NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku DRAGONFORCE - Valley Of The Damned


Cellador - b.wolf

na to, že vydali jenom jednu řadovku, tak je to super pecka. Osm skladeb, jedna lepší než druhá.

10. 05. 2016 15:01

- Jiri87

adrian: Cellador jsem vůbec neznal a musím uznat, že je to hodně luxusní záležitost. Díky moc!! :) Čekám na další tipy.

9. 05. 2016 10:51

- adrian

Jiri87: Jinak jeste me napada album Cellador - Enter Deception. https://www.youtube.com/watch?v=Z2TxSvmM6Yg To byla taky super speedova placka. Ale od te doby jsem o nich neslysel. Ani nevim, jestli jeste hrajou. Ale urcite si tohle album sezen.

8. 05. 2016 10:09

Noví - b.wolf

Astralion jsou docela pecka.

7. 05. 2016 13:42

- vn

Astralion, hm, zkusím. Debut mě bavil :)

6. 05. 2016 16:44

- adrian

Mimochodem, novi Astralion uz jsou venku a zase jim to odcejpa :-)

6. 05. 2016 9:17

- GNT

První 3 alba Power Quest obsahují dosti speedových věcí, nemám problém. htaedas: speedová alba nemusela být jen debutová. Ale je fakt, že jistá úměra mezi "stářím" respektive dobou trvání kapely a rychlostí produkce tu je. Twilight Force - mám to ve sbírce, líbí se mi to a hodně, ale speedové album to není, powerspeedové už ano, jako speedové se dají označit jen 2 skladby uprostřed alba, zbytek jsou buď skladby svižné, jedna balada, 4 intemezza (většinou srandičky, v nichž TF dávají najevo, že si tak trochu z heroického poweru dělají prdel, ale v dobrém), a 2 věci, v nichž se speed objevuje tu a tam, v části sloky, v úvodu, části sóla, mezihry, refrénu. Z posledních nahrávek do speedu hodně fušují Astrallion a Cain´s Offering, na těchto albech jsou minimálně 4 speedové skladby, což je dnes možná maximum možného, u CO lze pozorovat z mého pohledu nešvar (stejné je to u současných Freedom Call), kdy se do cca 3,5-4,5 min. speedovky, narve až 2 minutová pasáž, obvykle mimo strukturu zbytku songu, která se odehrává v značně pomalejším duchu, někdy až doslova "zazdí" celou píseň a nedovoluje mi ji považovat za speedovou. Bez rychlých bicích se prostě žádný speed nekoná a proto má tento metalový subžánr tak málo nahrávek. Chápu, že tenhle základní a nepominutelný rys, nelze ho nijak obejít, většinu hudebníků omrzí a otráví a jdou od toho. Dokonce se prý skupina stane populárnější a prodejnější, když od speedu (a nakonec i poweru) ustoupí a přesune se do rockovějších vod. Naposledy jsem tuto úvahu četl v jedné recenzi od J. Kozáka v posledním Sparku (šlo o kanadskou powerspeed kapelu, název mi vypadl z hlavy). Asi jsme my, jimž se líbí melodické upalovárny, nějací defektní, něco v nás není v pořádku. Ale vážně, zajímalo by mě, proč se mě vlastně takový druh hudby líbí, proč mě naplňuje a vyhovuje mi beze zbytku - odpověď možná lze nalézt v psychice, možná je poslech speedu určitou formou antidepresiva.

6. 05. 2016 8:28

- adrian

Tady jeste ZP nebyl taky vyzpivanej, prece jenom to jeste nebylo uplne stoprocentni. K tomu ta spatna produkce - nastesti potom prislo nejlepsi power speed metalovy album vsech dob :-) Jinak ZP mi furt chybi v Dragonforce, bez neho uz to nikdy nebude ono. I am I i Tank jsem zkousel, ale vubec me to nebavilo.

6. 05. 2016 8:28

Nejskvostnější - b.wolf

debut, který jsem kdy slyšel. Absolutní pecka, hned jak bylo cedlo k mání, okamžitě jsem bral. Na mě to tehdy zapůsobilo a dodnes působí jako zjevení, dva kytaroví ďáblové a vynikající ZP Theart, prostě jasná desítka, stejně jako druhá fošna Sonic Firestorm. Ty další už mě moc neberou a po odchodu ZP Thearta raději poslouchám I am I nebo Tank, kde působí.

6. 05. 2016 6:42

- Luiz

Já bych se nezdráhal zmínit o v podstatě nedávném počinu Twilight Force. Nevím, zda by GNT jejich album označil za speedové, ale já ho tak beru :)

5. 05. 2016 22:04

To Adrian: - htaedas

Far Away od Power Quest absolutní bomba! Jedna z nejlepších speedovek, co bylo složena.

5. 05. 2016 16:12

- htaedas

Je hodně kapel, který vydali melodic speedový alba, respektive byli na nich rychlovky aspoň v poměru 50:50, což GNT stačí. Ale jaksi u tohoto přímočarého stylu nezůstali. Většinou šlo vždy o nadšenecké debuty. Byly zde i recenzované.

