16.04.2021
LEE AARON
Legendární kanadská zpěvačka odložila vydání svého ..více

16.04.2021
GREEN JELLŸ
Punkrockoví srandisté z Hollywoodu se vrací na scénu. ..více

16.04.2021
TIRADERO DE CADAVERES
Deathmetalový projekt, založený loni v Mexico City, ..více

16.04.2021
SHADOWSPAWN
Už bezmála deset let funguje tato dánská ..více

16.04.2021
ENDSEEKER
Deathmetalová formace z německého Hamburku právě ..více

16.04.2021
STORMRULER
Blackmetalové duo z amerického města St. Louis, se ..více






BLAZE BAYLEY - War Within Me
Hlavní problém je, že jsou to nízkorozpočto v ..

BLAZE BAYLEY - War Within Me
A kdo to vlastne je? Jeden z mnoha, ktery zije z o ..

BLAZE BAYLEY - War Within Me
Bayleyho tvorba je na hranici průměru, mezi alby ..

TOM PETTY AND THE HEARTBREAKERS - The Hypnotic Eye
Když si tak pročítám diskusi u Stanleyho Soul ..

SERJ TANKIAN - Elasticity
Pár songů jsem od nich slyšel. Neříkám že n ..

SERJ TANKIAN - Elasticity
nepochopil, co je na těchto Arménech ke slyšen ..

Ken HENSLEY - My Book Of Answer
Správná poznámka. HCh představuje jeden z mimo ..

PAUL STANLEY`S SOUL STATION - Now And Then
Kdysi jsem byl na koncertě KISS v Německu, a tam ..

PAUL STANLEY`S SOUL STATION - Now And Then
Za mne 9. Je to prostě čirá parádička, elegan ..

Ken HENSLEY - My Book Of Answer
>>The next time you hear the song Forever Free tak ..




Za poslední měsíc:
PAUL STANLEY`S SOUL STATION - Now And Then
2301x

WARRANT - Cherry Pie
2233x

LED ZEPPELIN - In Through The Out Door
1994x

Ronnie ATKINS - One Shot
1853x

Ken HENSLEY - My Book Of Answer
1791x

URIAH HEEP - Look At Yourself
1751x





článků celkem: 8317
recenzí: 6851
reportů: 573
rozhovorů: 481













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


BLIND GUARDIAN – Battalions of Fear

Bylo nebylo, za devatero horami leželo malé městečko Krefeld, kde se banda středoškoláků rozhodla začít drtit pořádný metal. Pojmenovali se Lucifer´s Heritage a pod tímto názvem vydali dvě dema. Protože ale většina posluchačů při pohledu na název očekávala black metal, po podpisu smlouvy s labelem No remorse došlo ke změně názvu na Blind Guardian. Z druhého dema se převzalo pět skladeb a mohlo se začít s nahráváním debutu. Nikdo asi tenkrát netušil, jaké velikosti jednou tahle čtveřice (dlouhá léta ve stejném složení) dosáhne.

Tehdy byla ale před nimi ještě dlouhá cesta. Omladiny se ujal producent Kalle Tramp (mimo jiné třeba Destruction) a výrazně ovlivnil celkové thrashové vyznění. Byl to také právě on, kdo přišel s geniálním nápadem sborových refrénů, které se postupem času staly pro kapelu poznávacím znamením.

Za mikrofon se postavil nenápadný chlapec, který se cítil být v první řadě basákem. Hansi původně nebyl určen jako stálý zpěvák. Po několika katastrofálních konkurzech se ale opět hodně rychle k mikrofonu vrátil a už se o tom nikdy nemluvilo. A to je jedině dobře. Jakkoli to ještě na první desce není poznat a Hansiho hlas zní – mírně řečeno – hodně syrově, postupně se vypracoval do jednoho z nejlepších a nejoriginálnějších hlasů v metalu vůbec.

