15.07.2019
PORTA INFERI
Novinka české power-progové formace ponese titul "Alive" ..více

15.07.2019
EVEN FLOW
Italští power-progresivci zveřejnili první ukázku z ..více

14.07.2019
MIRRORPLAIN
Album "Lost In Plain" německých MIRRORPLAIN vyjde v ..více

14.07.2019
OPETH
Svébytná umělecká formace zveřejní 27. září novinku ..více

13.07.2019
KORPIKLAANI
Finští folkaři zveřejnili více

13.07.2019
EVERFROST
Ukázka z druhého alba "Winterider", které finská kapela ..více






HARLEJ - Hodný holky zlý kluky chtěj
Toto může poslouchat jen vymaštěný kokot a vi ..

VISION DIVINE – The 25th Hour
Trvalo mi 12.rokov kym som objavil tento super alb ..

MAJESTY - Legends
Hodne slusny. Chvilema tam slysim Orden Ogan, jeji ..

BLAZON STONE - Down In The Dark
Pokud umíš hrát na nástroj a zaposloucháš se ..

PANTERA - Cowboys from Hell
tak jsem si to poslechl, bohužel... Groove, to fa ..

PANTERA - Cowboys from Hell
Tak teď už musí dostat ale 10/10 všechna násl ..

BLAZON STONE - Down In The Dark
"Running Wild jsou mrtví.... ať žijí Blazon St ..

PANTERA - Cowboys from Hell
jo, mam to podobně, The Sleep patří k nejlepš ..

MAJESTY - Legends
Majesty už nejsou klon Manowar ale slyším tam F ..

MAJESTY - Legends
Já jsem Majesty nejvíce poslouchal v dobách vý ..




Za poslední měsíc:
Marko HIETALA - Mustan Sydämen Rovio
1126x

MAJESTICA - Above The Sky
941x

TIMO TOLKKI´S AVALON - Return To Eden
905x

DEF LEPPARD, WHITESNAKE - Praha, O2 Aréna, 17. 6. 2019
821x

SLAYER, ANTHRAX - Praha, Tipsport Aréna, 25. 6. 2019
735x

KISS, ZZ TOP - Praha, Sinobo Stadium, 19. 6. 2019
716x



29.07.2019
ABARBAR - metal, thrash - Praha CBF - thrash - Praha..
Praha - Vagon, Národní 25, začátek od:21:30, vstupné: 100

03.08.2019
SYMBIOSIS (SK) / VICTIMS / NEW HATE FORM / APATHY AGAIN / THE REVOLT / NEUROTIC ..
TACHOV, začátek od:14:00, vstupné: 150,-Kč

31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.



článků celkem: 7056
recenzí: 5766
reportů: 557
rozhovorů: 370













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


POISON - Další dávka jedu

Tak a jsme na konci našeho seriálu Poison. Poté, co jsme projeli všechny studiová (a podotýkám, že autorská) alba, je také na čase podívat se na projekty, které vyšly buď pod hlavičkou kapely nebo obou hlavních protagonistů Breta Michaelse a C.C. DeVilla. Rád bych sice na tomto místě psal recenzi na novinku Poison, ale ta se zdá být v nedohlednu, i když od „Hollyweird“ uplynulo už skoro deset let. Uvidíme, zda se jí ještě dočkáme, nebo kapela bude chrlit jeden výběr za druhým bez hlubšího smyslu.

