:40

- Hellhammer

Kolego,bohužel Amaranthe řídí producent a marketing Spinefarmu a něco takovýho jako inspiraci Malmsteemem najevo nedávají a ani nevyzdvihují.... "Důležité" je,že to je chytlavé,dobré na skákání,děcka to baví a je na čase dát třetí desku,i když bude narychlo spíchlá....(náznaky nové placky už totiž na netu jsou)... Je to škoda,že si mladá kapela nemůže řídit svůj osud.Staří veteráni mohou,a taky mají většinou konstantní kvalitu.Pokud Amaranthe neuberou plyn,a nedají si s další plackou na čas,tak je čeká osud Sonic Syndicate...:postupná plytkost tvorby,opadne zájem děcek,firma s nima vydrbe a následuje rozpad..

30. 09. 2013 14:38

- Crust

Skoro nikde jsem nečetl, že by někdo postřehl, jak moc je Olof ovlivněnej Malmsteenem. Ty sóla, namátkou hlavně třeba v Mechanical Illusion, to je prostě celej Yngwie jak vystřiženej z 90.let - takhle zajímavý sóla už by dneska bohužel nedal.

30. 09. 2013 14:14

- Hellhammer

Dá se na Nexus nahlížet i jinak,jako na 100% marketingovou placku pro kinder metalisty a diskanty,ale zatím jsem si tenhle pohled na kapelu odpustil. Bojím se jednoho,že třetí deska bude úplně stejná,a to pak bude průser... Podle mě by si měla dát kapela teď minimálně rok pauzu od skládání a zdokonalovat se živě a pak teprve přijít s něčím novým.Bohužel to firma a manažer kapely s kalkulačkou v ruce vidí jinak:(((

23. 08. 2013 17:03

- Crust

Tak já myslím, že sólová Elize jednou určitě bude, všechno k tomu směřuje, zatím si buduje jméno a díky hostování a spojitosti se stále známějšími jmény se jí to daří. Prozatím bych ale nějakým songem od Amaranthe čistě jen s Elize taky nepohrdl.

25. 04. 2013 15:13

Skvelý album - Meresz

Áno, aj mňa to prvé dva posluchy neoslovilo (vybraný singel "The Nexus" tomu tiež nenapomohol), ale po čase som sa k albumu vrátil a bolo to tam - zase album ktorý si mám chuť púšťať dookola. Na last.fm som dal označenie "loved" ku každej jednej skladbe :) Som strašne rád že nepodliezli stanovenú latku nastavenú skvelým debutom, ale povedal by som že ju aj kúsoček zdvihli - miestami sa mi vidí ešte viac ako "Amaranthe". Nechápem ako niekoho nemohli presvedčiť také skvelé skladby ako Afterlife, Invincible, Theory of Everything, Stardust, Burn With Me, Mechanical Illusion či Infinity, všetky korunované skvelými refrénmi a miestami aj gitarovými sólami, ktoré sú tu narozdiel od debutu v hojnom počte. Na druhú stranu aj keď počujem že skladby idú v podobnej šablóne ako na debute (The Nexus = Hunger, časť 2), zatiaľ mi to nevadí a tiež súhlasím s názorom, že nemusia do každej skladby pchať všetkých troch spevákov. Bodla by skladba kde by nechali spievať len Elize, je to skvelá speváčka a isto by sa jej mohlo podariť uplatniť aj sólovo. Uvidíme časom :)

24. 04. 2013 23:50

- Crust

Mně se líbí, jak si producent pohrál s detaily: třeba v Invincible ten bridge po sólu - zpívá to Jake a Elize, ale zezačátku jen slyšet jen Jake, uprostřed oba a konec hlavně Elize. Chce to ale sluchátka na takový vychytávky.

16. 04. 2013 12:04

- Hellhammer

6.5/10 s tím že první deska byla opravdu bomba na 9/10,ale Amaranthe se ubrali cestou Sonic Syndicate k většímu mainstreamu a menšímu množství nápadů.Dobře to pobaví,ale už to nenadchne a nezaujme svoji nápaditostí posluchače tvrdších odnoží metalu tak jako debut.Škoda.

