CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...

ACCEPT - Humanoid
A cenu za najvtipnejšiu recenziu získava:

PEARL JAM - Dark Matter
Savarip: bavil som sa s tebou tupče? :-)

PEARL JAM - Dark Matter
Současná produkce Pearl Jam mi není nikterak...

PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




LORD VOLTURE - Will To Power

Musím se přiznat, že Holanďané Lord Volture jsou mi čím dál sympatičtější. Tím, jak drží pohromadě (za pět let svého života nemají v kolonce bývalí členové ani čárku), stále si drhnou ten svůj šikovně napsaný a stejně tak i zahraný klasický heavík a přitom z výšky dlabou na ty, kteří (a není jich zas tak málo) jim už od jejich prvního alba vyčítají, že je škoda, že jejich muziku systematicky przní svým specificky nespoutaně afektovaným a uječeným projevem zpěvák David Marcelis.

Co nového lze tedy čekat od jejich třetího alba „Will To Power“? Devět nových skladeb, toť vše. Pokud vás Lord Volture neoslovili v prvních dvou kolech, nestane se to ani nyní. Pokud se vám již dostali pod kůži, i tentokrát nějakou tu další chodbičku vykutají. Ty samé ingredience, melodické postupy a strukturu skladeb, kterou používali dříve (a které používali mnozí další dlouhá léta před nimi), používají i nyní a nemají potřebu se jakkoliv měnit. Nepřináší nic objevného (co byste taky chtěli v klasickém heavíku ještě objevovat?), můžou se hrdě odvolávat na kultivaci odkazu všech Judasů, Ironů i Icedů (a jejich příznivci jim na to slyší) a mají cit pro melodie. Díky tomu, že vám leckteré z nich mohou připadat povědomé, ale přitom ukázat na jeden konkrétní track není zas až taková sranda, jsou Lord Volture takovými poctivými dělníky metalu.

Pokud už hledáte (nezapomeňte na předchozí řádky) to největší jiskření, na to je tu úvodní šlapavá harmonická riffovka s melodickým refrénem a rychloprstým sólem (ehm, to je vlastně charakteristika celé desky) „Where The Enemy Sleep“, jen tady to má ten švih živější a z hlediska celého alba – to je možná to nejpodstatnější - nejméně okoukaný, d8le pak nesmírně přitažlivý (takhle to dopadne, když Lord Volture aspoň na moment vypadnou ze šablony) je atmosférický úvod v „Omerta“, či ubručené sbory v pomalejší „The Great Blinding“. Ano, o osudu (tedy přízni fanoušků) Lord Volture rozhoduje zpěvák. Ten má nevýhodu v tom, že jeho vokální kolegové, kterým bývá přičítána nezaměnitelná vokální osobitost, mají zpravidla výrazné charisma či přitažlivě podmanivý hlas. David Marcelis je osobitý až až, ale za charismatického či vokálně přitažlivého jej asi označí málokdo. Ale nebojte, když přistoupíte na tuhle hru (a šikovní instrumentalisté si to zaslouží) a Davidův specifický projev, je „Will To Power“ zábavná a výživná heavíková strava, která sice chuťové pohárky dráždí vypůjčeným kořením, ale spolehlivě zasytí.

Savapip             


www.lordvolture.com

YouTube ukázka - Taklamakan

Seznam skladeb:
1. Where the Enemy Sleep
2. Taklamakan
3. The Pugilist
4. Will to Power
5. My Sworn Enemy
6. The Great Blinding
7. Omertà
8. Badajoz (1812)
9. Line 'em Up!

Sestava:
David Marcelis - zpěv
Leon Hermans - kytara
Paul Marcelis - kytara
Simon Geurts - baskytara
Frank Wintermans - bicí

Rok vydání: 2014
Čas: 46:01
Label: Mausoleum Records
Země: Holandsko

Diskografie:
2010 – Beast Of Thunder
2011 – Never Cry Wolf
2014 – Will To Power

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 17.11.2014
Přečteno: 2526x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11766 sekund.