POISON – Swallow This Live (1991)
První živák kapely, kde Poison jasně dávají na srozumněnou, že rozhodně nejsou špatná koncertní kapela, jak o nich psala dobová kritika. Těžiště samozřejmě leží u prvních tří alb, ale jsou zde i čtyři studiové novinky. Nejdále to z nich dotáhla „So Tell Me Why“, která dodnes tvoří páteř koncertů Poison. Rozhodně zaujme i balada „Only Time Will Tell“ a závěrečná ostrá „No More Lookin´ Back“.
8

POISON – Poison´s Greatest Hits (1996)
Album, které bylo sázkou na jistotu oproti novince „Crack A Smile“. Situace v roce 1996 se měla tak, že kapela byla připravena vydat novou desku, ovšem firma s přihlédnutím k situaci na rockové scéně nakonec vydala výběr. Na něj umístila i dvě skladby z „Crack A Smile“ - vypalovačku „Sexual Thing“ a baladu „Lay Your Body Down“. „Poison´s Greatest Hits“ byla první z nekonečné řady výběrových alb kapely a také jediným, které dává smysl. To potvrdil i její několikanásobně komerční úspěch.
Kompilace, proto bez hodnocení

BRET MICHAELS – A Letter From Death Row (1998)
Bretova první sólovka, která je rovněž soundtrackem k jeho filmu Dopisy z cely smrti. Deska je ale bohužel naprosto nevýrazná, Michaelsův zpěv je utopený a skladby se ani v nejmenší nevyrovnají věcem od Poison. Trochu to působí jako zbytečné mrhání energie místo toho, aby se principál pořádně věnoval své domovské kapele.
3

SAMANTHA 7 – Samantha 7 (1999)
Po bezmála deseti letech se vzpamatoval i C.C. DeVille. Zbaven zničující drogové závislosti byl zpět se sólovou kapelou. I když v té době už byl jednou nohou zpět v Poison, přece jen debut Samanthy 7 vydal. A udělal dobře. Z desky tryská čirá energie, kde se mísí jak hard rock, tak glam a tehdy populární neopunk. Ani po více než deseti letech věci jako „Hangin´ Onto Jane“, „Slave Laura“, „I Wanna Be Famous“ nebo „Hollywood And Vine“ nepůsobí vyčpěle. 9

POISON – Power To The People (2000)
Druhý živák a model stejný jako u „Swallow This Live“. Živé nahrávky starých hitů (rovněž se čerpá pouze z prvních tří desek) doplňuje pětice zajímavých studiových skladeb. Titulní věc dusá modernou, zatímco „Strange“ nebo „Last Chance“ jsou klasickými kousky Poison. Za pozornost rozhodně stojí ostrá „I Hate Every Bone In Your Body (But Mine)“, kde si poprvé v řadách Poison (posílen zkušenostmi ze Samanthy 7) vyzkoušel roli zpěváka C.C. DeVille. Skladba více než staré Poison připomíná právě projekt Samantha 7.
8

POISON – Poison´d (2007)
Sbírka coververzí. Můžete zde najít oblíbené věci členů kapely jako třeba „Little Willy“ (Sweet), „Suffragette City“ (David Bowie), „I Want It All“ (Tom Petty) nebo „Dead Flowers“ (Rolling Stones). To vše v klasickém poisonovském balení. Došlo i na covery, které kapela už při některých příležitostech vydala dříve. Je tu proto „Squeeze Box“ od The Who, která se objevila už na „Hollyweird“, je tu kissácká „Rock n´Roll All Nite“, pochopitelně stařičká „Your Mama Don´t Dance“ z pera Logginse a Messiny a je tu také největší překvapení - „Sexy Back“ od Justina Timberlakea!
6,5

Pepsi Stone             


www.poisonweb.com

Diskografie:
1986 - Look What The Cat Dragged In
1988 - Open Up And Say... Ahh!
1990 - Flesh And Blood
1991 - Swallow This Live
1993 - Native Tongue
2000 - Crack A Smile... and more
2000 - Power To The People
2002 - Hollyweird
2007 - Poison´d

Související články:
POISON - Look What The Cat Dragged In
POISON - Open Up And Say... Ahh!
POISON - Flesh And Blood
POISON - Native Tongue
POISON - Crack A Smile... and more
POISON - Hollyweird


Vydáno: 23.06.2011
Přečteno: 3870x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.16343 sekund.