8. 04. 2013 18:15

Nexus 8/10 - Tom

Mal som to podobne, prvé počutie, moc ma to neoslovilo, ale každým ďalším počúvaním to bolo lepšie a lepšie. Teraz sa ten album páči ako celok a myslím si, že je ešte lepší ako starší. Moderný metal a dve dosť tanečné skladby, ale stále je to metal.

3. 04. 2013 13:56

- Aldys

Amaranthe jsem neslyšel, ale je fakt, že prozatím dvouslovím dance metal se může chlubit jen XE-None :)

1. 04. 2013 22:13

- Bubák

Fakt sem to měl jako většina zvás, taky mi to přišlo všecko stejný, ani nevím proč sem se přesvědčil, abych to poslouchal pořád dokola. A pak....to najednou tak nějak příjde samo, zničeho nic. A už Vám to stejný připadat nebude. Jen to musíte hold vydržet, no :-)

1. 04. 2013 20:25

- johny

Poviem to asi tak. Po prvom vypocuti je vyslovene hit asi uvodny song. Zvysne tracky mi pripadaju na jedno brdo. Debut bol perfektny - az na par skladieb, ale tento. Zatial mensie sklamanie. Hoci, toto som hovoril aj na debut. Casom uvidime. U mna tak za 5 z 10..plus minus...

31. 03. 2013 21:58

Amaranthe - Akusticka verze - Stepan

http://www.youtube.com/watch?v=J4Jhpx2Qmz4 - kdyz jsem se tak zminil o tom ze obcasny duet by nebyl od veci :-)

31. 03. 2013 20:23

- Stepan

Ja bych klidne i pul bodu az bodik pridal, libi se mi to moc :-). Asi nejsem uplne true-metalista (no, asi urcite :-D). Zajimavy je ze ac disco/dance prilis nemusim (naopak proti kvalitnimu popiku vubec nic nemam, takova ABBA je porad jedna z mych oblibenych kapel), tak tahle kombinace, kterou nam serviruji Amaranthe, se mi fakt libi. Jen teda je fakt, ze tohle album uz je mozna trosku na hrane, neskodilo by pristi album naklonit opet vic smerem k melodickemu metalu. A taky si myslim, ze by nebylo od veci trosku zmenit aranzma tech pisnicek - fakt si nemyslim, ze je nutne mit vsechny 3 vokalisty v kazde pisnicce. Par duetu Elize + jeden ze zpevaku, nebo dokonce nejake pisnicky zpivane jen Elize nebo jen Jakem, by vubec neskodily. Treba na koncerte ve Zline jsem doufal, ze ten Amarenthine odezpiva jen Elize doprovazena na klavesy Olofem, ten uvod v tomhle podani znel naprosto uchvatne. Jinak koncert jako takovy byl super - uz se nemuzu dockat, az je na MoRu uvidim zase! :-)

31. 03. 2013 20:21

- Kulda

Jak píše Verča a Bubák..Po několikanásobném poslechu alba jsem spokojen. Sice mi to příjde tak nějak vše stejné ale 9/10 dávám.Nejlepší skladba mi příjde 7 - mecanical illusion.

31. 03. 2013 19:25

7.5/10 - Jorns

Po poslechu singlu "The Nexus" jsem čekal stejný nářez jako u první záležitosti této kapely. Bohužel.. po prvním poslechu zklamání, při druhém se to zlepšuje, ale zdá se mi to všechno na jedno brdo. Hudba je to ale i přesto dobrá!

31. 03. 2013 17:09

0,5/10 - Anonim

Obrovské zklamání. A to se mi debut tak líbil. Na první desce stáli Amaranthe tak nějak na hraně mezi metalem a popem. Teď je ale jasný, kterou z těch dvou cest si kapela vybrala a to je obrovská škoda. Deska je totálně přeplácaná elektronikou, všechny písničky jsou stejný, chybí jakákoliv silnější melodie, nápad či emoce. Stručně řečeno je to prostě sračka s velkým S. Pro mě osobně první letošní adept na zklamání roku.

30. 03. 2013 23:02

<< 1 2 3 4 5 6 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10325 sekund.