CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : situace mezi ex. cleny Citronu (...

ACCEPT - Humanoid
Posledný kvalitný počin tejto kapely bol Blind...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Já si jen dovolím vyjádřit se k Palu Drapákovi....

ACCEPT - Humanoid
Kdykoliv o sobě dá tato německá legenda vědět, je...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...

ACCEPT - Humanoid
A cenu za najvtipnejšiu recenziu získava:

PEARL JAM - Dark Matter
Savarip: bavil som sa s tebou tupče? :-)












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku AMARANTHE - The Nexus


- ov42

Ony sice firmy nutí, ale peněženky mladých muzikantů nutí často ještě víc, takže pokud nechtěj ráno vstávat do fabriky, tak jim často nic jiného, než alespoň jednou za dva roky to album vyseknout, ani nezbývá. Na kvalitu to může mít špatný účinky, to samosebou. Ale zase vem si, že Satyricon si dali od alb 5 let pauzu a žádně megadílo, které by zastínilo alba dělaná před tím po dvou letech to taky není. Holt je to hodně individuální, jako všechno. A taky mladí jsou kreativnější a nápady jim jsou líp od ruky (pravda někdy chybí trocha sebekritiky a autocenzury), starší muzikanti už bejvaj línější (zvláště pokud jsou za vodou) a mozek už taky neprodukuje obvykle tolik nápadů jako dřív. A jak říkám, Elišku jsem viděl z metru v podstatě bez šminků a bylo to hodně, hodně dobrý.

31. 10. 2013 10:40

- Hellhammer

OV42:Já se taky neprosím,aby jsi někoho soudil,jen říkám,že zrovna nejsem ten,kdo si z Elize stříká do textilu,jako většina,třeba právě na MOR..To je celý co jsem řekl,já ti názor neberu,ale fakt mě baví,jak nalíčená a zmalovaná tuctovka může být pomalu sexsymbolem..To je všechno k Elize. Crust:K muzice jim nic nevyčítám,ale říct,že je Spinefarm netlačí do vydávání alb,je docela kravina,každý vydavatelství tlačí na umělce v kurzu,to vím na 100%.Že by je Nuclear možná tlačili ještě víc,to nepopírám.A jinak proti Amaranthe nic nemám,ale vidím,že jejich skalní fanoušci jsou něco jako die-hard fanoušci Slipknot,Dimmu,Soulfly nebo Nightwish...Tzn,žádná kritika,ani zhodnocení pozice kapely na trhu se nepřipoušti,Amaranthe jsou nejlepší,dělají to čistě z uměleckých popudů,vůbec nejsou trendy,vydrží v muzice stejně dlouho jako Maideni,Elize je miláček,sexsymbol a skvělá zpěvačka a každý kdo si dovolí myslet opak,neví co je to skutečné umění...Asi už jsem na tohle slepé obdivování trendy kapel starej...

31. 10. 2013 10:23

- Crust

2Hellhammer: Chlape, prober se už z toho snu, nebo v jaký to žiješ "realitě". Metallica, Nightwish a tuny dalších kapel vydali 2.album rok po debutu. Maideni nasázeli prvních 5 alb během 4 let. A ty budeš těmhle chudákům vyčítat dvouletej odstup. Ty musíš být buď příšerně mimo, nebo jseš jen normálně zaujatej.

31. 10. 2013 9:54

- ov42

Na autogramiádě na MORu mi nepříšlo, že by měla na sobě nějak moc makeupu. A kecy o tvojí přítelkyni jsou irelevantní, protože nikdo nevíme jak vpadá a nemůžeme tedy posoudit.

30. 10. 2013 21:03

- Hellhammer

Mě přijde že ty alba mrskají taky dost rychle,ale nevyčítám jim to,jsou v kurzu a patří to k tomu..Jinak srovnání s prvními dvěma alby Maiden mě pobavilo:) No to sice nejsou nagelovaní jako Sonic(nic proti gelu),ale hudebně tam podobností vidím víc než dost.Raketový start,bez nějakých EP,nebo demonahrávek,rovnou do byznysu,hezká holka v kapele,cílení na mladé publikum,jednoduchý nekomplikovaný moderní metal lehce do popu...Myslím,že ten gel je nakonec to jediné čím se liší:). Jinak ta Eliška je hodně "naimidžovaná" je to holt tvář kapely.Viděl jsi ji bez make upu? Něco jako Tarja,taková normální tuctová holka,ze které dělají na promo fotkách ženu-vampa a modelku.A ten její věčný americký úsměv,no pro mě nic,pro mě musí žena vyzařovat přirozenou krásu(jako moje přítelkyně) a ne ji dosahovat make upem:DD.Ale to už jsme jinde:DD

