PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




BILLY TALENT - Afraid Of Heights

Poslední měsíce a roky asi nepatřily v kariéře Billy Talent k těm nejjednodušším. Možná proto je také pauza, která vznikla mezi minulou deskou „Dead Silence“ a novinkou „Afraid Of Heights“, nejdelší v jejich sedmnáctileté historii. Kapela v mezičase přišla i o bubeníka a zakládajícího člena Aarona Solowoniuka, který se odmítl podílet na nové desce. Nahradil jej proto Jordan Hastings od hardcorových Alexisonfire, který ovšem stále ještě nedostal status právoplatného člena. Důležité ovšem je, že Billy Talent pokračují dál a jak se zdá, tak s nezměrnou chutí.

Žádnou zásadní změnu nelze očekávat. Billy Talent jsou totiž léta spokojení s tím, co dělají, protože ve své domovské Kanadě patří k těm největším hudebním akvizicím. V USA jim sice pšenka až tak nekvete, přestože by sami chtěli být v tamních končinách stejně velcí jako třeba stylově spříznění Blink-182, Evropa si už na jejich pojetí melodického punk rocku natolik zvykla, že i tady jsou Billy Talent jako doma. A jak se zdá, novinka „Afraid Of Heights“ jejich pozici může jen potvrdit. Vlastně ani to nemůže být jinak, protože v jistých kruzích jsou Billy Talent stálice a novinka není z těch alb, které by zásadně překopávaly diskografii, bořily staré mýty a jasně měnily směřování kapel.

Billy Talent nikdy nebyli žádní velcí objevitelé a to jim zůstává i na novince. Stále totiž předkládají svůj punk, který má na jedné straně hitové ambice, kdy se z něho ozývají stadionové refrény, jinde je zase až alternativně titěrný nebo dokonce zavadí o emo strunu. Jinak je ale „Afraid Of Heights“ sbírka dvanácti nekomplikovaných skladeb, které nijak zvlášť z diskografie kapely nevyčnívají. Pochopitelně, že se zde najdou opět hitové kousky, které se zařadí po bok už osvědčených koncertních taháků.

V tomto případě se jedná především o oba pilotní singly, titulní skladbu a zejména výbornou stadionovku „Louder Than The DJ“, kteréžto obě skladby a navrch i úvodní kousek „Big Red Gun“ už kapela pravidelně zařazovala do svých playlistů ještě před vydáním desky. Rozhodně se jedná o nejvýraznější kousky, ovšem kouzlo „Afraid Of Heights“ je trochu jinde. Nejlepší kousky tentokrát nejsou punkově rozjívené a rozskákané, prim v případě novinky hraje dvojice skladeb „Rabbit Down The Hole“ a „Horses & Chariots“, což jsou uvolněnější věci, kde kapela vsadila na přemýšlivější notu. Sice zní více alternativně („Rabbit Down The Hole“) a emo („Horses & Chariots”, zejména kvůli použitým klávesám), ovšem tato tvář Billy Talent je stale více zajímavá a při opakovaném poslechu vystupují na povrch stále další a další momenty. Do podobného ranku patří i “February Winds”, ale ta spíše stojí na půli cesty mezi vážnou a teenegerskou tváří kapely.

Celkově je „Afraid Of Heights“ povedené album, které sice sází hodně na jistotu a kvůli tomu jsou momenty překvapení tytam, ale dokazuje, že skladatelská studnice kapely ještě nevyschla a ani jí to v blízké budoucnosti nehrozí.

Jan Skala             


www.billytalent.com

YouTube ukázka - Afraid Of Heights

Seznam skladeb:
1. Big Red Gun
2. Afraid Of Heights
3. Ghost Ship Of Cannibal Rats
4. Louder Than The DJ
5. The Crutch
6. Rabbit Down The Hole
7. Time-bomb Ticking Away
8. Leave Them All Behind
9. Horses & Chariots
10. This Is Our War
11. February Winds
12. Afraid Of Heights (Reprise)

Sestava:
Benjamin Kowalewitz - zpěv
Ian D`Sa - kytara
Jonathan Gallant - baskytara
Jordan Hastings - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 48:54
Label: Warner Music
Země: Kanada
Žánr: pop/punk rock

Diskografie:
2003 - Billy Talent
2006 - Billy Talent II
2009 - Billy Talent III
2012 - Dead Silence
2016 - Afraid Of Heights

Foto: archiv kapely


Vydáno: 05.09.2016
Přečteno: 2162x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Aaron neodmítl...11. 02. 2017 22:54 Freny


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09121 sekund.