NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




AUDIOVISION - Focus

Zpěvák Christian Rivel je neuvěřitelně kreativní člověk. Účinkoval v několika velice zajímavých kapelách, nejznámější z nich bude určitě NARNIA, mnohým nebude cizí ani název DIVINEFIRE. Z jakéhosi důvodu jsou už obě skupiny minulostí, ještě v roce 2005 ale vzniknul boční projekt NARNIE pojmenovaný (pro melodický metal poněkud scestným názvem) AUDIOVISION. Debutové album „The Calling“ ze stejného roku nezbořilo svět, dokonce jej ani nenakřáplo, přesto nebylo úplně marné. I na něm se ovšem stačil projevit největší neduh všech Rivelových uskupení, totiž tu více, tu méně patrná jakostní rozpolcenost hudebního materiálu. A bohužel nejinak je tomu i u nové desky „Focus“.

Ta začíná hodně energickou a především líbivou skladbou „Invitation“ (vrcholem je neoklasický sólový part!), která zároveň posloužila k natočení klipu. Tento krok byl naprosto logický, neboť se skutečně jedná o nejpovedenější věc alba, pak už to jde s kvalitou docela silně dolů. Ale nejprve trocha obecnějších informací. Kompoziční složka vyvěrá, podobně jako tomu bylo u NARNIE, z nejtradičnějších hard rockových kořenů, melodické linky nejednou připomenou krajany EUROPE, a to i díky Rivelovu hlasovému zabarvení, které je v určitých polohách téměř shodné s Tempestovým volátkem. Lyrika je zase nasycena křesťanskými tématy, Christian (!) Rivel se láskou ke svému náboženství netajil v žádné ze svých kapel, pro nás to znamená určitou jistotu, že jej na případné koncertní štaci jen těžko uvidíme po boku takových MARDUK nebo BELPHEGOR. Horší ovšem je, že hudba AUDIOVISION k tak iniciativní činnosti, jakou je návštěva koncertu, jen velmi těžko motivuje.

Největší problém je, že se Rivel neumí rozhodnout, jaký žánr by hrál raději a deska tak působí hodně rozpolceným dojmem. Zmíněná „Invitation“, stejně jako dvě následující položky, jsou totiž příjemným (ale nic víc) heavy/power metalem s řadou zpěvných a melodických prvků. Pak se s tímto stylem ale zničehonic sekne a začne se old schůlově heavy/rockovat. Jenže tahle tvář kapele sluší o poznání méně a řadou archaických hudebních klišé spíše nudí, než aby jakkoli zaujala. Z těžkého průměru vyčuhuje pouze refrén „We Will Go On“, některé pasáže ze skladby „The Way“ (což je ovšem cover od STRYPERu) a nejvíce pak dojemná balada „The Gate“.

Úvod a závěr desky jsou tedy ucházející, prostřední pasáž spolu s příšernou „I Will Belong To You“ nikoli. Tato kvalitativní roztěkanost tak táhne ke dnu další z Rivelových akvizic a nejinak tomu pravděpodobně bude i v budoucnu. Již koncem listopadu totiž vychází debutová deska projektu GOLDEN RESURRECTION, který Rivel založil s frontmanem spíďáků ReinXeed, Tommy Johanssonem. Ústřední píseň „See My Commands“, která už je nějaký čas venku v podobě klipu, představuje naprosto parádní a úchvatný neoklasický power metal. Jenže další skladby, dle ukázek na MySpace, už jsou zase o něčem úplně jiném, přičemž všechny do jedné postrádají strhující náboj zmíněné klipovky. Opravdu zvláštní a hodně nepříjemná tvůrčí schizofrenie...

Petr Štěpnička             


myspace/audiovisionsweden

YouTube vzorek

Seznam skladeb:
1. Invitation
2. Keep The Fire Burning
3. We Are Not Alone
4. The Son Will Come
5. You Are The Reason
6. Fruit Of Love
7. We Will Go
8. I Will Belong To You
9. The Way
10. The Gate
11. Focus

Sestava:
Christian Rivel-Liljegren - zpěv
Torbjörn Weinesjö - kytara
Simeon Liljegren - baskytara
Olov Andersson - klávesy, vokály
Thomas Weinesjö - bicí

Žánr: melodický power/heavy metal/rock
Rok vydání: 2010
Čas: 49:19
Label: Ulterium Records
Země: Švédsko

Diskografie:
2005 - The Calling
2010 - Focus


Vydáno: 16.11.2010
Přečteno: 3569x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09334 sekund.