18.12.2018
DEF LEPPARD
Vánoce přicházejí a ani DEF LEPPARD nenechávají v ..více

18.12.2018
ROSA NOCTURNA
ROSA NOCTURNA natočili videoklip ke skladbě více

18.12.2018
RAMCHAT
Slovenští RAMCHAT představují novinkovou píseň více

18.12.2018
LAST UNION
Deska italských progresivců LAST UNION "Twelve" vyjde už ..více

18.12.2018
NANOWAR OF STEEL
Italští srandisti NANOWAR OF STEEL doplnili nedávno ..více

18.12.2018
WINGS OF DESTINY
Kostaričané WINGS OF DESTINY slibují na leden vydání ..více






FROZEN LAND - Frozen Land
Stratoinspirace zřejmá, ale když jsou původní ..

OVERRULED - Hybris
špatné, ale když thrash, tak to raději debut N ..

TRAUTENBERK - Himlhergotdonrvetr
Zdar, zkusím poslechnout a možná to sepíšu :- ..

TRAUTENBERK - Himlhergotdonrvetr
Zdravím, bude prosím recenze na Ticho nad peká ..

RED DRAGON CARTEL - Patina
Rozpačitá je tahle recenze! Klasický Pepsiho ú ..

RATT - Detonator
Jasně ono asi není moc co řešit.Deska se moc n ..

ANGEL DUST - Border Of Reality
já četl, že jsou zpátky i s Dirkem a na FB maj ..

ANGEL DUST - Border Of Reality
díky za pochvalu, když to dopadne, tak se snad v ..

RATT - Detonator
bohužel, zatím není, občas se nám stane, že ..

ANGEL DUST - Border Of Reality
výborná recenze, děkuji za ni. Angel Dust jsou ..




Za poslední měsíc:
WISHMASTERS - Afterworld
1431x

MOTORBAND - Restart
1131x

NIGHTWISH, BEAST IN BLACK - 19.11.2018, O2 arena, Praha
1077x

MARIUS DANIELSEN´S LEGEND OF VALLEY DOOM PART II.
1046x

TŘI SESTRY - iSvobodu ředkvičkám!
806x

DARK GAMBALLE - Hluboký nádech
776x



21.12.2018
DEAD DANIELS, SWEET LEOPARD..
Rock Club KAIN, Praha, začátek od:20:30, vstupné: 100 Kč

25.12.2018
NAŠROT, NONSENSE, DENUDACE. ..
Havlíčkův Brod - Oko Klub, začátek od:20:00, vstupné: 150 / 200

26.12.2018
EJAKULUJÍCÍ KOKOS, NOVOVESKA, BRAK, ZDENĚK VĚTROVEC, SALAZAR, ABSOLUTE ZERO...
Havlíčkův Brod - Oko Klub ( bar ), začátek od:19:00, vstupné: 150



článků celkem: 6696
recenzí: 5452
reportů: 542
rozhovorů: 364













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


MAGNUM - Lost On The Road To Eternity

To, že aktuální deska legendárních Magnum vychází čtyřicet let po debutu „Kingdom Of Madness“, nebo že jde v pořadí o jubilejní dvacátou studiovku, je víceméně náhoda. Tony Clarkin je totiž – navzdory věku – mimořádně činorodý jedinec s (dle svých slov) neustálou inspirací, takže výročí nevýročí, deska „Lost On The Road To Eternity“ v podstatě jenom plynule navazuje na dvouletý interval, jenž dělil vydávání posledních příspěvků kapely, přičemž je reálné, že se Tonymu již nyní v hlavě velmi konkrétně rýsuje album s pořadovým číslem dvacet jedna.

Intenzivní sprcha vlastních nápadů ovšem neznamená, že by se Clarkin nenechal osvěžit také jinými inspiračními proudy, právě jako v tomto případě, kdy mu nejednou vypomohl nově příchozí klávesák Rick Benton (dalším čerstvým přírůstkem je bicmen Lee Morris), přičemž Rick samozřejmě bral ohledy zejména na svůj instrument, se kterým doplňuje, prostupuje, čechrá nebo rovnou vytváří všechny aktuální skladby, jejichž časový součet přesahuje hodinovou hranici a znamená tak nejdelší album v historii kapely. Jinak jde ovšem o příspěvek spíše tradiční, který udržuje slušně nastavenou laťku kvality Britů, zároveň však nijak nevybočuje a v několika okamžicích dokonce onu laťku přímým úderem shazuje.

