NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




NELSON - Peace Out

Otázka by mohla stát, co že jsou Nelson vlastně v současnosti. Většina posluchačů, kteří tuhle kapelu znají, si pamatují začátek devadesátých let, záplavu blonďatých vlasů, komediantsky barevné hadry a hity jako „Love & Affection“ a „After The Rain“. Holky tehdy bratry Gunnara a Matthewa milovaly, rockeři a kritici je nenáviděli. Dnes už tyhle emoce pominuly. Bratři se ostříhali, chodí v civilu, holky mají už jiné idoly a kritika a rockeři je dávno vzali na milost. Co je příčinou tohohle obratu? Nebylo to sice najednou, ač se Nelsonové snažili, co mohli, když v roce 1996 vydali seriózní a na své poměry tvrdou desku „Imaginator“. Není to ani tím, že dnes vypadají spíše jako z nějakého zasloužilého boybandu, ale tím, že za ta léta se vypracovali ve skutečně výtečné muzikanty, kteří se ukázali být i výbornými skladateli.

I když samozřejmě i na novince „Peace Out“ slyšíte ozvěny „After The Rain“ (což je už dávno typický rukopis bratrů Nelsonových), nepůsobí to nijak postpubertálně a změkčile. Ono vlastně už na pět let staré comebackové desce „Lightning Strikes Twice“ bylo slyšet, že oba bratři ušli za svůj život pořádný kus cesty a jejich dokonalá sehranost mohla za to, že předchozí deska je znovu dostala do povědomí veřejnosti. Tenkrát taky podepsali smlouvu s Frontiers Records, čímž se po letech hibernace konečně vrátili mezi regulérní kapely, přestože v podstatě tu skupinu tvoří jen oni dva.

„Lightning Strikes Twice“ tehdy, jako dílo dospěláckého AOR/hard rocku chválila i kritika, která jim v době „After The Rain“ nemohla přijít na jméno a veřejnosti je předhazovala jako ten nejhorší prefabrikát americké popkultury a přirovnávala až někam k New Kids On The Block. Přestože žádná velká změna se neudála (jen přirozený vývoj), náhle byli Nelson uznávaní. A nejinak je tomu i dnes a nejinak tomu bude i po novince „Peace Out“. Ta stylově navazuje na předchozí „Lightning Strikes Twice“, čili tvoří takřka dokonalý konglomerát mezi hitovou a komerčně veleúspěšnou „After The Rain“ a ambiciózní „Imaginator“. Country pokusy typu „Because They Can“ nebo „Like Father, Like Sons“ jsou dávno zapomenuty.

Novinka je opět plná vzletných melodií, které mají blíž k AOR než k hard rocku, jak by se podle pilotního singlu „Rockstar“ mohlo jevit. Nelson jsou dnes skutečně dospělá hudba pro dospělé publikum. Vše je zde dokonale promyšleno, což samozřejmě může mít za důsledek, že trochu chybí nějaký spontánní moment, ale ze všeho je cítit profesionalita každým coulem. Proto přistoupíte-li na jejich hru, kde vás nic nepřekvapí, odměnou jsou vám výtečné kompozice typu „Back In The Day“, „Invincible“ nebo baladická „On The Bright Side“ (věřte nebo ne, cítím tady trochu Reckless Love).

Na první poslech se ovšem „Peace Out“ může zdát bez výraznějšího hitu. Takové momenty vystupují na povrch až po několikátém poslechu, ale druhé „Love & Affection“ se stejně nekoná. Ale na druhou stranu… Je to dneska vůbec třeba? Kolekce působí tak nadmíru vyrovnaně, stejně jako předchozí album. O nějakém vysychání studnice nápadů proto nemůže být ani řeč a zdá se, že bří Nelsonové mají světu stále co sdělit, i když už se blíží abrahámovinám.

Jan Skala             


www.thenelsonbrothers.com

YouTube ukázka - Rockstar

Seznam skladeb:
1. Hello Everybody
2. Back In The Day
3. Invincible
4. Let It Ride
5. I Wanna Stay Home
6. On The Bright Side
7. Rockstar
8. Autograph
9. What's Not To Love?
10. You And Me
11. Bad For You
12. Leave The Light On For Me

Sestava:
Gunnar Nelson- zpěv, kytara, bicí
Matthew Nelson - zpěv, baskytara, klávesy

Rok vydání: 2015
Čas: 57:31
Label: Frontiers
Země: USA
Žánr: AOR/hard rock

Diskografie:
1990 - After The Rain
1995 - Because They Can
1996 - Imaginator
1997 - Silence Is Broken
1998 - Brother Harmony
1999 - Life
2000 - Like Father, Like Sons
2010 – Lightning Strikes Twice
2015 - Peace Out

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 24.06.2015
Přečteno: 2096x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Nelson se tenkrát...24. 06. 2015 20:53 Pepsi Stone
Tak to se na ně...24. 06. 2015 19:55 Down
Všechny desky po...24. 06. 2015 18:06 JonathanGrey
Pokud myslíš ty...24. 06. 2015 13:51 Pepsi Stone
Furt jim to celkem...24. 06. 2015 13:39 adrian


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08841 sekund.