30. 10. 2013 19:06

- ov42

Amaranthe naopak prý dali přednost Spinfarm records právě kvůli umělecké svobodě, že je tato firma nebude do žádnejch termínů a tak nutit jak by to nejspíš dělali giganti typu Nuclear Blast nebo Century Media. Že je druhé album stejné jako první bych zase nijek nedramatizoval, copak Killers je nějak výrazně jiné než Irron Maiden? U Metalliky zase třeba začaly personállní výměny ještě před vydáním debutu, takže jeden odchod b\ch taky nedramatizocal. Ano, nějakou tu podobnost se Sonic Syndicate tam je, ale zase tahle kapela jsou daleko zkušenější muzikanti a žádná nagelovaníé panáci, úplně normální týpci. Mohl jsem si pokecat a ťuknout sklenku (plasťák) s Mortenem a je to neuvěřitelně příjemný a pohodový člověk. I já ale cítím, že s třetím albem by chtělo se trochu někam posunout a určitě by pomohl nějaký jiný producent typu Roye Z, Andyho Sneapa, Colina Richardsona..., jenže na to asi stále nebudou mít (to je jádro pudla, kdyby byli u NB, ten by jim možná i zainvestoval, ale zase by je nutil sekat alba jako cvičky, dokud se prodávají) Každopádně jim docela fandím,I kdyby nic jinýho, ta Eliška je prostě s SEŽRÁÁNÍÍÍ.

30. 10. 2013 16:57

- Hellhammer

Tak máš asi pravdu,ale pochybuju,že si kromě tebe,toho cílová skupina posluchačů Amaranthe,vůbec všimla:)

30. 10. 2013 8:31

- Crust

To mě vůbec nepřekvapuje, že ho Malmsteena nesleduješ, jinak bys tu nemohl tak rezolutně prohlašovat, že Olof jím není vůbec ovlivněnej :-D je to tam prostě naprosto evidentní.

29. 10. 2013 11:13

- Hellhammer

Já právě Malmsteema nesleduju,neposlouchám moc novodobá guitar heroes,ale z okolí vím,že poslední dobou Malmsteem upadá a je pod palbou kritiky,stuidově i živě.. Jinak jak už jsem napsal,pro mě Amaranthe byli "umělečtí"(budiž:D) možná na prvním albu,ale dneska je to dobrá a očekávaná rutina.Zase,ale kdyby udělali něco originálního a nečekaného,neměli by takové prodeje a jejich věrní fanoušci by jim to asi nevzali.Sice by potěšili nás,kritiky a remcaly..:D,ale o to jim asi nejde..

25. 10. 2013 10:25

- Crust

Ale jo, tak třeba se i trochu domluvíme ;-) S tím Malmsteenem souhlasím, jeho vliv na celou scénu a spoustu kapel a muzikantů, třeba Olofa z Amaranthe, je nespornej :-P to ale nic nemění na tom, že mi přijde umělecky cennější poslední album Amaranthe, než Malmsteena, přínos nepřínos :-)

25. 10. 2013 10:04

- Hellhammer

My se nedomluvíme:)jsme jak ti politici v čt 24 dneska večer:DDD Malmsteem má podle mě docela přínos na scénu,nebo ho alespoň měl..Je,nebo byl,originální a osobitý.Takhle to slyším.Což Amaranthe nejsou ani jedno.Ale je to moje subjektivní vnímaní muziky..

24. 10. 2013 23:42

- Crust

tak v tom případě podle tvojí definice umění není Malmsteen už vůbec žádnej umělec, páč ten se topí posledních deset let v takových sračkách, že takhle hluboký dno neviděl ani Zakk Wylde :-)

24. 10. 2013 19:42

- Hellhammer

Já jsem psal,nehledej v tom umění,ČÁRKA,ani vlivy Malmsteema....Umění podle mě Amaranthe moc nejsou,myslím samozřejmě umění skládat zajímavé,originální atmosferické skladby,které neznějí úplně prvoplánovitě,to je pro mě umění..Amaranthe dobře pobaví,ale žádné velké "umění" to není.Chápeš už asi,jak to umění myslím :) Jinak Malmsteem je myslím,ve svém oboru(guitar hero), docela velký umělec...

24. 10. 2013 18:51

- Crust

:-D Teď ses to trochu pokusil obrátit proti mě, ale dobrý no :-) btw. tvojí tezi o "umění" jsem vůbec nepochopil :-) hlavně proč bych tam měl slyšet umění, jen kvůli tomu, že tam je v sólech jasnej vliv Malmsteena, to by potom podle tvýho předpokladu znamenalo, že Malmsteen je větší umění než Amaranthe, což bych se teda tvrdit neodvážil.