5. 05. 2016 16:10

- adrian

Jiri87: Stari Power Quest byli hodne do speedu. I kdyz podle meritek GMT asi ne :-)

5. 05. 2016 14:37

- Prowler80

Nerad zasahuji do vaší interní diskuze, ale jako pamětník považuji za jedno z prvních speedových alb dílko Savage Grace - Master of Disguise (nahráno srpen - říjen ´84, vyšlo září ´85). Dodnes je hrubě nedoceněno, ač svým způsobem předběhlo svou dobu. Nejméně polovina skladeb se dá i z dnešního hlediska označit za čistý speed. Já osobně jej hodnotím devítkou. Ostatní tvorba této kapely byla přec už jen stylově poněkud odlišná...

5. 05. 2016 13:52

- Jiri87

GNT: Odpověď mě zajímá..., ale rád bych nějaký kvalitní tip, ať nemusím neustále dokola sjíždět starou Sonatu, staré Stratovariusy či Dragonforce.

5. 05. 2016 13:29

- GNT

Jiri87: obecně taková, kde je plus mínus alespoň 50% opravdu speedových skladeb (tím myslím, že v dané písni se po většinu playtimu jede na doraz, speedový refrén, kolikrát ještě ne celý, či pár několikasekundových pasáží je málo, to je jen aranžérská libůstka). Výše uvedené definici sped. alba vyhovuje asi právě jen diskografie Dragonforce (ale už na příští desce DF ani to nemusí být pravda). Všechny ostatní metalové žánry (pokud budeme tak zpozdilí a naivní a budeme chtít speed metal označit za jeden ze stylů metalu) mohou mít tisíce či desetitisíce nahrávek, protože je do určité míry jedno, jak rychle se tu hraje, respektive bubnuje. Speed musí být melodický (to je podmínka splnitelná a akceptovaná, i když bychom asi nalezli speedové refrény postavené na řevu či opakování jednoho dvou slov) a ultrarychlý (samosebou se v jiných žánrech najdou rychlejší rytmy, ale u těch už nevyzní žádná melodie) a to už je problém. A proč je to problém, na to by měli odpovědět hudebníci z powerspeedových skupin. Osobně si myslím, že naprostá většina z nich by vůbec nepochopila, na co se jich ptáme, co po nich chceme. A vůbec - programově nechce hrát speed, tj. tak jako DF, v podstatě nikdo, jo jedna dvě max. tři věci, v nichž se tu a tam hraje opravdu rychle, se na albech objeví, ale většinou nejde o žádný záměr, spíše se uvažuje tak, aby na nahrávce byly zastoupeny všechny rytmické polohy, většinou lhostejno v jakém poměru, střední tempo samozřejmě převažuje. Ale mám pocit, že má odpověď Tě ani nezajímá, že je to jen taková lehká provokace, známe to z jiných diskusí. Podstatou mého (doufám, že na dlouhou dobu posledního) diskusního příspěvku je vyjádření přesvědčení, že speed metal (a DF) je jen extrémní polohou power metalu, že neexistuje jako samostatný styl či žánr a že je to samotným hudebníkům šuma fuk, že nemají v tomto směru žádné tvůrčí touhy. Pagan (a pár dalších) může v recenzích neustále volat po tom, aby se na albech objevovalo více speedu, že to chceme (já taky) ... nikdy však nebudeme oslyšeni. Hudebníci takhle hrát nechtějí a nebudou nebo jen v omezené míře, DF jsou výjimkou potvrzující pravidlo

5. 05. 2016 11:59

- htaedas

Zvuk slabý, ale ta rychlost, ty melodie, ty dlouhá sóla! A nejlepší je, že to kluci dokázali a stále dokazují na dalších albech potvrzovat. A to, že si pamatují všechny sóla je opravdu k podivení.

5. 05. 2016 11:08

- Jiri87

GNT: Co považuješ za "opravdová" speedová alba? Hoď sem nějaké tipy. ;) Třeba narazím na něco nového a pro mě zajímavého. :)

5. 05. 2016 11:03

- GNT

Takhle nějak má vypadat album speedmetalové kapely, 9/10. Bohužel (pro mnohé bohudík) jedinou opravdovou speedovou kapelou jsou právě Dragonforce. Ostatní grupy z powerspeed ranku tu a tam vydají desku, kterou je s přimhouřením obou očí možné označit jako speedovou, odhadl bych to tak na 20-40 alb, víc toho nebude. Takže se bavíme o jisté kuriozitě, pár lidmi obdivované, mnohými pak nemilované. Black Winter Night je i moje nejoblíbenější skladba, celé album poslouchám poměrně často, ostatní desky Dragonforce občas, chybí mi tu (a to je má výtka k této skupině) větší patos, vznešenost ... tedy to, co nacházím např. na prvních třech albech Freedom Call. DF jsou na powerspeed příliš civilní, i když výjimky se najdou.

5. 05. 2016 10:23

- adrian

A nejlepsi song? Jednoznacne Black Winter Night!!! Osobne miluju taky Disciples of Babylon se zajimavym jazzovym intermezzem :-)

5. 05. 2016 8:09

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07941 sekund.