NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




POISON IDEA - Confuse & Conquier

Co je na Poison Idea zajímavého, kromě toho, že byli vždycky tlustí? Jejich muzika není nijak novátorská, nijak objevná a třeba takoví Agnostic Front, The Exploited nebo Sick Of It All ji vždycky dělali o fous lépe. Je proto s podivem (a to je na Poison Idea to nejzajímavější) jaká nekonečná řada kapel se k nim hlásí jako ke svým vzorům. A rozhodně to nejsou jen kluci, co šoupou dvojhmaty v garáži. Jsou to jména jako Napalm Death, Turbonegro, Pantera, Machine Head, Eyehategod, dokonce i Emperor a chválu na ně pěl i Kurt Cobain. Na americké scéně mají holt nezastupitelné místo, i když nejsou z Bronxu, ale z Oregonu.

Je tak trochu s podivem, že nahrávka „Confuse & Conquier” vůbec vyšla. I když Poison Idea ohlásili v roce 1998 návrat na scénu (po pětiletém rozpadu), udělali dosud jen jednu desku “Latest Will And Testament” v roce 2006. V tu dobu ale zemřel jejich původní kytarista Tim “Pig Champion” Roberts a s Poison Idea to vypadalo černě. Přišel další kolotoč v sestavě a nakonec z dob debutu “Kings Of Punk” zbyl v Poison Idea jen frontman Jerry A. Proto vydání “Confuse & Conquier” je takový malý zázrak. A také proto, že letošním rokem vyhlásila kapela, že se opět vydává na odpočinek.

Pokud by tedy “Confuse & Conquier” mělo být jejich posledním albem, lze na rovinu říci, že ostudu kapele dělat nebude. V klidu si jej mohou pořídit I pamětníci opravdu dobrých alb této kapely, kterými začátkem devadesátých let byly “Feel The Darkness” a “Blank Blackout Vacant”, protože stylově se o žádné zklamání nejedná. Opět se posluchači dostane pořádně nabroušených kytar a rychlopalných bicích, kdy především úvodní dvojice “Bog” a “Me + JD” má obrovskou sílu. Ta se ale projevuje jen v těch rychlých kouscích ostrých jako břitva. Když kapela zpomalí jako v “Hypnotic” a přidá go-go rockový rytmus, začne povážlivě padat řetěz.

Naštěstí takových míst na albu tolik není, protože většina opravdu pádí vpřed pekelnou rychlostí, do čehož Jerry A. štěká své texty. Občas přijde kytarista Eric “The Vegetable” Olson (v kapele působil už době alba “War All The Time”) s opravdu pěkným melodickým motivem, jako například v “Trip Wire”, což působí jako proud uprostřed vyprahlé pouště. Za zmínku pak stojí ještě naprosto vybočující skladba “Dead Cowboy”, kde zaujmou jak mexické motivy, deklamující zpěv, ale I celkově potemnělá atmosféra.

“Confuse & Conquier” je čisté hardcorové album. Je plné toho klasického NYHC. Není na něm tolik dobrých nápadů, jakými se loni prezentovali jejich souputníci Agnostic Front, ale milovníka tohoto žánru potěší. Už i proto, že dobrých nebo alespoň nadprůměrných desek v tomto ranku až tolik nevychází. Poison Idea své příznivce rozhodně vice zklamali vyhlášeným rozpadem, než touto deskou.

Jan Skala             


FB POISON IDEA

YouTube ukázka - Bog

Seznam skladeb:
1. Bog
2. Me + JD
3. Psychic Wedlock
4. Hypnoptic
5. Trip Wire
6. I Don't Know You
7. Cold Black Afternoon
8. The Rhythm's of Insanity
9. Dead Cowboy
10. Beautiful Disaster
11. Reprise

Sestava:
Jerry A. - zpěv
Eric "The Vegetable" Olson - kytara
Brandon Bentley - kytara
Chris "Spider" Carey - baskytara
Mickey Widmer - bicí

Rok vydání: 2015
Čas: 34:45
Label: Fatal Erection
Země: USA
Žánr: hardcore

Diskografie:
1986 - Kings Of Punk
1987 - War All The Time
1990 - Feel The Darkness
1992 - Blank Without Vacant
1993 - We Must Burn
2006 - Latest Will And Testament
2015 - Confuse & Conquier

Foto: archiv kapely


Vydáno: 18.11.2015
Přečteno: 1582x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09094 sekund.