TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku KISS - Carnival Of Souls: The Final Sessions


Kiss - Jirka Pokorný

Grunge mě ve své době minul obloukem a nezlepšilo se to ani do současnosti. Jediná skladba, kterou respektuji jako opravdu kvalitní, je Black Hole Sun. Bez toho, že bych měl v oblibě Soundgarden. Ale pozor, nehodnotím, nehatuju, naopak všem příznivcům tohoto stylu přeji spoustu dobrých zážitků z jejich oblíbené hudby. Zmiňuji to jen v souvislostí s tím, že recenzované dílo je pisateli do grunge často řazeno. Co se týká Carnival Of Souls, můžu napsat to samé, jako jsem psal u recenze na The Elder. Pro mě je to jen další řadová deska Kiss, tentokrát pasující do nálady devadesátých let a částečně navazující na Revenge. Pravda – zpomalilo se a přitvrdilo. Přestože původní nahrávku znám dávno před vydáním (ano, z uniklých pirátských kopií a s několika malými obměnami), když jsem CD poprvé uslyšel v prodejně hudebnin (ten zvuk!) nesl jsem si jej domů nadšený a často se k němu dodnes vracím. V souvislosti se zdejší recenzí jsem album znovu poctivě rozpitval a nenacházím jedinou skladbu, která by mi neseděla a musel jsem jí přeskakovat. (Na ostatních albech přece jen sem tam nějakou najdu). Možná je i škoda, že deska svojí malou propagací zapadla v probíhající kissománii, určitě by si zasloužila víc pozornosti. Písničky nejsou špatné a co bych zvlášť vyzdvihl, je výkon Bruce. Spoluautor devíti písní z dvanácti. Dle mého soudu nejvíce z celého díla vyčnívá právě on a o jeho dovednostech se nemusím rozepisovat. Carnival není deska na jeden poslech, své kvality ale určitě má. Jde jen o to, dát jí šanci…

25. 09. 2021 16:13

- Pepsi Stone

Tady s tebou nemůžu zcela souhlasit. Nevermind a Dirt jsou samozřejmě neporovnatelně lepší alba, ale že by Carnival byla lepší než cokoliv od Pearl Jam nebo Soundgarden, to snad ne... S Ten. Vs nebo Superunknown se taky moc rovnat nemůže. Celkově v grungeovém ranku může patřit jen k tomu lepšímu průměru. Pravdu máš však v tom, že je mnohem lepší než příšerná Eye II Eye.

20. 09. 2021 11:40

- ToPi

Docela slušnej grunge. Ne tak dobré jako Dirt nebo Nevermind, ale lepší než cokoli od Soundgarden nebo Pearl Jam. A taky mnohem lepší a atmosferičtější než Disfunkcional, Slang nebo Eye II Eye.

18. 09. 2021 11:13

Ne a ne a ne - Domy

Nedal jsem to ani na 100 pokusů. A už v době vzniku jsem tohle CD měl. Bylo jedno z prvních, které jsem poslal dál do světa. Nenašel jsem k němu cestu ani později. Bylo to pro mě už definitivní rozloučení s další tvorbou Kiss.

16. 09. 2021 18:00

- Milan

Tak on s grunge více či méně v té době koketoval kdekdo. Dickinson (Skunkworks), Metallica (Load/Reload), Rush (Counterparts) a mnoho dalších

16. 09. 2021 13:00

- Pepsi Stone

Myslím, že ho ani neslyšeli :-))))

16. 09. 2021 7:40

- V.

Zajímalo by mě, co na Rain říkali Alice In Chains :-)

16. 09. 2021 7:23

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10088 sekund.