PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




WARLOCK - True As Steel

Ne snad, že by Warlock na svém třetím albu „True As Steel“ prodělali totální plastickou operaci. Ale je fakt, že tahle deska přinesla dost zásadních změn, nejen na první pohled viditelných a slyšitelných, ale i těch dlouho před veřejností utajovaných. Navenek bylo prakticky všechno v pořádku, kapela nabrala líbivější směr s „americkou“ fazónou, předvedla se opět ve vynikající formě po stránce instrumentální i skladatelské, vysekla tradiční kupu povedených songů a tentokrát i mainstreamově přijatelných hitů. Jejich zajímavá kombinace, zahrnující vlivy hard rocku, glam rocku i pozůstatky vlivu Judas Priest či Accept je stoprocentně funkční. Nebyl žádný velký problém zvyknout si na vychytané sborové chorály, nebyl problém si zvyknout na melodičtější stránku kapely. Nebyl problém si zvyknout na nového kytaristu Nica Arvanitise (ex-Stormwind, ale neplést se švédskými jmenovci). On vlastně nebyl s Warlock žádný problém (a za sebe můžu říct, že se mi uhlazenější tvář kapely líbila ještě víc, než předchozí syrová neučesanost). Přesto to ve Warlocku začínalo zlehka vřít a jak Doro po letech přiznala, právě tady se začala tříštit soudržnost kapely, kdy kamarádství začal nahlodávat kšeft (řízený kdekým kolem kapely).

Deska se sice ještě nahrávala v Německu s producentem Henry Starostem (měl prsty i v „Hellbound“), ale její finální zvukovou podobu měl na starosti Michael Wagener. Těžko říct, zda zrovna to je důvodem nového soundu, ale minimálně jako jedna z příčin se dá bez obav označit. Warlock se konečně obchodně prosazuje i za oceánem, zásluhou skladby „Fight For Rock“ okupuje rádia a následně, po natočení klipu na tuto skladbu, i MTV.

Opět platí, že na desce nenajdete slabší kousek. Snad právě díky změně orientace vyniknou především vlaštovky budoucího směřování Dorotky. Jasně si v její sólové tvorbě dokážu představit melodickou „Love In The Danger Zone“, nadýchanou a zároveň ostře šlapavou věc, kladoucí důraz na barevnost a techniku, masivní podporu sborů (ty jsou v rámci „True As Steel“ obecně hojně a úspěšně využívané) i nápadité kytarové sólo. Odklon od přímočarosti vychází i v další atmosférovce, titulní „True As Steel“, skvěle demonstrující možnosti využití Dorotčina vokálu i kontrast nastupující náladotvornosti se zachovanou štípající (sledujte kytary) dravostí.

Na starou tvář kapely se dá nejlépe vzpomínat při útoku na rychlost světa v „Speed Of Sound“, působivá je šlapavá, již zmíněná hard rocková hymna „Fight For Rock“ s vyznáním, kterým se Doro zaklíná (a až na drobné výjimky se jí dá beze zbytku věřit) do dnešních dnů. Na desce nechybí nezbytná balada „Love Song“, potvrzující, že Doro dovede být sladká i dravá zároveň, ale nijak překonávající úroveň dřívějších pomalostí. A jinak všechno, tu hard rockovější - tu víc heavy, ale stále starý dobrý Warlock.

Hodně povedená a komerčně využitelná (a taky důkladně využitá) deska. Důsledek? Společné pódium s Judas Priest či Motörhead, otevření festivalu Castle Donington Monsters Of Rock před padesáti tisíci fanoušky, vymetená přímá cesta ke svému nejúspěšnějšímu albu. A také odchod Petera Szigetiho a Franka Rittela a (i v důsledku naverbování nových spoluhráčů) Dorotčino stěhování za velkou louži do New Yorku.

Savapip             


www.myspace.com/warlockhellbound

Seznam skladeb:
1. Mr. Gold
2. Fight For Rock
3. Love In A Danger Zone
4. Speed Of Sound
5. Midnite In China
6. Vorwärts, All Right!
7. True As Steel
8. Lady In A Rock ´N´ Roll Hell
9. Love Song
10. Igloo On The Moon (Reckless)
11. T.O.L.
Sestava:
Doro Pesch - zpěv
Niko Arvanitis - kytara
Peter Szigetti - kytara
Frank Rittel - baskytara
Michael Eurich - bicí

Rok vydání: 1986
Čas: 40:31
Studio: Country Lane Studios, Mnichov, Hammerton A Studios Düsseldorf
Produkce: Henry Staroste
Label: Vertigo Records/Phonogram
Země: Německo

Diskografie:
1984 – Burning The Witches
1985 – Hellbound
1986 – True As Steel
1987 – Triumph And Agony

Související články:
WARLOCK - Burning The Witches
WARLOCK - Hellbound


Vydáno: 19.01.2009
Přečteno: 3753x




počet příspěvků: 9

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
to MilanDobry vkus. Lee...26. 01. 2009 13:13 Marek - JANESESSION
Výborná deska,...22. 01. 2009 21:17 Milan
Kiss sa tu začali,...20. 01. 2009 11:03 Marek-JANESESSION
tak to...19. 01. 2009 17:27 Savapip
Ale třeba...19. 01. 2009 17:21 Venca


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10815 sekund.