NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




BUCKCHERRY - Rock n´Roll

Svůj vztah k Buckcherry jsem vlastně popsal už v recenzích na minulá alba, která oproti divokým začátkům na debutu, alternativnější „Timebomb“ či hitové „15“ šla se svou kvalitou dolů tak, že se jednalo v podstatě o průměrné kousky, bez kterých by se svět rozhodně obešel. Pak nepřesvědčilo ani loňské, hloupě pojmenované EP „Fuck“ a i když Buckcherry mají po těch letech (od debutu už je to letos šestnáct let) v hudebním byznysu své jisté, není přece důvod vydávat jen průměrné kousky s energií vhodnou leda tak pro nějakou párty sotva odrostlých středoškoláků, kterým je celkem jedno, co hraje, hlavně že přijdou nějaké holky a fotrům se podařilo sebrat nějakou tu flašku a cigára.

Z tohoto hlediska je hlavně úvod nové desky „Rock n´Roll“ velkým překvapením. Úvodní věc „Bring It On Back“ sice není tak silovým otvírákem, jako byla „Gluttony“ na minulém albu „Confessions“, ale má v sobě stále tah na bránu. Na otvíráky měli Buckcherry vždycky štěstí, ovšem na posledních deskách si to hned po něm dokázali pohnojit. Tady se to neděje. Dvojka „Tight Pants“ je totiž výtečným pulzujícím rock n´rollovým kouskem, který díky použitým dechům má v sobě nádech Aerosmith, což Buckcherry mimořádně sluší. „Wish To Carry On“ má zase natolik dobře vymyšlenou melodickou linku v refrénu, že prostě nudit nemůže.

S příchodem balady „The Feeling Never Dies“ a utahané „Cradle“ začne sice trochu padat řetěz, kdy to s Buckcherry jde dolů, naštěstí je to jen krátké zaškobrtnutí, protože „The Madness“ zase nakopává a zejména kytarová práce Keitha Nelsona z této skladby dělá velmi dobrou záležitost. „Wood“ pro změnu zaujme vokály ve stylu klasických The Beatles, které tak ze skladby činí jeden z hitových momentů desky. Zajímavá pak je i funkově odlehčená „Rain´s Falling“, která by mohla leckomu připomenout slavnou „Easy“ od Faith No More, i když celková nálada „Rain´s Falling“ je přece jen nervóznější.

Konec alba je zase divočejší. Ostrá „Sex Appeal“ odkazuje na samotné kořeny kapely, kdy Nelsonova kytara zní, jako kdyby vypadla z repertoáru Slashe a sám zpěvák Joshua Todd zde předvádí nasupený výkon, který je jedním z nejlepších na celé desce. A závěrečná „Get With It“ s ostře sekanými riffy a štěkajícím Toddem je díky skandovanému refrénu třešničkou na dortu. Takže konec dobrý, všechno dobré? V tomto případě se zdá, že ano.

Vypadá to, že Buckcherry se povedlo překonat krizi, která u tohoto souboru trvala posledních sedm let, od desky „Black Butterfly“. Sice už minulá „Confessions“ ukázala, že by se mohlo blížit světlo na konci tunelu, ale až „Rock n´Roll“ potvrzuje návrat k formě z prvních tří desek.

Jan Skala             


www.buckcherry.com

YouTube ukázka - Bring It On Back

Seznam skladeb:
1. Bring It On Back
2. Tight Pants
3. Wish To Carry On
4. The Feeling Never Dies
5. Cradle
6. The Madness
7. Wood
8. Rain's Falling
9. Sex Appeal
10. Get With It

Sestava:
Joshua Todd- zpěv
Keith Nelson - kytara
Stevie D. - kytara
Kelly LeMieux - baskytara
Xavier Muriel - bicí

Rok vydání: 2015
Čas: 36:07
Label: F-Bomb Records
Země: USA
Žánr: sleaze rock

Diskografie:
1999 - Buckcherry
2001 - Timebomb
2005 - 15
2008 - Black Butterfly
2010 - All Night Long
2013 - Confessions
2015 - Rock n´Roll

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 26.08.2015
Přečteno: 2835x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0882 sekund.