PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




LYNAM - Bombshell

Americká čtveřice Lynam je v Evropě a zejména pak u nás takřka nepopsaným listem, přičemž v domovské Americe jí rozhodně pozice nějaké „no name“ kapely nepatří. Tahle parta už má za sebou pět řadových alb, které ji dostaly do pozice černého koně soudobého amerického hard rocku. Navíc jejich zpěvák Jacob Bunton se stále častěji prosazuje v jiných projektech, ať už je to spolupráce s původním bubeníkem Guns n´Roses Stevenem Adlerem v jeho současné kapele Adler (tam působí i kytarista Lonny Paul) nebo stále větší aktivity po boku Guse G., kytaristy doprovodné kapely Ozzyho Osbournea. Navíc právě Bunton v posledních letech dokazuje, že se pěvecky zlepšuje a to velmi rychlým způsobem.

Přestože se zdálo, že zpěvákovy aktivity mohou Lynam pohřbít, naštěstí tomu tak není, a ambiciózní parta přichází s druhým EP během dvou let, což je při Buntonově vytížení docela obstojný výkon. Lynam představují současný americký hard rock, ovšem bez jakékoliv cukrkandlovosti (plné nickelbackovského post-grunge), která rozmělňuje tvorbu jejich současníků typu Hinder, Saliva nebo dokonce i Sixx: A.M. Lynam se spíše věnují ostřejšímu rock n´rollu, který trochu čerpá z hair metalu osmdesátých let (vizuálně je tento vliv jasně vidět), starého aerosmithovského rocku a samozřejmě se nezapomíná ani na trochu té moderní elektroniky a hlukových stěn po vzoru Black Veil Brides.

Modernější vlivy jsou v tvorbě kapely čím dál tím silnější a proto je jasně slyšitelné, že od dva roky starého EP „Halfway To Hell“ nastal posun právě k soudobějším pasážím a to nemluvě o porovnání s debutem „White Trash Superstar“, kde Lynam zněli jen jako tuctová hairmetalová partička, která usnula v roce 1989. Novinka „Bombshell“ tak představuje další schůdek ve vývoji kapely.

Základ je samozřejmě v klasickém zmetalizovaném rock n´rollu, ze kterého nejvíce čerpá úvodní „Bombshell“, která se tváří jako nejklasičtější položka celé pětiskladbové kolekce. Dvojka „Flick My Switch (You Turn Me On)“ už ale startuje elektronickou palbou, kdy samplované zvuky prostupují celou skladbu, včetně vynikajícího stadionového refrénu, kde na sebe nejvíce pozornosti strhává opět Bunton. „Send You Back“ je možná nejméně typickým kouskem, protože rock n´rollové riffy zde nahrazuje strojově chladná rytmika a ostré kytary, které jako kdyby vypadly z reperotáru Roba Zombieho. V refrénu se skladba opět lomí někam až směrem k poprockovým nápěvům, ovšem za stálé asistence přetvrdých kytar. Hlukové, skoro až metalcorové stěny, zase prostupují „The Worst In Me“ a závěrečnou „What´s Left?“, kdy kapela sází na údernost spíše v refrénech, které jsou nejzajímavějšími pasážemi obou skladeb. Úderné, stadionové, tvrdé…

V současné době nejde říct, jestli je „Bombshell“ pro Lynam úkrok stranou nebo cesta, kam se bude odvíjet další kariéra kapely. Na to si budeme muset minimálně do dalšího alba počkat. Kapela mi teď trochu připomíná skotskou partu Peepshow, která přes tuctové glammetalové začátky (něco jako druhořadá kopírka Tigertailz) vyrostla na dvojce „Brand New Breed“ za použití moderních technologií ve výtečnou, nápady nabitou kapelu. Proto uvidíme, potenciál v Lynam opravdu třímá.

Jan Skala             


www.lynammusic.com

Seznam skladeb:
1. Bombshell
2. Flick My Switch (You Turn Me On)
3. Send You Back
4. The Worst In Me
5. What´s Left?

Sestava:
Jacob Bunton - zpěv, kytara, programování
Lonny Paul - kytara, programování
Mark Dzier - baskytara
David Lynam - bicí

Rok vydání: 2015
Čas: 17:29
Label: New Ocean Media
Země: USA
Žánr: hair metal/nu-rock

Diskografie:
2002 - White Trash Superstar
2003 - Bling! Bling!
2004 - Life In Reverse
2006 - Slave To The Machine
2008 - Tragic City Symphony
2013 - Halfway To Hell EP
2015 - Bombshell EP

Foto: archiv kapely


Vydáno: 30.01.2016
Přečteno: 1776x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09041 sekund.