Na počátky Blind Guardian měly samozřejmě velký vliv jejich vzory. Hansi přiznává, že tenkrát dokonce usilovali o to, aby byly vlivy Iron Maiden či Helloween jasně slyšitelné. Zároveň je také znát snaha po zběsilé rychlosti – jejich debut tak v mnohém připomíná právě počátky dýní na „Walls of Jericho“ – a to včetně nedobrovolného vokalisty, který v té době ještě moc nevěděl, co s hlasem. Spolu s horší produkcí jde ruku v ruce neuhlazenost a syrovost desky, která ale z dnešního pohledu vůbec není na škodu. „Battalions of Fear“ začíná pouťovým intrem, které zběsile přechází do nářezu „Majesty“, který je zároveň prvním kontaktem kapely s Tolkienovou tvorbou. Literatura měla hrát v budoucnu v textech hlavní roli. Jak známo, Hansi je velikým fanouškem fantasy a mezi jeho hlavní inspirační zdroje patří právě Tolkien, Stephen King (především jeho Temná věž) či Marion Zimmer Bradley.

Asi největším hitem je hned následují „Guardian of the Blind“, která textově naráží na Kingovo dílo „To“. Poprvé máme možnost ochutnat úžasně zpěvný refrén, který vyniká i ve zběsilém tempu a stává se poznávacím znamením, které kapela postupem let přivede k dokonalosti. Na albu s poměrně krátkou stopáží nacházíme hned tři instrumentálky. Ta poslední – „Gandalf´s Rebirth“ – vyšla v reedici až v roce 1991 a byla převzata přímo z demo nahrávky – odtud ten horší zvuk. Další z čistě instrumentálních skladeb, které působí převážně jako ukázka šikovnosti kytaristů, je „By the Gates of Moria“, která je opět inspirována Tolkienovou ságou a k tomu nese ústřední motiv „Novosvětské“ od Antonína Dvořáka. Právě tímto motivem kapela svého času začínala živá vystoupení.

Jakkoli je „Batallions of Fear“ album neuhlazené a v mnoha ohledech trochu úsměvné (stejně jako zmíněné „Walls of Jericho“), byl z něj už tenkrát cítit obrovský potenciál. Ve skladbách „Guardian of the Blind“ či „Run for the Night“ můžeme jasně slyšet náznaky budoucí velikosti. Důkazem budiž, že kapela ani teď nezapomíná v setlistech na svůj debut a minimálně první jmenovaná je doteď opěrným bodem koncertů.

Ray             


www.blind-guardian.com

Seznam skladeb:
1.Majesty
2.Guardian of the Blind
3.Trial by the Archon
4.Wizard's Crown
5.Run for the Night
6.The Martyr
7.Battalions of Fear
8.By the Gates of Moria
9.Gandalf´s Rebirth

Sestava:
Hansi Kürsch – zpěv, basa
Andre Olbrich – kytary
Marcus Siepen – kytary
Thomas Stauch – bicí

Rok vydání: 1988
Čas: 39:20
Label: No Remorse Records
Země: Německo

Diskografie:
1988 – Battalions of Fear
1989 – Follow the Blind
1990 – Tales from the Twilight World
1992 – Somewhere Far Beyond
1995 – Imaginations from the Other Side
1998 – Nightfall in Middle-Earth
2002 – A Night at the Opera
2006 – A Twist in the Myth
2010 – At the Edge of Time

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:
BLIND GUARDIAN - A Twist in the Myth


Vydáno: 29.07.2010
Přečteno: 3905x




počet příspěvků: 8

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Battalions Of FearDneska jsem si...21. 06. 2020 14:55 Milan (Český fanklub BG)
začátekvelice...27. 08. 2010 16:31 b.wolf
Túto kapelu ešte...31. 07. 2010 10:26 Meresz
to Tassadar:...29. 07. 2010 23:11 Ray
Náhodou, zrovna...29. 07. 2010 21:53 Tassadar


 
Metalforever.info © 2006 - 2021     RSS - články

stránka byla načtena za 0.56834 sekund.