Týká se to zejména refrénů písní „Peaches And Cream“ a „Without Love“, úplně nejzábavněji pak nedopadly ani ústřední časti songů „Show Me Your Hands“, „Ya Wanna Be Someone“ a „Forbidden Masquerade“. Přitom v ostatních aspektech všechny uvedené skladby fungují, ať jde o vokální okolí refrénů (zvláštní vypíchnutí zaslouží bridge „Ya Wanna Be Someone“), nebo instrumentaci časově prolínající osy sedmdesátých a osmdesátých let. Klávesy zaručují neustálou pestrost, Clarkinova kytara pak proplouvá od bluesových pramenů do progrockových meandrů, které zavoní jedinečným půvabem zejména při Tonyho sólových výletech. Rytmika oproti tomu nepřekračuje celkem úzkostlivě předepsaný rychlostní limit, většina skladeb si své odbyde ve středně svižném, potažmo pohodově šlapavém tempu. Nejde o velký problém, po britských důchodcích by ani nebylo vhodné vyžadovat nějakou extrémně rozvášněnou jízdu, nicméně více energie by k zahození nebylo, album se především ve svém závěru vleče a v případě kusu „Glory To Ashes“ i celkem uspává (obdobně unavený opus „King Of The World“ zachraňuje působivá finální gradace).

K vrcholům desky můžeme počítat kompozici „Storm Baby“, jejíž skvostný vokální úvod (Catley je pořád v dobré formě) postupně přidává na rockových grádech, nechybí tklivé klavírní preludium, celková lehkost a samozřejmě brilantní sólo. Stejně dobře si vede navazující položka „Welcome To The Cosmic Cabaret“, v níž se dočkáme atmosférických syntetických hrátek, které prokládají šmrncovní „tleskavé“ rytmy. Největší překvapení nahrávky následuje hned poté, když v titulní písni vypuknou zvukomalebné orchestrace prezentované živým orchestrem Wolfa Kerscheka, za které by se nemusela stydět ani metalová opera Avantasia, její principál Tobias Sammet si zde ostatně zahostoval, což lze brát jako sympatickou „protislužbu“ za Catleyho pravidelné účinkování v Sammetově zmíněné mega-kapele. Čtvrtým vrcholem alba se stává kus „Tell Me What You´ve Got To Say“, ve kterém na jemném klávesovém podkladu vykvétají voňavé instrumentální rostlinky s příjemnými refrénovými plátky.

Dvacátá studiovka britských bardů dokazuje jejich neutuchající formu a v letité diskografii kapely nachází plnohodnotné místo. Stejně tak ovšem nejde o nic extra výjimečného, a i když budeme brát v úvahu pouze novodobá alba, pak má novinka celkem daleko k celoplošné lehkosti počinu „Into The Valley Of The Moonking“, ještě vzdáleněji se pak jeví bezprostřední chytlavost skladeb jako „When We Were Younger“ nebo „Desperate Times" (obě "Princess Alice and the Broken Arrow"). "Lost On The Road To Eternity" znamená poctivou a jistě dobrou hard´n´progrockovou práci, kterou však v nejednom okamžiku relativizují momenty průměrné a nijak zvlášť zábavné.

Pagan             


www.magnumonline.co.uk

YouTube ukázka - Without Love

Seznam skladeb:
1. Peaches And Cream
2. Show Me Your Hands
3. Storm Baby
4. Welcome To The Cosmic Cabaret
5. Lost On The Road To Eternity
6. Without Love
7. Tell Me What You´ve Got To Say
8. Ya Wanna Be Someone
9. Forbidden Masquerade
10.Glory To Ashes
11. King Of The World

Sestava:
Bob Catley – zpěv
Tony Clarkin – kytara
Al Barrow – baskytara
Rick Benton – klávesy
Lee Morris – bicí

Hosté:
Tobias Sammet – zpěv

Rok vydání: 2018
Čas: 1:06:53
Label: Steamhammer Records/SPV
Země: Velká Británie
Žánr: hard rock/prog rock

Diskografie:
1978 - Kingdom of Madness
1979 - Magnum II
1982 - Chase the Dragon
1983 - The Eleventh Hour
1985 - On a Storyteller´s Night
1986 - Vigilante
1988 - Wings of Heaven
1990 - Goodnight L.A.
1992 - Sleepwalking
1993 - Keeping the Nite Light Burning
1994 - Rock Art
2002 - Breath of Life
2004 - Brand New Morning
2007 - Princess Alice and the Broken Arrow
2009 - Into the Valley of the Moonking
2011 - The Visitation
2012 - On the 13th Day
2014 - Escape from the Shadow Garden
2016 - Sacred Blood "Divine" Lies
2018 - Lost On The Road To Eternity

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 02.03.2018
Přečteno: 1097x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
To já jsem s...4. 03. 2018 9:25 ToPi
Je dobře že...3. 03. 2018 11:15 JonathanGray
Já to vidím tak,...2. 03. 2018 16:08 Supermartonátor


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15274 sekund.