24. 10. 2013 17:38

- Hellhammer

Cruste mě jsou Amaranthe celkem u řiti,poslouchám jiný kapely,ale jako oddechovka,proč ne..Kapela jitří emoce,protože v ní někdo,(třeba jako ty,bez urážky..),hledá nějaké umění,vlivy Malmsteema,nebo dokonce osobitost... První cd se mi líbilo,bylo to něco trochu jinýho,druhý mě docela zklamalo,ale bohužel jdou (ne)vývojem,který jsem přesněčekal..Bez jejich hudby žít dokážu,jako jsem dokázal do jejich debutu,Elizin zpěv je mimochodem celkem průměrný,jen je aktuálně v kurzu..A upřimně se mi ani nelíbí,jestli mě podezříváš z tohoto :) A to co píšu se stane,však uvidíš..nejsem včerejší a vím,jak takovéhle kapely končí..rychlý začátek,o to rychlejší konec..plus všechny ty jejich další projekty a blablabla,už jsem to tady všechno psal :) Nehroť to tak,nehledej v Amaranthe vlivy Malmsteema,je to jen disko metalová oddechovka,kterou řídí produkce,vydavatelství a trh..Podíl svébytnosti na muzice má kapela asi tolik,jako Zeman podíl zdravé stravy....:) A schválně se sem mrkni na tu diskuzi za pár let,až Amaranthe nebudou:) peace

24. 10. 2013 17:19

- Crust

to Hellhammer: Jak píše Stepan...tam to byla jen otázka času, jelikož Andy s nima moc na turné nejezdil, ať už pro to měl jakýkoliv důvod. Ale klidně si pokračuj ve svých škarohlídských předpovědích, jak se za chvíli rozpadnou, mě s tím celkem bavíš :-) Abych řekl pravdu, docela mě překvapuje jak tahle kapela jitří lidem emoce, jak kdyby to byli nějaký idolové náctiletých. "Andík odešel, no to je hrůza, to je začátek konce. A vlastně už když s nima nestál na pódiu, tak to pro mě nebyli ti praví Amaranthe, skoro jako Iron Maiden bez Bruce. A miláček Elize to určitě za chvíli taky zabalí, co budeme dělat? Nedokážu bez jejich hudby žít!" ;-))

24. 10. 2013 16:55

- Hellhammer

Jj máš pravdu,ten jeho záskok Henrik,ho teď nahrazuje na stálo..Ale takhle to chodí u těhle studiových kapel.Spíš mě překvapilo,že tak brzo po začátku kariéry už rošádují..Stejně nebudou mít dlouhého trvání,jejich kariera..Ale půjdu se na ně podívat v březnu 2014 u nás budou na Chmelnci,jedou svoje turné jako headlineři(taky hodně brzo mají headline),to si nenechám ujít,třeba už ta příležotost pak nebude

21. 10. 2013 18:36

- Stepan

Hellhammer: To mne moc neprekvapuje, ze se s nim rozesli - vzdyt si nebyl schopny udelat cas na vetsinu jejich zivych vystoupeni (aspon na vetsine z tech, ktere jsem videl, meli za nej nejaky zaskok), tak k cemu pak takovy zpevak je?

20. 10. 2013 18:45

To Crust - Hellhammer

http://www.spark-rockmagazine.cz/amaranthe-se-rozesli-s-growlerem-andym-solvestromem Amaranthe se oficiálně rozešli se svým growlerem Andym Solveströmem.. Už to začíná první člen v háji.A hned vokál.A prý na přátelské bázi,ale jak moc ta báze je přátelská se ten Andy nevyjádří..To je přesně tak jak začali svůj konec Sonic Syndicate. A za chvíli začne být Elize žádaná,ještě v dalších kapelách než do teď,Amaranthe ji omrzí a brzo se rozutečou..Měli zůstat u studiového projektu a ne ze sebe dělat regulérní kapelu,když mají každý ještě kopu další muziky..Takhle je to brzo otráví.Dej na mě,dva,tři roky a končí :)

19. 10. 2013 19:33

- Crust

Takhle to moc nechodí, koncerty domlouvá většinou management kapely ve spolupráci s lokálním promotérem, takže label sice může diktovat co chce, ale když není zájem se strany kohokoliv v daný zemi vzít si na svoje bedra finanční riziko uspořádání koncertu, tak to může diktovat tak maximálně na papír. Krom toho je známo, že turné se pořádají většinou na podporu nového alba, čili nemá úplně smysl cpát milion koncertů do země, kde se album dobře prodá i bez toho :) Btw dvouletá perioda mezi alby mi u rozjíždějící se kapely přijde naprosto běžná a adekvátní. Ono je to dokonce tak, jak někdo trefně poznamenal v rozhovoru, že kapela vydá album a v dnešní zrychlený době se už za rok ptají fanoušci, kdy bude další :) Ale ty náznaky novýho alba, o kterých píšeš, by mě zajímaly ;)

30. 09. 2013 20:25

<< 1 2 3 4 5 6 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08377 sekund.