NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




CHASTAIN - We Bleed Metal

Kytarista David T. Chastain byl v osmdesátých letech nepopiratelnou hvězdou. Sice ne až takového formátu, jako třeba Yngwie Malmsteen nebo Joe Satriani, ale mezi kytaristy na scéně US power metalu byl spolu s Markem Realem z Riot asi tím nejstěžejnějším hráčem. Jeho debutová deska „Mystery Of Illusion“ je dodnes citovanou klasikou a to nejen díky tomu, že spolu s Chastainem se na ní podílela i zpěvačka Leather Leone, která pro fanoušky byla zajímavá nejen svým zjevem, ale i řádně řezavým vokálem, místy připomínajícím křížence Uda Dirkschneidera a Bobbyho „Blitze“ Elswortha. Navíc si Chastain potrpěl na dobré spoluhráče, takže řadami jeho kapely prošly takové osobnosti jako bubeníci Fred Coury (Cinderella), Ken Mary (ex-House Of Lords) nebo kytarista Pat O´Brien (Cannibal Corpse).

Dnes je pozice kytarových hrdinů značně oslabena, protože takzvaný shred metal, kdy kytarista ukazuje, co všechno umí, se vyčerpal během několika roků na konci osmdesátých let. Ani Chastain už nemá žádné výsadní postavení v rámci (byť jen US power metalové) scény, i když se k němu skoro po dvaceti letech vrátila znovu zpěvačka Leone. A už podruhé od comebacku se s ní kytarista pokouší navázat na své nejslavnější období.

Nutno přiznat, že Chastainovi se v minulosti podařilo složit pár velmi slušných věcí, ať už to byly „Black Knight“ nebo „I Fear No Evil“ z debutu či „Ruler Of The Wasteland“ ze stejnojmenné druhé desky. A co je nanejvýš potěšující zjištění, že ani po třiceti letech kariéry nežije jen z toho, co udělal na jejím začátku a na desce „We Bleed Metal“ se prezentuje více než slušným metalem, který se samozřejmě ponejvíce pohybuje v intencích US power, ovšem je na něm slyšet i stará škola Nové vlny britského heavy metalu a dokonce i klasické rock n´rollové postupy rozpálené losangeleské ulice.

Prim pochopitelně hraje kytara, která, navzdory své ekvilibristice, zbytečně nevyčnívá a Chastain tak své umění neprezentuje skrze onanistická sóla, ale spíše v precizní technice hutných riffů. Nemusí se zbytečně předvádět. Jeho fanoušci vědí, že hrát umí a to mu stačí. Nejvíce se v případě „We Bleed Metal“ sází na písničku. Pár silných jich tu skutečně je a ne náhodou jsou umístěny hned z obzvlášť silného úvodu alba. Ať už je to novodobá hymna kapely „We Bleed Metal“, druhá, po rock n´rollovém skotačení pošilhávající „All Hail The King“ nebo epičtější, akustickými kytarami prošpikovaná „Against All The Gods“. Kapela sice neudrží kvalitativní laťku tak vysoko, ovšem vyložený průser na desce posluchač nenajde.

Vše je navíc precizně zvukově ošetřeno a proto když srovnáte „We Bleed Metal“ se stylově spřízněnými Mannila Road nebo Trauma, kteří letos rovněž vydali desky (recenze na obě na tomto webu rovněž najdete), vítěz je jasný. Chastain totiž až tak úplně nezamrzl v osmdesátých letech a snaží se vyvíjet minimálně po zvukové stránce. Proto také je „We Bleed Metal“ pro milovníky klasického US power metalu pro letošek nezbytnou záležitostí.

Jan Skala             


FB Chastain

YouTube ukázka - All Hail Metal

Seznam skladeb:
1. We Bleed Metal
2. All Hail The King
3. Against All The Gods
4. Search Time For You
5. Don' Trust Tomorow
6. I Am A Warrior
7. Evolution of Terror
8. The Last Ones Alive
9. Secrets

Sestava:
Leather Leone - zpěv
David T. Chastain - kytara
Mike Skimmerhorn - baskytara
Stian Kristoffersen - bicí

Rok vydání: 2015
Čas: 46:12
Label: Leviathan Records
Země: USA
Žánr: US power metal

Diskografie:
1985 - Mystery Of Illusion
1986 - Ruler Of The Wasteland
1987 - The 7th Of Never
1988 - The Voice Of The Cult
1990 - For Those Who Dare
1995 - Sick Society
1997 - In Dementia
2004 - In An Outrage
2010 - The Reign Of Leather
2013 - Surrender To No One
2015 - We Bleed Metal

Foto: archiv kapely


Vydáno: 11.12.2015
Přečteno: 2131x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Dobrá deska, ta...12. 12. 2015 22:51 Down


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.106 sekund.